tiistaina, elokuuta 31, 2010

Paavi Eero Huovinen lähtee

* päivitetty jäähyväispuheen jälkeen

 
Vihdoinkin

Helsingin entinen piispa
Eero Huovinen pitää lähtösaarnan


Tämä kirkon propagandaministeri on ahkerasti vienyt luterilaista kirkkoa katolisen kirkon ahtaaseen ja epähumaaniin oppiin kuin pässiä teuraalle. Opillisena ja poliittisena vaikuttajana Huovinen oli arkkipiispa Vikströmin jälkeen ev.lut. kirkon oma paavi.

Toimittajat ovat sinisilmäisesti uskoneet hänen isä aurinkoisen imagoonsa ja eivätkä ole kuunnelleet ja selvittäneet, mitä lyijynraskasta fundamentalismia ja autoratiivista hallintotapaa hän opettaa.

Nuorilta ja aikuisilta hän haluaa kieltää esiaviollisen seksin, homoja hän pitää Jumalaa ja luomistyötä vastaan kapinoivina, "eheytettävinä" epäihmisinä ja parannettavina sairaina - ja hän oli lobbaamassa uutta ehtoollisoppia, joka siis kopioitiin katolisesta kirkosta  täysin vastoin luterilaisen protestanttisen humaania käsitystä uskon henkisyyttä ja magian tarpeettomuutta.

"Uusi" ehtoollisoppi ev.lut. kirkossa ajettiin käytäntöön täysin salaa ja ilman keskustelua. Huovisen viimeisin perintö kirkon jäsenille, jotka luulevat olevansa protestanttisessa kirkossa.

Se tarkoittaa nyt sitä, että viini ja leipä muuttuvat roomalais-katolisen opin mukaan "transsubstantaatio-opissa" todella maagisesti Jeesuksen vereksi ja ruumiiksi eli ev.lut. pappien täytyisi uuden piispallisen käskyn mukaan juoda ja syödä kaikki pyhä eines, mitä ehtoolliselta jää. Tämä katolinen taikausko perustuu siihen, että ehtoollisaineiden magia voidaan varastaa mm. mustaan magiaan, jos eineitä ei syödä.

Poliittinen tarkoitusperä tässä kampanjassa on tehdä kirkosta katoliseen kirkkoon sopiva analoginen oppijärjestelmä "ekumeenisesti" (katolilaismyönteisesti), jotta piispa Eero Huovisen puhuma ja masinoima paluu paavin äitikirkkoon mahdollistuisi. For real.

Entinen piispa Huovinen on myös ahkerasti painostanut seurakuntalaisten  kannattamia liberaaleja pappeja soittamalla heille suoraan puhelimella - ja siis esimiehenä yrittänyt heitä jäämään pois mm. kirkkoherranvaaleista! Piispallista demokratiaa piispojen äänivallan pönkittämiseksi.

Myös kirkkoherranvaalien vaalipisteytysten painotusmäärittelyihin eli fundamentalisteille erikseen suotuihin vaalietuisuuksiin piispa Eero Huovinen on osallistunut  enemmän kuin aktiivisesti. Jotain niin despoottimaista ja epädemokraattista.

Kirkko on uskonnollinen laitos ja valitsee usein omat epärationaaliset ja hurmeiset tiensä kuuntelematta jäseniään (paitsi kun media ja valtio painostaa räikeissä ihmisoikeusrikkomuksissa naisia ja homoja vastaan) - mutta miten ihmeessä media eli toimittajat ovat niin sokeita ja alistuvia karismaattisten ihmisten edessä? Toimittajat eivät kerro, mitä oppeja kirkko on pönkittänyt Huovisen vanhateologisella johdolla viimeiset 10 vuotta ja kuinka erilaisia kovan linjan lahkoja, kuten lestadiolaisia, kirollisverolla tuetaan.

Homofobia ja uskonnollinen rasismi sekä klaaniajattelu on sentään noussut eurooppalaisen ja Amerikkalaisen kohun myötä täälläkin aiheeksi ja ihmettelyn aiheeksi.

Kaiken taustalla on politiikka, uskontopolitiikka, vallan kainalossa uinuva valtiokirkkopolitiikka, ja vanha kirkollinen/kirkkoisien puhtausajattelu, ihmisten jaottelu kirkon tuomiovallalla, pahasti vääristyneellä historiatietämyksellä ja perverssillä Tuomas Akvinolaisen epähumanistisella ja mielivaltaisella universalistisella luonnonoikeus-järjestyksellä, fiksatulla ja muuttumattomalla "Jumalan luonnonjärjestys"-filosofialla (jonka Luther dumppasi).

Huovisen mukaan tiede mm. sosiologia tai psykologia ei voi ohittaa katolisen kirkon perinne-teologiaa - Lutherin mukaan uskonto ei saa puuttua tieteen toimintaan.

Onneksi olkoon, ihminen Irja Askola. Toivottavasti ymmärrät myös palauttaa opillisesti protestanttista linjaa inhimillisten lausuntojen lisäksi ja jatkaa Lutherin protestia magiauskomuksia vastaan.

II

E Huovisen jäähyväispuheessa oli järkyttävän narsistinen ja synkkä itsesäälipaatos: sanoma oli simppelisti se, että minun jälkeeni ette tule pärjäämään ja pimeys laskeutuu maan päälle.Vertasi itseään poistuvana "johtajana" vain Paavaliin ja Jeesukseen, joiden seuraajat olivat eksyksissä ilman suurta johtajaansa. Uskonnollista itsekorostusta pahimmillaan.

Tärkeimmäksi yhteyden merkiksi Huovinen korotti "yksimielisyyden", ei rakkautta: hän tuomitsi selvin sanoin suvaitsevaisuuden "totuuden" vakavana vihollisena. Eikä mitään viestiä, ei pienintäkään vihjettä, kannustusta tai merkkiä seuraajalle - eikä varsinkaan viestinviejän elettä teologeille tärkeästä ns Successio apostolicasta - aivan kylmän poliittisen harkittuna mielenilmauksena. Lapsellisen itseskekeinen pönöttäjä. Poliitikko.

Huovinen Porvoon tuomikirkon palopaikan pihalla MTV3 TV-kameralle:

"Se on aika surullista kun Jumalan koti palaa tulessa..." 

Tämä nettipapin ja kirkon luterilainen opetus vuodelta 2005 on siis nyt kumottu kirkossa:
Kysymystäsi voisi lähestyä tarkastelemalla erilaisia käsityksiä ehtoollisesta. Katolilaisten transsubstaatio-opin mukaan leipä ja viini todella muuttuvat ruumiiksi ja vereksi. Luterilaisen kirkon mukaan leivän ja viinin fyysinen olemus, toisin siis kuin katolilaisilla, ei muutu vaan Kristus on läsnä leivässä ja viinissä salatulla tavalla. Ehtoollisaineiden olemus siis muuntuu järjelle käsittämättömällä tavalla Kristuksen vereksi ja ruumiiksi, mutta ne säilyttävät alkuperäisen ulkomuotonsa ja ominaisuutensa. Eli jos olisit katolilainen, olisi sinulla edessäsi todellinen ongelma, mutta jos kuulut luterilaisiin voit nauttia ehtoollista kevyin mielin. Ehtoollista nauttimalla et syö lihaa etkä verta, siis fyysisessä mielessä.

Ehtoollisaineita ei voi korvata, eli "virallisiksi" aineiksi hyväksytään vain joko alkoholillinen tai alkoholiton viini, sekä leipä. Leipänä voidaan käyttää myös jotain muutakin leipää kuin perinteistä öylättiä.


Kiitos erittäin hyvästä kysymyksestä! Terveisin, Nettipappi


*Tuomiokirkko saarna jäähyväissaarna.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Good riddance eli tervemenoa vain. Rupesin oikein inhoamaan ukkelia, kun jouduin yliopistossa tekemään referaatin hänen vuodatuksestaan Suomen Kuvalehdessä Thaimaan tsunamin tapauksista. Ei yhtään tuntunut häpeävän itsensä ylistystä, luultavasti oli paikalla vain toisten vaivoina jos totta puhutaan. En ole nähnyt häneltä mitään todella ns. kristillistä sanomaa sen jälkeenkään.
On siinä miehellä ego.

t. jumaliin ja epäjumaliin kyllästynyt

Anonyymi kirjoitti...

Olipas suvaitsematon vuodatus.

Arhi Finnsanity kirjoitti...

Suvaitsemattomien suvaitseminen ei ole suvaitsevaisuutta.