torstaina, heinäkuuta 06, 2006

Jumala jäi tulematta


Dalai Lama ei tule Suomeen.

(*päivitys - tullee sittenkin... ehkä... siunaamaan Suomen linjaa kirous huulillaan tai ehkä jotakin muuta, Dalai on ovela veikko, nyt hän voi jo uskaltaa olla avoimen poliittinenkin - ja varmaa on että saksalainen lehdistö ainakin uskaltaa kysellä EU-puheenjohtajamaan linjauksia titaanien maan poliittisten teloitusten suhteen - ja varmaa on, että Helsingin sanomat on hiljaa ulkomaalaisen lehdistön kirjoittelusta)


Uudestisyntyneelle kunnianarvoisalle Buddhalle tuli poliittinen hikka tai äkillinen poliittinen ymmärrys pakittaa ja kunnioittaa Suomen kantaaottamattomuuden herkkää ja neitseellisen puolueetonta tilaa.

Suomalaiset poliitikot pääsevät vähällä, kun Kiinan kehitysapuoperaation eli poliittisten murhien ja vankien täplittämä Tiibet ei pääse esille mediassa Suomen kautta. Luultavasti hallituksemme onkin jopa pyytänyt ettei Dalai Lama tulisi Suomeen, jos oikein arvaan - ja Tiibetille on luvattu kulissientakaista tukea, jos he eivät kaada kulisseja globaalin konsensuksen hengessä. Onhan puheenjohtajuuskautemme oltava ilman ristiriitoja, ilman Kiina-kritiikkiä, ilman USA-kritiikkiä, ja ilman poliittisia ongelmia. Jopa Google, joka lupasi suureellisesti sivistysjulkilausumassaan "olematta tekemään mitään pahaa, vain hyvää maailmalle", on tukemassa Kiinan konsensussensuuria. Google on luultavasti lukenut Suomen fleksiibelit YYA-sopimukset ja ottanut niiden verbaalisesta käänteispiilomerkitysakrobatiasta joustavan periaatteen malleja eettiseen kyhäelmäänsä, joka siis vastustaa fasismia mutta tukee fasismia - kohtuudella.

Suomi on kiltti poika EU-jengissä ja kaikkien täytyy nähdä kuinka kiltti poika Suomi on kaikille isoille pojille. Avuttoman lapsen paras ase on aina avuton hymy.

Täytyy myöntää että en olisi uskonut kunnioittavani Tanja Karpela/Saarelan poliittisia tekoja mm hänen moralistisen pornovuorisaarnansa eli seksiviihdehysteriajulistuksensa jälkeen mutta hän olisi nyt rohkeasti tavannut Dalai Laman ja luultavasti jopa sanonut jotakin Kiinan väkivaltapolitiikasta Tiibetissä, jotakin laimeaa mutta kuitenkin. Mutta onko Tanja Saarela sivistynyt ja oppinut ihminen?

Tanja Karpela/Saarela on henkisistä asioista ja muutenkin inkarnaatioista kiinnostunut. Hän diggaa inkarnoitunutta jumalatarta äiti Ammaa, joka halailee hellästi eksyneitä sieluja. Äiti Amman köyhät seuraajat ja palvelijat Amman saarella uskovan Amman olevan niin pyhä puhdas uudelleensyntynyt jumaluus, ettei hän kuse eikä kaki. Olen Suomessakin kohdannut myös ihmisiä, jotka kunnioittavat sitä ettei ihminen pissi tai kaki mutta se olikin Sofianlehdon suljetulla osastolla.


Tanja Saarela on laajaa valtaa käyttävä kirkko-/kulttuuriministerimme, monen rahavirran ohjaaja ja jatkaa kuitenkin sitä samaa tuhoisaa linjaa kuin muutkin kulttuuriministerimme luovan kulttuurikehityksen vammauttamiseksi. Oopperalle suodaan Opetusministeriöstä 45-50 miljoonaa euroa vuodessa kun aidosti luovuuteen suuntautuneet taiteenalat kuten teatteri, multimediataide ja elokuvataide kituvat henkitoreissaan. Harrastajateatterit saavat tukirahoina yhteensä vain noin 1/400 osan oopperan saaman tukisumman määrästä. Loistavaa. Ja independent-elokuvatuotannot eivät saa penniäkään Suomessa - talkootyötä ei siis nähdä arvostettavana tuotantobudjetin osana ja muut säätiöt eivät anna rahaa elokuvien tuottamiseen kuin opetusministeriön rahoittama ja valvova elokuvasäätiö.


Pienen maan puheenjohtajuuskausi siis alkoi ja jumala ei halunnut tulla aiheuttamaan häiriötä.
Hiljeneekö maailma nyt kunnioittamaan Suomen pyhää mielipiteettömyyttä?

Vanhasen puhe ja saamansa kritiikki löytyy jonkin aikaa täältä videona:
http://www.mtv3.fi/nettitv


Pakko on jatkossa kirjoittaa tästä mahtavasta puheenjohtajuuskaudestamme sillä sen aloitusfanfaari eli Vanhasen puhe oli nöyryydessään, ongelmattomuudessaan ja kivuudessaan kuin Kekkosen kirjoittamaa sovittelu-uhoa. Kekkonen näki mielellään itsensä maailmanrauhan suurimpana tekijänä, Ghost of the Helsinki spirit.

EU ei ole mikään vireä nuorukainen vaan huojuva vanhus, jolla on taustana Ranskan aurinkokuninkaan sekä Napoleonin verinen fantasia ja perinteisen preussilaisen suuruudenhullun byrokratian haparoiva Golem - ja ikuisia ongelmia isojen jäsenmaiden itsekkyyden ja sopimusten pettämisen takia sekä Suomessakin kasvavan EU-vihamielisyytensä kanssa.

Tiesittekö että Kafka näki painajaisia yhdestä ainoasta virastosta, Euroopassa, joka määrää ja säätää kaikkien olentojen hyvinvoinnin ja sallitun olemisen speksit?

Jos oikein arvaan niin Suomen perinteinen kynnysmtto-YYA-tasapainoilupolitiikka tyyliratkaisuna potkaisee todella pahasti Suomen nenille puheenjohtajakaudella, vähintäänkin kunnioituksen ja maan profiilin jatkuvana menettämisenä, sillä kaikki maat ovat tottuneet hyväksikäyttämään Suomen submissiivista polvillaanoloa edestä ja takaa. Lipposen strategiahan oli että Suomi ei missään nimessä aja omaa etuaan EU:hun liityttyä. Se oli käsky, jotta Lipponen olisi samaa pataa isojen johtajien seurassa. Suurimpia mysteereitä tässä elämässä minulle on kuinka kukaan uskoo Lipposta joksikin sosiaalidemokraatiksi, humaanin politiikan puolueen edustajaksi? Suomessa ei ole poliittista elämää, on vain erinimisiä kokoomuspuolueita.

Ei kommentteja: