lauantaina, syyskuuta 27, 2008

Säteilemätöntä puheaikaa lapsille - SKYPE


Lasten kännykänkäyttö
aiheuttaa aivokasvaimia

Matkapuhelimet viisinkertaistavat lasten kasvainriskin - ILMikä ratkaisuksi?
Ainakin SKYPE-puheluja voi turvallisesti lapsikin harrastaa ilman kännykkäsäteilyä - SKYPE-ohjelman kauttahan voi ostaa puheaikaa niin että voi soittaa normaaliin puhelimeen.

Unohtakaa langattoman netin, WLANin käyttö lasten läheisyydessä.
Kun lapsi surffaa tai on nettikoneen lähellä, niin kone pitää olla LAN-internetpiuhan päässä kiinni eikä WLAN langaton yhteys päällä koneessa. Tietokonekin säteille, jos sen WLAN on päällä. LAN-piuha voi olla vaikka 15 metrinen ja sopii kiinni jokaiseen laajakaistamodeemiin.

Toivonkin kouluihin yleisiä tietokoneita (ilman säteilevää WLAN:ia), joilta voi soittaa SKYPE-puheluita mihin tahansa puhelimeen oman tilin kautta. Vanhempikin 400 mhz tietokone pyörittää jo SKYPEÄ.

Kevyt kuuloke + sankamikkicombo maksaa 10 - 100 euroa.

15 euron mallit ovat ihan hyviä. Uudehkot kannettavat kuten Macbook eivät tarvitse erillistä mikrofonia koska niissä on oma mikki. Ne toimivat puhelimena jopa ilman kuulokkeita, kunhan niiden kaijutinääntä ei pidä puhelun aikana liian kovalla. Ja puhelut tietokoneelta toiselle ovat siis ilmaisia, jopa videopuheluna.

Apple Mac:ille ilmestyi juuri uusin ilmainen SKYPE-versio.

MAC OSX koneet toimivat nykyään hyvin SKYPE-yhteydessä myös PC -koneiden kanssa (ehkä myös LINUX-koneidenkin kanssa). PC-koneissa SKYPE-videopuhelut toimivat paremmin jos koneella on XP-käyttöjärjestelmä eikä Vista.


Mikko Ahonen is back from the EMF & Health - A Global View, Royal Society, London. "For parents with children I have a message: Don't let your children use a mobile phone or a 3G data connection." - Mikko Ahonen blog


Nyt on kovaa tutkimustietoa kännykän aiheuttamasta syövästä. Ja eikö se nyt ole ihan päivän selvää, että säteilevä laite tuottaa säteilyvaurioita soluihin ja vaurioituneet solut ovat alttiita syövälle. Perusbiologiaa.

Mokkula on myös syöpävempain siinä missä kännykin.

Pitkäaikaisvaikutukset voivat olla vielä vakavampia jo ihan aikuisten aivotoiminnan ja persoonallisuudenmuutosten kannalta. Iho-oireitakin on joillakin ihmisillä.

Bluetooth-kuuloke kannattaa ehdottomasti hankkia lapsille. Ja opettaa lapsia pitämään kännykkää repussa ei ruumiins lähellä. Jos on pakko kännykkää pitää virta päällä.

Ja suurin tutkimaton kysymys on nyt tämä tilastollisesti kasvanut unettomuusongelmat aikuisilla, kuinka 3G- ja GSM-tukiasemat sekä koti-WLAN asemat vaikuttavat ihmisten uneen. Itse olen aika vakuuttunut että suuritehoinen asema vaikuttaa 30 metrin säteellä.

Kovaa dataa on jo saatavilla.
Lankapuhelimet takaisin.


Miljoona unetonta tekee töitä puolella teholla. Unihäiriöitä on todennäköisesti joka kolmannella suomalaisella. Pahoja unisairauksia on ehkä muutamalla sadalla tuhannella ihmisellä.
Taloussanomat
KEYWORDS:: RADIATION syöpäkasvain uhka tutkimus tutkimukset tietoa informaatio vertailu soluvauriot unitutkimus ihon lämpeneminen solun ionisaatio solukalvo

Ei kommentteja: