keskiviikkona, heinäkuuta 16, 2008

Nociatastroph

päivitettyIphone USA:n toiseksi myydyin kännykkä


Iphone myy USA:ssa hurjaa vauhtia.
Iphone 3G on noussut NPD:n tuoreiden tilastojen mukaan Blackberryn mallien ohitse tämän hetken myydyimmäksi älypuhelimeksi ja toiseksi myydyimmäksi matkapuhelimeksi USA:ssa.

Nokia vajoaa USA:n kännykkäkisassa

- KauppalehtiNokia on ilmiö kliinisenä puhelimena ja saanut sen takia asiallisuuden tuottamaa menestystä mutta sillä ei nyt tuoteta seksikkäitä ja inhimillisä kännyköitä monimediaympäristöön. Nokian tuotekehittelyssä insinöörit ovat saaneet pitää valtaa ilman perusteita ja niin se human touch on jäänt puuttumaan. Käytettävyydessä on kunnioitettu Nokian omia perinteitä ja outoja tottumuksia asiakkaiden kustannuksella. Käyttöliittymäajattelussa aikaisempien tuotoksien ja valintojen kunnioittaminen estää kaiken kehityksen.

Mutta nyt Nokia alkaa maksamaan firman insinöörikiltan hegemoniasta.

Kultapoju ei aina muni kultamunia vaikka olisikin lupaavin ja luotetuin. Toiveiden täyttäjäksi kruunattu.

Talven mittaan sijoittamisen erikoislehdet kuten Barron's hehkuttivat Nokiaa "turvasatamana". Laittamalla latinsa suomalaiseen matkapuhelinjättiin sijoittajat olisivat siis voineet paeta osakemarkkinoiden veristä myllerrystä.Noh, nyt tiedämme, että ei Nokiasta ollut bunkkeriksi. Nokian kurssi on luisunut vuoden takaiseen 15 euroon nopeasti. Talvella se käväisi jo yli 28 eurossa. Turvasatamassa sijoittaja olisi siis pahimmillaan puolittanut varansa.Ei kommentteja: