keskiviikkona, helmikuuta 13, 2008

Piispa Heikka on onnellinen

Piispa Heikka on onnellinen.

Piispa Heikka: KHO:n päätös ratkaisi naispappeuskiistan
- 11.2.2008 -
Korkeimman hallinto-oikeuden perjantainen päätös ratkaisi Espoon hiippakunnan piispan Mikko Heikan mielestä koko naispappeuskiistan. Tasa-arvolaki koskee myös luterilaista kirkkoa, ja naispappien syrjintä jää nyt historiaan. Päätös vahvistaa piispainkokouksen yksiselitteisen tulkinnan, Heikka toteaa blogissaan. - HS fi

Mutta onko Piispa Heikka onnellinen siitä, että hän ja muut piispat, valtion palkkalistoilla toimivina virkamiehenä, onnistuivat väistämään tasa-arvolakia 21 vuotta - vaikka hurskaasti julistivat Ruotsin kirkon painostuksesta modernin kirkon, humanistisen tasa-arvon ja naispappeuden voimaan 21 vuotta sitten myös täällä Ruotsin muinaisessa läänissä?

Piispat ovat käytännössä sallineet selkeän sukupuolisyrjinnän ja machopatriarkatismin kirkossa viimeiset 21 vuotta väärän kyltin alla. Jotta "turhia" konflikteja ei syttyisi. Jotta piispoilla ei olisi linjaa. Jotta piispat eivät joutuisi tulilinjalle.

Ja nyt heillä on otsaa olla onnellisia, kun väistivät viimeisenkin luodin ja nojautuivat vikisten valtiovaltaan eivätkä hyväksymäänsä kirkkolakiin ja velvollisuuteensa toimia sen toimeenpanijoina. Piispat ovat heilutelleet modernin kirkon korttia median edessä intohimoisen kiivaasti mutta kätkeneet viittansa alle keskiaikaisen fundamentalismin.

Ala-arvoista johtajuutta.
Viheliäistä pelkuruutta.
Fundamentalismia kulissien takana.

Kuinka voi sitten olettaakaan tämän kaltaisten johtajien alaisilta minkäänlaista
selkärankaa. Missään asiassa. Onneksi poikkeuksia on. Onhan.

Tämä ei ole poikkeus. Viimeisin korkeakirkollinen vitsikokoelma:


Kuinka voi hahmottaa tulevaisuutta, jos ei kykene hahmottamaan todellisuutta?


Jo 100 000 suomalaista on eronnut kirkosta internetissä. - iltasanomat.fi

Nuoret eivät menestyneet luterilaisen kirkon kirkolliskokouksen vaalissa. Vaikka alle 30-vuotiaita nuoria oli ehdolla enemmän kuin aiemmin, heitä valittiin kokoukseen vain yksi. - HS fi


tasa-arvo arvokeskustelu keskustelu kirkossa tulevaisuusraportti toimintasuunnitelma piispainkokous piispain kokous piispan boltsit blogi kotimaa sana nuorten keskus julkilausuma työryhmä selvitys tulevaisuus .

Ei kommentteja: