torstaina, elokuuta 12, 2010

Musliminainen kristillistä patriarkalismia kaipaamassa

 
 Niin kaunista, oikeistolaista fantasiaa muslimiksi kääntyneeltä suomalaiselta naiselta:

 "Länsimaat tarvitsevat patriarkaattinsa takaisin."


Tämä kirjoituksen taustalla on jokin ajatusmalli uskonnollisesti puhtaasta yhtenäiskulttuuri-ajatusmallista - kuinka "kristillisesti" perinteinen patriarkaalinen malli pelastaisi islamilaisenkin ideaalin.

Ja kuinka seksuaalinen itsekontolli on uskonnollista puhtautta täydellisen olennon ajatuksen/Jumalan edessä.
  " Väitän, että länsimaat ovat hukanneet oman patriarkaattinsa ajat sitten. Länsimaiset naiset ovat vapaita ryhtymään seksuaalisiin ylilyönteihin. "

Aivan kuin kaikenikäiset naiset eivät olisi ostaneet huomiota, makkaraa, viinaa, sukkahousuja ja autokyytejä (esim. patriarkalismin kultaisella 30- tai 50-luvulla) seksillä?

Vuoteen 1972 saakka voimassa laki, että Suomessa nainen ei saanut mennä yksin ravintolaan - piispojen pyynnöstä patriarkaalinen lakikulttuuri, sitä oikeaa epäfeminististä naisellisuuden kulttuuria?

Mitä prostutituutio on?
Mitä avioliitto on?

Aivan kuin aikuiset naiset eivät puhuisi avoimesti nykyäänkin miehen varallisuudesta kun puhuvat naiselle kannattavasta avioliitosta ja "arvollisesta" deittailusta? Mutta kuinka naiset suhtautuvatkaan mieheen, joka puhuu naisen varallisuudesta arvioidessaan naista?

Aina kun seksi ja raha yhdistetään, prostituution raja ja patriarkaalinen "uskollisuus" lompakolle on vaikeasti erotettavissa.

Anu kuuluu fundamentalisteihin, jotka eivät kykene näkemään uskontoinstituutioita poliittisina  ideologioina, jotka muuttuvat koko ajan ja aina aivan eri perustein.

Ja että naisen epävarmuus on tulkittavana epätäydellisyytenä ja miehen vallan puutteena.

1800-luvulla Suomessa oli kirkon siunaama hyperpatriarkalismi voimassa ja naisten ylivoimaisesti yleisin ammatti oli perheäityden jälkeen ilotyttö Helsingissä. Avoimesti.

Miesten ei tarvinnut pelätä helvetin tulta irtosuhteista tai huorissa käymisestä mutta naiset saivat pelätä karkoittamista, pakkoprostituutiota ja nälkäkuolemaa.

Fundamentalistinen ideologia on myös vanhojen naisten keino kahmia arvovaltaa ja syyllistää nuoret naiset seksuaalisuudesta ja asettaa vanhat kuihtuneet naiset kukkeiden naisten irvokkaiksi esikuviksi. 


Feminismi oli asiallinen liike 1960-1970-luvulla mutta sitten siitä tuli karsea sovinismin kopio, etuoikeutettujen naisten ylemmyysliike valittamaan aivan mitättömistä asioista, ylistämään naisen ylivoimaisuutta elämän ainoana "Tulkitsijana" ja epätasa-arvoliikkeenä unohtamaan miesten kauhea psykofyysinen tila (kuolleisuus, itsemurhat, viina, väkivalta) Suomessa. ¨

Feminismi toimii vain (kuten fundamentalismi), jos unohdetaan rehellinen sosiologia ja (evoluutio)psykologia - toimii siis täysin epätieteellisenä aatekonstruktiona uljaan, epätodellisen idean voimin.

Sinänsä feminismiä on naurettava syyttää naisten yliseksualisoitumisesta. Todella tietämätöntä ja kulttuurihistoriaa tutkimatonta fanatismia.


Normalisoituminen tasa-arvoon (pois valtakonstruktion sukupuolikäsityksestä)  edeltää kulttuurissa aina ylilyöntejä (kuten feminismi) ja kun äidin lannistamat kiltit tytöt, isin lahjomat tai  raiskaamat tytöt etsivät aikuisena identiteettiään ja voimanosoituksia niin prosessia täytyy tarkastella ennen kaikkea psykoanalyysin keinoin eikä uskonnollisen eheyden fantasian kautta alistuvan "puhtaasta" naisesta.

Puhtaan naisen fantasma on kultainen, painava kahle. Jos nainen tavoittelee lapsuuden (ideaalista) asetelmaa lapsi-isä-suhteesta, hän ei kykene luomaan erillistä identiteettiä miehestä ja kokemaan vapauden voimaa persoonallisuuden ja individuaation jatkuvassa prosessissa.

Seksuaalisuus on yksilön asia. Jos uskonto kaappaa seksuaalsuuden määrittelyn, se on aina valtataistelua. Yhteisön valtakoneiston vahvistamista yksilön uhkastatusta korostamalla. 

Seksuaalisuudeltaan tukahdutettu, häväisty ja syyllistetty yksilö ei ymmärrä olevansa tukahdutettu vaan yrittää kompensoida ahdistutaan yhä tiukemmalla "puhtaiden" "ihanteiden" toteuttamisella eli kelpaamisella. Täydellinen hirttosilmukka, joka johtaa loogisesti vihaan, pelkotiloihin, tunneköyhyyteen ja väkivaltaan omien lasten seksuaalisuutta kohtaan.

 Nuorten turta seksibisnes Kampin kauppakeskuksessa nousee vain surkeasta aikuisten välinpitämättömyydestä kotoa. Lapsia ei kuunnella, hellyyttä ei osoiteta,   raiskauksista lähipiirissä ei välitetä ja lapsille vain sanellaan tai lahjotaan asioita.

Uskonnollinen patriarkalismi asettaa miehelle aina seksuaalista vapautta ja naiselle seksuaalista häpeää, jumalallista velvollisuutta kirkastaa äitihahmon roolia.

Veljeskunnat osaavat tehdä mainioita "uskonnollisen" vaativia systeemejä omistaakseen ja kehittääksen naisensa simäteränä,  häpeäkulttuurin kautta.


Koulutuksen periytyvyys uhkaa tasa-arvoa - SYL


Martin Riesebrodt

 Uskontotieteiliä Riesebrodtesittää, että fundamentalismi on oikeastaan vain uskonnolliseksi ideologiaksi organisoitunutta ja jäsennettyä patriarkalismia, systeemiuskollisuutta ja systeemin ainutlaatuisuuden mielikuvien funktionalisointia, varmaa identiteettiä tuottavan systeemin puolustusreaktio.

" the general application of religion as an analytical concept and defines religions not as theologically constructed “traditions” but as actual systems of practices related to superhuman powers." WIKIPEDIA


Politiikka ja uskonto* Uskontotiede kulttuurintutkimus, kulttuuritutkimus feminismi naisten oikeudet tasa-arvo. fobiat fundamentalismi islam kristinusko kirkko sukupuolineutraali avioliitto psykologia persoonallisuuden kehittyminen eriytyminen kasvatus alistaminen suppressio oppressio torjuttu viha isäkuva äitikuva häpeä symbioosi. Feministic and patriotic culture in Finland. A.K. Helsinki

1 kommentti:

HG kirjoitti...

Upea päre, kiitos. Saa uskoa omiin samoihin näkemyksiin ja silti niistä ei ole osannut puhua oikein.
Kiitos (luin tutun sivuilta ensin).