torstaina, heinäkuuta 31, 2008

Vähemmän säteilyä munaskuille

Lasten kännykänkäyttö aiheuttaa aivokasvaimia

Matkapuhelimet viisinkertaistavat lasten kasvainriskin. - IL
Säteilyturvakeskus testaa kännyköiden säteilyä. Mielestäni tämä testitulossivusto on paras osto-opas. Vähemmän säteilyä suoniin ja säteilyvaurioita soluihin. Osta tämän sivuston mukaan uusi känny.

GSM-säteily hajottaa pahimmillaan DNA- ja RNA-ketjuja sekä luo solujen kalvojen ionisaatiolle epätasapainoa. Solujen toiminta on täysin riippuvainen oikeasta ionitasapainosta solukalvojen toiminnassa. Hormonit ja proteiinit yms liikkuvat solukalvojen läpi niiden ollessa kunnossa.

On hyvin mielenkiintoista, kuinka uusi keksintö, säteilevä laite joka taskuun, päästetään laajaan valmistukseen ilman laajoja lääketieteellisiä testejä.

Nukkuessa kannattaa känny sulkea tai yleensäkin himassa pitää se 4 metrin etäisyydellä ja siten että kännykän takapuoli (antennipuoli) osoittaa poispäin ihmisistä (muista myös naapurit). Joissain kännyköissä on ajastin joten ne voivat aueta itsekseen aamulla aktiivisiksi.

Mutta vain suljettu känny ei säteile. GPRS-ominaisuudet ja sen tehosäteily kannatta pitää off- asennossa aina kun niitä ei käytetä. GPRS ja UMTS-ominaisuudet voivat olla kännykästä poissa käyöstä kun normaaliin puheluun tarvittavat perus GSM-ominaisuudet toiminnassa. Oma WIFI-laite kannattaa sijoittaa mahdollisimman kauas ihmisten oleskelupaikasta huoneessa, vaikka jatkojohtojen avulla esim kirjahyllyn päälle ja antenneja ei suunnattava laitteita kohti vaan ulkoseinää kohti. Uudet laitteet toimivat mainiosti 20 m säteellä vaikka antennit, maksimaaliset säteilylähteet eivät osoittaisi toisiinsa.

Kännykkä kannattaa sijoittaa syöpävaikutusta minimoimaan lonkan sivulle ja kännyn näppäimistö siis aina ruumiin puolella. Etutaskussa ei saisi ikinä pitää kännyä. Repun ulkotasku olisi tietysti vielä parempi sijoituspaikka. Bluetooth-langattomien korvanappien radiotaajuus pitäisi olla käytössä turvallisempaa säteilyä mutta lankanapit taas voimistavat ja suuntaavat säteilyä lankaa pitkin korvaa kohti useimmista känyköistä.

Elokuvateattereissa ja konserttisaleissa on ns GSM-blokkereita, joiden takia taskussa voi säteilyannos olla 20 kertainen, kun känny yrittää ottaa yhteyttä mastoon salin häirintäsignaalin läpi.


Matkapuhelimen säteily vaikuttaa ihmisen kudokseen

Matkapuhelimen säteilyllä on vaikutusta ihmisen kudokseen. Se aiheuttaa muutoksia proteiinien ilmenemisessä ja aktiivisuudessa kudoksessa. Säteilyturvakeskus tutki ensimmäisenä maailmassa gsm-puhelimen säteilyn vaikutusta ihmisiin.

Tulokset julkaistiin maanantaina BMC Genomics -verkkolehdessä. Tutkimukseen osallistui kymmenen henkilöä. Heidän toisen käsivartensa ihoa altistettiin tunnin ajan matkapuhelimen gsm-signaalille. Altistetusta käsivarresta otettua ihonäytettä verrattiin toisesta kädestä otettuun näytteeseen. Säteily aiheutti tilastollisesti merkittäviä muutoksia kahdeksaan proteiiniin. Tietokoneanalyysissä tutkittiin kaikki proteiinit, jotka on mahdollista eristää.

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=1307378


Electromagnetic fields from cell phones are estimated

to penetrate the brain especially in children.


STUKI:ssa testatut matkapuhelimet ja säteilyarvot


GSM-puhelimista on tullut
suomalaisten merkittävin säteilyttäjä.


netlab.tkk.fi

Viimeisimmässä itävaltalaistutkimuksessa lääkäri Gerd Oberfeld havaitsi yhteyden tukiasemasäteilyn voimakkuuden ja syöpäriskin välillä. Syöpäriski oli suurimmillaan - jopa 8,5-kertainen - tukiaseman välittömässä läheisyydessä.

Suomen Sähköyliherkät Uutiset


Väittelyä kännyköiden terveysriskeistä
Kännyköiden vaimentaja

-vaimenna kaikki kännykät pois linjalta häirintälaitteella 10 m etäisyydellä,
jos inhoat soittoääniä esim toimistossasi tai pienteatteriesityksessä
-tämä laite ei siis vaimenna kännykän säteilyä vaan lisää sitä


3 kommenttia:

Nata kirjoitti...

Ensimmäisenä maailmassako? Olen ulkomaalaisia tutkimustuloksia kuullut 10 vuoden ajan sähköyliherkältä kaveriltani. Eipä silti että olisin silti lapsiani kännysäteilyltä suojannut. Tämän ajan ihmisenä kuvittelen, että jos muutkin niin mekin. Mutta nyt uuteen kotiin hommaan lankapuhelimen.

Mikko A. kirjoitti...

Olit/olet Arhi hyvin ajantasalla riskien suhteen.

Kurkkaa mun EMF & Health, Royal Society, Lontoo -raportti:

http://beyondcreativity.blogs.com/mblog/2008/09/i-am-back-from.html

ja pari ajankohtaista linkkiä:

http://domesticpolicy.oversight.house.gov/story.asp?ID=2199

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+TA+P6-TA-2008-0410+0+DOC+XML+V0//EN

Katso kohdat 21-23.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Kovaa dataa.
Lankapuhelimet takaisin.

Ainakin SKYPE-puheluja voi turvallisesti lapsikin harrastaa - SKYPE:n kauttahan voi ostaa puheaikaa niin että voi soittaa normaaliin puhelimeen.

Pitkäaikaisvaikutukset voivat olla vielä vakavempia jo ihan aikuisten aivotoiminnan kannaltakin.

Iho-oireitakin on joillakin ihmisillä.

Ja suurin tutkimaton kysymys on nyt tämä tilastollisesti kasvanut unettomuusongelmat aikuisilla, kuinka 3G- ja GSM-tukiasemat vaikuttavat ihmisten uneen.

Itse olen aika vakuuttunut että vaikuttaa 30 metrin säteellä.