sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

Kekkonen kaataa ja Kekkonen hymyilee

Tässä taas uusi reality check siitä normista, joka ohjasi suomalaisen todellisuudentajun aivan kieroon - ja mikä on taustana yhä vieläkin suomalaisten poliittiselle sokeudelle, arkuudelle, keskustelemattomuudelle ja avuttomuudelle. Normi Kekkonen, se ainoa suuri normi, kun muita normeja ei ollut:
"Pohjoismaiden välille 1960-luvun lopulla suunniteltu talousyhteisö Nordek ei uuden väitöstutkimuksen mukaan kaatunutkaan Neuvostoliiton vastustukseen, kirjoittaa Turun Sanomat. Helsingissä perjantaina väitelleen tanskalaistutkijan Lasse Sonnen mukaan hankkeen pysäytti presidentti Urho Kekkonen pitkälti sisäpoliittisista syistä." - Verkkouutiset
Sisäpolitiikka 1960 = Kekkosen ehdoton valta
= alaisten nöyrä sokeus ja kiitollisuus

Kekkonen on vieläkin joillekin pyhä punaisen lohikäärmeen kaitsija, ei persoonallisuushäiriöinen silmänkääntäjä ja muita uhkakuvilla ruoskiva lohikäärmeellä ratsastaja.

Menneisyys on ovela juttu.
Jos ihminen kokee, että on rakentanut identiteettinsä tai "vain' turvallisuudentunteensa jonkin mielikuvan varaan, hyvin harva ihminen pystyy purkamaan menneisyyttä totuudenmukaisesti.


Mannerheim-elokuva tulee valheineen olemaan tuorein synkkä hetki suomalaisten historiantajun hämärtämisessä ja propagandan jatkumossa. Kaikki Mannerheimin fasistinen ultra-germaaninen aatepolitiikka, sokea Mannerheim-fuhrer-kultti ja salattu homoseksuaalisuus tullaan häivyttämään suuren uljaan ideaaliheterojohtajan, Suuren Isän kuvaelman takia. Ei mitään eroa Pohjois-Korean Johtaja-kulttiin.

.

Ei kommentteja: