keskiviikkona, syyskuuta 17, 2008

Sosialistista kapitalismiaTalouden täysromahdus

oli minuuteista kiinni - ISJärkyttävä markkinamyllerys ja pörssikasinon uusin romahdus on myös hyvin karnevalistinen ilmiö. Itseään toistava, itseään pilkkaava mutta "korvaamattomuudellaan" uhitteleva.

Monet asiantuntijat puhuvat myös tästä romahduksesta "itsesäätelynä" - mutta tämä on kaukana itsesäätelystä.

Jos törkeää voittomarginaalia hamuava itsekäs yksityinen laitos romahtaa ja pelastus on vain veronmaksajien eli valtion valuuttapumppauksen/eli lainojen varassa, niin mitä itsesäätelyä siinä on? Ei mitään. Pelkkää sosialismia riistokapitalismin ideologiaa tukemassa ja halpaa työvoimaa varmistamassa "lama-aikaan" luottaen. Rahan pumppaus on vain inflaation palvontaa ja kiihdytystä. Arvon mitätöinti keinotekoisessa valuuttaorgiassa siirtyy suoraan inflaation arvon menetykseen.

Jos säätelyä vihaava ja sen poistoa jatkuvasti vaativa systeemi osaa säädellä itseään vain pskoottisesti romahdellen, ei voida nyttenkään olettaa että finanssipiirit älyävät asettaa säätelyä systeemin vakauttamiseksi. Pörssi-ideologia kun ei kaipaa vakautta vaan spekulatiivista epävakautta "mahdollisuuksien" vuoksi.

Rahoitusmarkkinat vapisevat ja heittelevät tuhkaa ympärilleen suurieleisesti, muka katuvaisesti - mutta ei aikaakaan kun ne elpyvät, riemuiten tanssivat tällä kertaa uhreiksi valittujen, ensimmäisinä kaadettujen titaanien ruumiiden äärellä. Kakun syöjiä on nyt vähemmän ja jäljelle jääneet spekulaatiokoneistot saavat jakaa seuraavat odotusarvojen bakkanaalit. Epärealististen voittomarginaalien sijoituskiertokulku on taas käyty loppuun ja suunta on kohti seuraavaa romahdusta Maya-kansan tuhosykliuskontoa mukaillen. Pelko ja status olivat Mayakansan semanttiset toteemikeskukset.

Pörssisysteemi ei välitä seuraamuksista koska aina on se varaventtiili, valtio, joka ottaa uhoavat tuhlaajapoikansa pelokkaaseen syleilyynsä ja joka tilataan pumppaamaan rahaa, anteeksiantoa ja sosialistista kriisiratkaisua hätäluotoilla aina kun on tarvis. Pappa betalar. Yhdysvaltain Federal Reserve on yksityinen pankki ja silti se ohjailee koko maailman pankkisysteemin periaatteita. Jotakin hämärää sisäpiirin mekanismeissa.

Markkinat ratkaisevat, veronmaksajat maksavat.

Dollari ehkä putoaa puoleen euron arvosta mutta sehän ei estä amerikkaa myymästä tuotteitaan entistä halvemmalla. Dollarin arvon pudotessa työvoiman suhteellinen hinta laskee - kun Euroopassa taas saadaan raaka-aineita ja alihankkijoita aasiasta halvemmalla.

Euroryhmää johtavan Luxemburgin pääministerin Jean-Claude Juncker puhui keskiviikkoaamuna European Policy Centerin aamiaistilaisuudessa Brysselissä. Hän totesi pilke silmäkulmassa, että on viime vuosina saanut kuulla erityisesti Yhdysvalloista näkemyksiä, joiden mukaan parasta mitä hallitukset voivat kansantaloudelle tehdä on nukkua syvää Ruususen unta.

- Nyt nämä samat tahot ovat itse tekemässä ennen näkemättömiä julkisen talouden interventioita ja kansallistamisia. YLE


Finanssikriisin tappiot jo yli 10 000 miljardia euroa - Taloussanomat


USA:n kansallinen mentaliteetti on tarkkaan rakennettu perinteisen orjakulttuurin varaan. Orjien jaloin unelma on ihailla isäntiään, köyhien unelma rikkaista. Jo rap-videot kertovat tämän kulttuurisen mekanismin, orjien jälkeläiset palvovat graavin graafisella tavalla rahaa ja valkoisen isännän orjanaisia nöyryyttävää pimping-käyttäytymistä. Halveksi rikkaita mutta ihaile heitä. Samaistu heihin äläkä puolusta itsesi kaltaisia mitättömyyksiä. Älä tyydy perushyvinvoinnin rakentamiseen vaan halua aina parasta.

Pelastaakseen uskonnolla rakennetun omakuvansa köyhät ovat valmiita syyttämään itseään ilman poliittista järjestäytymistä ja maksamaan järjettömän määrän pikavippilainojen laina-ansoja, vuosikausia. Uskonto on uskomattoman tärkeä osa valtakoneistoa USA:ssa.
Uskontosystemiin kuuluu epäpoliittisuuden julistaminen köyhille kalvinistisen kirkon keskiaikaiseen tyyliin. Luota vain Jumalaan ja Jumalaan vetoaviin johtajiin. Muu politiikka, muutostoive ja kansanvalta on perkeleestä.

Korko voi nousta yli 30 prosenttiin,
jos yksikin maksuerä myöhästyy.
-
IL

USA:n romahdus tulee näkymään väkivaltana, lasten mielenterveysongelmina, sotahurmoksena, sivistymättömyytenä ja muuten vain kuolleisuutena. Karmeana perinteisen orjuuden seurauksien uudelleen kierrätyksenä. Joka pitää orjat nöyrinä ja traumatisoituina.

Mikä on amerikkalaisen taloussysteemin todellinen ydin?

Amerikalainen sotakone, armeija, maailmanpoliisin uho on koko finanssisysteemin ainoa selkäranka. Kukaan ei uskalla urputtaa haastavasti niin valtavan militaarikompleksin taloudellisista järjettömyyksistä ja velkasaatavista kun jopa Irak on korvamerkitty varoittavana esimerkkinä jenkkien omaksi energilähteeksi.

USA siirtää oman lamansa kätevästi koko maailman kannettavaksi koska dollari on vielä monen vaihtosuhteen ankkuri ja pörssien arvonmäärittäjä mm öljykaupassa.
Vielä.

EU:n tuomioistuin ilmoitti joskus 2004 haastavansa amerikkalaisia sotilaita sotaoikeuteen niin amerikkalaiset diplomaatit ilmoittivat aivan suoraan että jos EU pidättää jenkkisoitilaita, heidät tullaan hakemaan sotilaallisesti iskujoukoilla heti takaisin. Niin diplomaattinen ja vastuullinen systeemi että.

Jenkkien politiikka on globaalia mutta ei kansainvälistä. Kanada tullaan muuten liittämään USA:n osaksi, sanoivat Kanadan kansalaiset mitä tahansa.KEYWORDS:: Finanssikriisi roskapankki markkinatalous pankkikriisi pankki valuuttalaina valuuttamarkkinat http://kemppinen.blogspot.com/2008/09/ht-ei-ole-tmn-nkinen.html asiantuntijat subprime korko korkokauppa.
.

Ei kommentteja: