lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Prisma - Maahanmuuton kaupunkikuva ja keskittymät 2007


 
2007    Prisma: "Maahanmuuttajavaltaiset lähiöt yleistymässä."

Helsingin kaupunkisuunnitteluviranomaiset ovat raivoisasti kieltäneet synnyttävänsä Helsinkiin ghettoja, mutta kun kiertelee itä-Helsingissä, on selvää, että kaupunki on tietoisesti luonut etnisiä kaupungin osia. Tämä kehitysprosessi lähti käyntiin romanien vaatimuksista, joihin kaupunki taipui 60-luvulla. Keskittymisprosessin kehittymisen voi nähdä posiitiivisena asiana mutta kulttuuriset turvaghetot luovat myös omia ongelmiaan.

On hyvä, etää maassamme on ollut kaikenkattavaa sosiaalitukea mutta on väärin, että kaupunki on taipunut nimenomaan etnisten ryhmien "erityis"-vaatimusten edessä kun taas tavallinen Virtanen ei ole voinut mitenkään sanella kaupungille tuen ja asuntopolitiikan ehtoja.

Integroiminen ja lakien noudattaminen on ollut hyvin huonolla tolalla kaupungin reaalipolitiikassa.

Sitä on kartettu mitättömän sosiologisen tietämyksen takia. Sivistymätön ja patriarkaalinen islam on vie kohti tuhoa kansalaisyhteikaunnan ja humanismin kannalta - jos sitä ei laiteta kovilla otteilla kuriin. Lapsiavioliittojen pakottajille ja lasten silpojille  karkoitus välittömästi. Maahanmuuttajat eivät saa sanella demokratian lakeja - nyt oikeistohallitukset ovat raivaneet valtaa islamilaisille klaaneille CIA USA:n väestönsiirtojen sodista ja käskystä. USA:n geopolitiikka on selvästi destruktiivista, siirtomaakaaosta  uusin keinoin mutta vanhalla metodilla: hajota ja hallitse.

 Ainoa mitta on ollut raha kapunkisuunnittelijoille, mikä näkyi karmaisevalla tavalla Kontulan syntyvaiheessa, kun kaupunki käytännössä hylkäsi uudet asukkaansa kaikilta palveluilta.

Rahan ja "vaivan" säästämiseksi ei ole ollut aktiivista integratiopolitiikkaa, vaikka Ruotsista ja Ranskasta kuului kovin huonoja uutisia jo -70-luvulla passiivisesta väestön sijoittelusta. Sosiologia on tietoisesti suljettu pois kaupunkisuunnittelusta kun virkoja hoitavat merkonomit hahmottivat uuden Helsingin sosioekonomista karttaa.








.

Ei kommentteja: