tiistaina, maaliskuuta 28, 2017

YLE:n väärennetyt natsidokumentit ja unohdetut suomalaiset fasistit, valtio terroria luomassa 1918-1927 talvisodan alkusyy

- päivitetty iii
 
  I


YLE aloittaa taas natsidokumenttien rummutuksen leimatakseen nationalistit samaksi kuin natsit.

   - Lukion kirjoista WSOY:n Eepos jättää kokonaan kertomatta sen, että Suomi osallistui salaisiin neuvotteluihin, joissa sovittiin Saksan hyökkäämisestä Neuvostoliittoon. Peruskoulun kirjoista kaksi,
 Tammen Kaleidoskooppi ja Otavan Horisontti eivät mainitse asiaa.
 

Natsithan tappoivat kaikki nationalistijohtajat Saksassa teollisuus - ja pankkieliitin käskystä.

 Tätä ei koulussa selvästi opeteta, tuskin lainkaan. Nationalistit kielsivät hyökkäyssodat eli  kolonisaatiosodat ja pankkiirit eivät tätä hyväksyneet vanhan "aateliseliitin" kanssa. Nationalistit vaativat myös velkojen maksamisen jättämistä amerikkalaisille ja siksi amerikkalaiset rahoittivat natseja, pankkiirien, teollisuuseliitin ja aatelisten palkka-armeijaa. 


Hitlerin rahoittajista ei puhuta YLE:n dokumenteissa eli natsi-organisaation luojista.
 
Arvo Ylpön toiminta natsien lääkärikonferensseissa ja järjestössä on 100% yhä sensuroitu. Suomessa tutkijoiden toiminta on etupäässä emotionaalista ja toistaa oikeiston hegemoniamantraaj asivistyksen raiskaamista, "Ei kannata repiä haavoja auki" - jotta fasistisukujen eli oikeiston toiminnan laajuus ennen talvisotaa ei paljastuisi.
Suomalaiset fasistit ja valtio terroria luomassa 1927 suomenruotsalaisen rahaeliitin ohjamaana:

 • Suomi oli sotien välillä oikeistolaisten
  terroristien pesä virkamiesten suojelemana 

   –  "Mannerheim herätti epäilyjä"   
  IS


 Tästä talvisota nousi, oikeistoeliitti junttasi armeijan ja virkamiehistön natsivaltakunnan ja valloitussotien kannattajaksi sekä järjesti kouluissa saksalaisten ja ruotsalaisten ideologien rotuopetusta kirkon suojelemana 1919 lähtien.

Suomalainen fasismi juurtui natseja tukevaksi oikeiston paatokseksi eliitin ja virkamiesten rahoittamana. Ministeri Erkko sanoi Suomen pysyvän Saksan natsien rinnalla ja aloitti talvisodan liittoutuneita vastaan.

Oikeistolainen terrorismi ja valtiofasismi, valtion ja suomenruotsalaisen elitiin rahoittamana. Suomi sai jonkinlaisen sananvapauden vasta 1945, senkin jälkeen mm. natsien palkkalistalla ollut demagogi Kekkonen esti kirjojen julkaisuja suomalaisista natseista.

– On selvää, että useimmat terrori-iskut ja vakoiluhankkeet olisivat menettäneet elinvoimansa ilman Suomen virkavallan aktiivista ja passiivista tukea, Mainio toteaa.Tämä on kokoomuksen ja RKP:n 100% fasistinen taustahistoria, myös iso osa keskustan piilo-fasistien historiaa.

Nykyisen elitismin eetoksen ankkuri.

Talvisota-kiihkoilun, nato-kiiman ja -vääristelyn ideologinen tausta.Media aktiivisesti väärentää "kollektiivista muistiamme"
- nyt vasta tunnustetaan julkisesti vaikkakin ilman keskustelua mm. Kekkosen toiminta natsien palkkalistoilla ideologisena natsina.

Kristityt fasistit, valtionkirkon siunaamat :
 • ”Se valtava tahto, joka on saanut ilmaisunsa Hitlerin elämäntyössä, on alkuilmiö, anteliaan luonnon lahja.”    - V. A. Koskenniemi arvioi Mein Kampfin (Taisteluni) 1941.
Nyt vasta Hesari myöntää Kekkosen ja superkapitalisti Wallenbergin tiukan yhteyden sunnuntaina 26.3.17

 Sensuurin avulla natsien ideologisena operaattorina toimineesta Kekkosesta luotiin kuvaa maltin miehenä vaikka torppasi tiukasti tuhokapitalismin puolesta vain taktisesti ja pakon edessä myötäillen työläisten pohjoismaista mallia. Nyt myös jumalattoman supon valvoman aggressiivisen sensuurin jälkeen myönnetään että Bilderberg-salaliitto kiinnosti Kekkosta ja ruotsalainen eliitti oli sinä kiinteästi mukana luomassa tätä EU-helvettiä ja väestönsiirtoa Eurooppaan.Suurin musta piste:

 Natsi-Suomi
    ”Kollektiivinen muisti on valikoiva, kuten muissakin sodan käyneissä maissa. Joitain asioita, kuten Suomen vaikeaa tilannetta kahden suurvallan välissä, korostetaan. Ikävistä ylilyönneistä, kuten ihmisluovutuksista Saksaan, ei vieläkään haluta puhua”, hän sanoo. Silvennoinen toi vuonna 2008 julkaistussa kirjassaan Salaiset aseveljet esiin, että Suomen ja Saksan turvallisuuspoliisien yhteistyö oli ollut paljon luultua tiiviimpää. Suomessa toimi pahamaineinen Einsatzkommando-erikoisyksikkö. Kirja sai valtavasti huomiota ja sai aikaan kiivaan väittelyn siitä, oliko Suomi käynyt erillissotaa vai ei.
”Keskustelu kiertyi välittömästi sen ympärille, oliko kyseessä erillissota vai ei. En ollut odottanut sitä”, Silvennoinen sanoo.

Suomalaiset ovat hämmentyneitä koska koko historia vuoden 400 Vatikaanin Ruotsin ristiretkistä saakka on väärennetty.
 

Suomen valtion tukema oikeistolainen terrorismi on ollut laajinta terrorismia Suomessa. Myös kuolemanpartioina ja terrori-iskuina Venäjälle 1920-1929

    Opetettiinko tätä kouluissa?

Miksi tämä ohitetaan  YLE:n ohjelmissa, terrorismi Suomessa? Olemme järkyttävän propagandan kohteena eliitin kulissien suojelemiseksi.  Oikeiston Verikoirat - oikeistolaiset terroristit, joita ei "valistusohjelmissa" sanota oikeistolaisiksi.


Yksi YLE:n historiaa suoraan väärentävä sivu:


Oikeistovirkamiesten ja armeijan tukemat Pietarin terroristit puuttuvat sivulta.


Opetettiinko koulussa Karjalan kuolemanpartioiden lisäksi  keskitysleirien laajaa tuhoamistoimintaa ja myrkyttämistä suomalaisiksi sotarikoksiksi? Noin 70000 suomalaista tapettiin enimmäkseen myrkytettyinä, hirtettyinä, kylmyyteen ja tauteihin tapettuna. Hyväksytkö sen että suomalaiset maksavat mm. bosnian joukkohautojen avaamisen mutta ei suomalaisten?

Ymmärrätkö oikeistolaisten taustaideologiaa ja historiaa joka on tarkoituksella sensuroitu?
Valtio rahoitti kuolemanpartioita Neuvostoliiton alueelle, Aunukseen ym.


 - "55 prosenttia uskoi, että Neuvostoliitto hyökkäsi jatkosodassa" 

Näin törkeitä valheita, harhoja ja historian sensuuria valtion ja oikeiston massamedia systeemi syöttää meille oikeiston kulissien pitämisen takia. Suomi aloitti jatkosodan natsien avulla ja natseja tukien Neuvostoliiton sisällä hyökkäyssodassa.
   - Lukion kirjoista WSOY:n Eepos jättää kokonaan kertomatta sen, että Suomi osallistui salaisiin neuvotteluihin, joissa sovittiin Saksan hyökkäämisestä Neuvostoliittoon. Peruskoulun kirjoista kaksi, Tammen Kaleidoskooppi ja Otavan Horisontti eivät mainitse asiaa.

   

Kuinka moni tietää, 

että Mannerheim teki kirjallisen sopimuksen Ranskan ja Englannin kanssa jo 1919 sodan aloittamiseksi Pietaria  vastaan - isoja rahasummia ja aselasteja vastaan? Mannerheimilla meni kuitenkin kusi housuun kun palkkasotilaita ei tahtonut löytyä ja hän olisi kouluttamaottomana hovikeikarina joutunut leikkimään kenraalia. 
  
 Olen lukenut Suomen historiaa sosiologian ja psykoanalyysin eli ns psykohistorian kannalta ja on aivan selvää että oikeistolainen kiihkomielinen tulkinta on kaapannut historian, kouluopetuksen, talvisotahysterian ja fanaattisen maailmankuvan tulkinnan jatkaakseen 1917 ja 1935 kiihkoisaa maailmankuvaansa jolloin rahaporvarit (enimmäkseen suomenruotsalaisia) venäjävihassaan JA demokratiavihassaan enemmistön valtaa vastaan luovuttivat Suomen maanpetoksellisilla sopimuksilla Saksalle.

Siten on mediassa luotu oikeistoa ja fasismia tukevaa pseudopuhetta "talvisodan hengestä" joka ei ole millään tavoin totta vaan fasistisen yhteiskuntajärjestyksen kannattajien elitstinen fantasia.
- Lukuisat erilaiset neuvostovaltaa vastustavat järjestöt kilpailevista sosialisteista monarkisteihin ja fasisteihin toimivat Suomesta käsin.
 
Opetettiinko tätä koulussa?

 Ei. Uskot vieläkin oikeiston kulissiin talousihmisinä ja oikeiston valheisiin "talouspuheessa" jos et ymmärrä historianväärennöksen kattavuutta aivan kaikessa. 

Ja kuinka vedätettäviä suomalaiset ja saksalaiset fasistit olivatkaan 20-luvulla pankkiirien lahjomina, rahalla, viinalla, huorilla, vapaalla väkivallalla poliisin suojelemina?
 • " Opperput oli kuitenkin oikeasti Moskovalle uskollinen kolmoisagentti. Terroristisolut olivat juoni, jolla Suomi saatiin kiusalliseen asemaan. Samalla tuhottiin oikeita vastavallankumouksellisia. "

Tsaarin Ohranakin toteutti "länsimaisia arvoja", preussilaista 300 vuoden soluttautumisperinteitä mikä oli tsaarin päätoimintaperiaate.

Nyt vasta viime vuonna on löytynyt dokumentteja, joissa kirkko pakottaa nuoria kokemattomia pappeja ammatin menettämisen uhalla teloitusryhmien siunaajiksi.
Kun suomenruotsalaiset porvarit menettivät Venäjän keisarin ja kasakoiden asevoimien tuen, he yrittivät heittäytyä Saksan armoille estääkseen Suomen itsenäistymisen.
 • Oikeisto siis käytti Venäjän aseita demokratian tuhoamiseen ja eduskunnan kaatamiseen! 
Porvarithan pyysivät kasakoita eduskuntaan hajottaakseen demokraattisen eduskunnan ja niin tapahtuikin. Kuinka moni on kuullut tämä koulun historiantunnilla? Aika harva. Vasemmisto ajoi sen sijaan Suomen aitoa itsenäistymistä: "Ne kurjat matelijat, jotka venäläistä virkavaltaa pokkuroiden ovat onnistuneet pääsemään kotimaiseen hallitukseemme jäseniksi, ja jotka, muodostaessaan tuon hallituksen, ovat häpeällisesti polkeneet ei ainoastaan lakeja vaan vieläpä kansan pyhimpiä oikeuskäsityksiä, erotkoot heti toimestaan." http://www.vasemmistoliitto.fi/tule_mukaan/fi_FI/1...Valitettavasti perinteinen kokoomusoikeisto ja perussuomalaisten kansallisoikeisto pöyhistelee vieläkin vapaussodan valheilla "itsenäisyyden pelastajina". Oikeisto halusi myydä Suomen osaksi Saksaa pariinkin otteeseen 1916 ja 1938 - se on historiaa, joka on hämärrytetty pois sivistyksestämme.

Historianhallinta on todellisuudenhallintaa, politiikkaa. Oikeisto ei näe politiikkaa demokratiaksi, avoimeksi ja julkiseksi. 


Talvisotakin oli vain saman suomenruotsalaisten porvarien hallinnoiman oikeiston fasististen Saksa-sympatioiden ja unelmien seuraamusta, poliittinen valinta.

    Tämä on historiallinen fakta.


Ei ole ollut mitään erillissotaa vain fasistinen unelma suur-Suomesta ja germaaniasta Euroopan ja Neuvostoliitto alistettuna EU:hun Saksan johdossa, jota opetettiin lapisllekin 20 vuotta kouluissa sisällissodan jälkeen yhdistettyna rotuoppiin - äärioikeiston vallattua opettajien ja rehtorien virat (lainvastaisesti). 

Rehtorit ovat yhä oikeistolaisten kaappamia virkoja - kokkaridemarit ovat tietysti osa kulissia "sivistysvaltiosta".

Suomella on syvä äärioikeistolainen historia, jota kokoomus on erityisesti suojellut juhliessaan 90 vuotta joukkomurhiin osallistuneita sotarikollisia kaikissa kokoomuksen kissanristiäisissä kunniavieraina ympäri Suomea.

Sieltä se "perussuomalainen" eetos ja venäjäviha nousee, kokoomuksen perintisestä politiikasta ja suomenruotslaisten palkka-armeijasta, "suojeluskunta-aatteesta". Ei mistään muualta.
Suomenruotsalaisten luomaa rasismia syytetään nyt perussuomalaisten rasismiksi.
    II

Samalla tavalla Amerikan ohrana CIA voiteli ja kaappasi SDP:n ja nosti rahalla, Valpon terrorilla ja agenteilla SAK:n yhä voimakkaammin jatkosodan jälkeen ohi aitojen vasemmistolaisten järjestöjen, rahalla ja suosikkisysteemillä CIA:n tyyliin yhteiskunnan murtamiseen ja hierarkian varmistamiseen. Aidot AY-liikkeet kiellettiin poliisin ja kaapatun dollari-SDP:n avulla  jo 1935, alkoi valevasemmiston kosiskelutaktiikan aika.

Valevasemmisto suojaamaan oikeiston salaista ulkopolitiikkaa ja eliitin klaaneja. Demokratiasta tehtiin teatteria vaikka työläisiä myötäiltiin Ruotsin kansankodin ja Neuvostoliiton vahvan vetoavun takia.
 

Mannerheim todellakin hävisi kaikki sodat - sisällisodankin hän oli jo hävinnyt kunnes saksalaiset valloittivat Suomen - Suomihan oli saksalaisten valloittama joten se sota ei ollut vain sisällissota.

Suomi oli siis I maailmansodassa suomenruotsalaisen oikeiston kutsumana ja saksalaisten valloittamana, kaikki lait lakkauttaneena.  Vain Saksan sisäpolitiikan romahtaminen lopetti valloituksen. Silti hallitus maksoi ylimääräistä siirtomaaveroa Saksalle ulkomaankaupasta 1943 saakka.

Mannerheim lupasi 1919 Ranskalle ja Englannille hyökätä Pietariin panssarivaunujen kanssa - isoa rahasummaa vastaan. Mannerheim kuitenkin kusi housuunsa kun ei osannut organisoida fasisteista armeijaa ja pelkästi tietysti julkisuutta. Ranska kerkesi lähettää Suomeen joitakin panssareita ja fasistiryhmät tekivät tämän jatkona Karjalaan kuolemanpartioita mm. suomenruotsalaisen eliitin rahoilla.

Miksi Kekkosen natsi-menneisyydestä valhedellaan vaikenemalla ja olemalla tekemättä johtopäätöksiä suomalaisen fasismin historiasta ja sen salaisesta ulkopoltiikasta jatkosodankin jälkeen?

Joukkomurhaaja ja oikeistolaisten poliisin kiduttaja, josta tuli aito saksalainen natsi natsien palkkalistoilla ja rotuopilla, on nostettu palvonnan kohteeksi - historiasta yhä valehdellen.
 III


Suomalaisia natseja ei saanut eikä saa arvostella.

Koskenniemi oli jo Horst Wessel -romaanin suomennoksen arvostelussaan (1933) osoittanut, mille puolelle hän kuului. Kirjoitus tyrmistytti Katri Valan, joka sanoi, että Koskenniemen mieli oli "mustien voimien sokaisema".

...  Klemetin arvonimien luetteloissa ei kuitenkaan esiinny Adolf Hitlerin 29. 4. 1939 myöntämää mitalia. Prenikka on päätynyt Kuortaneen Klemetti-museon vitriiniin vasta hiljakkoin. Mistä unohdus?


Natsit jäivät Suomessa valtaan ja kulttuurin sensuurimuokkajiksi natsien uskollisen demagogi-työntekijän Kekkosen johdolla, joka henkilökohtaisesti teki valan Hitlerille.

YLE:N JATKUVA VÄÄRENNÖS

 • "Skandinavia innoissaan Hitleristä"      YLE AREENA
Ruotsi ei vieläkään myönnä rauhansopimuksien rikomuksiaan mm. sotilaiden ja aseiden jatkuvaa kuljetusta natseille rautatiellä ja busseilla sekä ruotsalaisia asetehtaita Euroopassa ja Ruotsissa.

Tässä ohjelmasarjassa ei kerrottu Suomen sukellusvenetelakasta, jolla kehitettin Saksan salainen aseteknologiaa - tietysti rauhansopimusten vastaisesti n. vuodesta 1927 lähtien:YLE jatkaa 30-luvun propagandaa 2012 - 2017
   Jarmo Saari 2016 tammikuu 
- Olo on ahdistunut kuin koulukiusatulla: valtamedia työntää tuuttiensa täydeltä käsittämättömän - jopa epä-älyllisen - yksipuolista kuvaa ajastamme ilmeisenä tarkoituksenaan niiden demonisointi, jotka ovat uskaltaneet kyseenalaistaa yhden supervallan ehdottoman maailmanherruuden tavoittelun. 
Epä-älyllisen tuosta yksipuolisuudesta tekee ilmeinen haluttomuus nähdä tai kuulla valtavirrasta poikkeavia, perusteltuja ja jopa todistettuja näkemyksiä tai kertomusten vivahteita. Ei voi olla niin, etteivätkö Helsingin Sanomain, Kalevan tai Yleisradion – nämä räikeimmästä päästä mainiten - toimittajat ja sisällöstä vastaavat henkilöt olisi tietoisia muista kuin Yhdysvaltain hallinnon tiedottajien, Washington Postin, New York Timesin, Syrian Observatory For Human Rights –”järjestön”, Bellingcatin ja muiden ns. läntistä kertomusta tuottavien, luovien ja levittävien tahojen luomuksista. Sellaiset soraäänet eivät kykene häiritsemään mediamme mielipidemoukarointia.
Viime viikolla hollantilaisjohtoinen kansainvälinen tutkimusjoukko JIT julkisti päätelmiään koko maailmaan kuohuttaneesta ilmailurikoksesta, jossa malesialainen matkustajakone lennolla MH17 pudotettiin Ukrainan yllä maahan yli kaksi vuotta sitten, ja sen kaikki matkustajat ja miehistö (298 henkeä) saivat surmansa. Kävi ilmi, että päätelmät perustuivat varsin pitkälti Ukrainan hallituksen (siis yhden rikoksesta epäillyistä tahoista) toimittamiin todisteihin, kuten mm. puhelinliikenteestä kaapattuihin katkelmiin, kehnoihin kuvamanipulaatioihin erikoistuneen Bellingcat-ryhmän sosiaalisessa mediassa välittämiin aikaansaannoksiin – ja Yhdysvaltain viranomaisten vakuutteluun siitä, että heillä on todisteita Ukrainan separatistien alueelta ammutusta BUK-ohjuksen laukaisusta, mutta eivät ”turvallisuussyistä” aio niitä esittää.
Ei tarvinnut kauaa odottaa Ylen Ykkösaamun ns. lehdistökatsausta, johon valittiin ensimmäisenä Kalevan päätelmä selvityksen tulosten kiistattomuudesta ja jyrkkäsanainen tuomio venäläisten toiminnasta. Samaa suuntaa edustivat muutkin lainatut lehdet. Yle oli seuraaviin ajankohtaisohjelmiinsa löytänyt ns. asetekniikan asiantuntijankin, joka totesi yksikantaan JIT-selvityksen tulosten osoittavan kiistattomasti  demonin paikan. 
Tämän viikon demonisointi on keskittynyt voittopuolisesti Syyrian Aleppoon, jossa Yhdysvaltain hallituksen väittämän mukaan Venäjä ja sen tukema Syyrian armeija on aiheuttanut sovitun aselevon murtumisen pommittamalla mm. YK:n avustuskuljetuksen tuusan nuuskaksi, ja sittemmin keskittymällä siviilien ja aivan erityisesti sairaaloiden pommittamiseen ”yrittäessään vallata Aleppoa kapinallisilta”. No, soraääniksi ovat tässä rytäkässä jääneet todistelut siitä, että ko. avustuskuljetuksen kimppuun käytiin maitse, ei ilmasta (jopa autenttisen videon avulla, jossa kapinallisten raskasta kranaatinheitintä tai vastaavaa tykkiä raahaava ajoneuvo on poistumassa tuhopaikalta), sekä se, että Aleppo on suurimmaksi osaksi toki maan hallituksen joukkojen hallussa – vain osaa siitä pitää hallussaan Yhdysvaltainkin terroristeiksi myöntämä aseellinen joukko, joka käyttää alueen siviilejä kyynisesti ns. ihmiskilpenä.
Tämän päivän HS kaataa suuressa jutussaan Aleppon tilanteesta kaiken mahdollisen laskin Venäjän ja Syyrian hallituksen joukkojen niskaan visusti varoen kommentoimasta mitään ammattitaitoisen journalistin saatavilla olevasta muuhun viittaavasta aineistosta.
Tässä ei viime aikojen tiedotusilmapiirissä ole sinänsä mitään uutta, mutta eniten ainakin  minua ahdistaa silmäillä tätäkin tyypillistä, ns. banaanitasavaltalaista artikkelia seurannutta lukijakommenttien virtaa, joka näyttää osoittavan kuinka otolliseen maaperään jo vuodesta 2013 lähtien valtamediamme kylvämä ”journalistinen hukkakaura” on jo ehtinyt langeta. Joukossa oli jopa sotaa Yhdysvaltain ja Venäjän välille toivovaa tekstiä, jossa vaadittiin Suomenkin ”läntistä” puolenvalintaa – eli pikaista liittymistä Natoon!
No, ehkä voin yrittää lääkitä jo fyysisesti oireilevaa nousevaa ahdistustani vallitsevan sotakiihkoisen sanankäytön johdosta uskomalla, että mediamme, tuon mahtavan koulukiusaajan perässäjuoksijoiden joukko edustaa sittenkin vain vähäistä, aggressiivisuudessaan aktiivista ja kovaäänistä vähemmistöä.
Toivottavasti.
III


Onko Suomi kärsinyt laajasta rasismista? On. Eliitin ideologisesta rasismista kapitalismia puolustamassa.

Vuosisadan alussa Suomessa oli vielä orjuutta, nälkään kuolemista, Supon edeltäjien salaisia vankiloita 1945 saakka. Rakenteellista valtion rasismia, poliittista ja taloudellista yhteiskuntaluokkarasismia, samalla kieli-, uskonto- ja kulttuurirasismia pahimmillaan eliitin ehdoilla.

      Sitten ihmetellään, mistä "rasismi" ja jyrkkä puhe Suomessa nousee.Vaikka 1918 oli vielä pakollinen kirkon jäsenyys, niin silti vieläkin piispat siunaavat tekopyhästi jälkikäteen tunnettujen punaisten ateistien hautoja ja myös joukkohautoja ilman sukulaisten lupaa.


Mikä oli kirkon kanta Mannerheimin joukkomurhiin?

"... Kirkko oli kantansa kiinni lyönyt. Arkkipiispa Gustaf Johanssonin mielestä kaikki Jumalan kieltäjät tappaa ja piispa Otto Colliander julisti, että työväestö oli kapinointinsa takia ”Jumalan kirouksen alainen ja jätettävä Saatanan haltuun.”

Erkon ja Rydin klaanit lupasivat lähteä hyökkäyssotaan vuosia ennen talvisotaa ja Siksi talvisota oli suomalaisten fasistien syytä - Stalin tiesi.
https://www.facebook.com/groups/289911137715909/permalink/1211636542210026/
V


NATO:n ideologinen tausta


Kuinka suloista historian väärentäminen voikaan olla? Lohduttavaa. Rohkaisevaa. Harhauttavaa. Taas hämmentävän vähättelevä artikkeli vastuusta vapauttava Helsingin Sanomien projekti.

Kirja-arvostelu: 

 • "Luvattu maa. Suur-Suomen unelma ja unohdus", 
 toimittaja-tutkija Olli Sinivaara myöntää jotakin mutta  lainauksella kieltää vedoten hämmennykseen:   
 • "On hämmentävää tajuta, miten elävää todellisuutta unelma Suur-Suomesta 1930-luvun ja jatkosodan alun ajan ihmisille oli. Ei tietenkään kaikille, mutta kyllä Luvatun maan lähteiden perusteella valloitussota Neuvostoliittoon nautti laajempaa kannatusta kuin on haluttu muistaa...   - -HS Olli Sinivaara
   

Hämmentävää?


Olli ei siis ymmärrä historiaa alkuunkaan ja emotionaalisesti torjuu yhä?

Miten tämä arvostelu-artikkeli on pohjimmiltaan propagandaa:

 a)

Helsingin sanomat osaa tässäkin arviossa tunnollisesti väärentää ja "etäännyttä" kaiken historiasta. Loistavaa semanttista harhauttamista ja emotionaalista suostuttelua pois poliittisesta analyysistä, pois historiasta, pois ideologian tunnistamisesta, pitkällä perinteellä. Kirjoittaja selvästi "kieltäytyy" uskomasta että isoisät olivat fasisteja ja ilmoittaa tämän hyvän mielen torjuntamekanismin varsin tyytyväisenä tyydyttäväksi ratkaisuksi. Väittäen nostalgisesti että suomalainen ei voinut olla fasisti. Oli vain "hyväuskoinen unelma" suursuomesta.  Hyväuskoisuuteen, suomalaisuuteen yms lapsellisesti vedoten. Torjuntaa,  oikeistolaista hegemoniaa.  Nostalgisena mielikuvana.  Hitler vitsinä, sen ajan muotivillityksenä, natsikortti läppä läppä. 

 b)

Tässä Hesarin krija-arvostelussa vaitetään, että eliitin fasismista ei puhuttu sodan jälkeen itsestään. Se ei ole totta. Eliitti, mediaoligarkit ja virkamiehet kielsivät eliitin fasismista puhumisen.  Omakustanteissa sentään siitä saattoi puhua sillä Suomi sai 1945 ensimmäisen kerran laajan ilmaisuvapauden - paitsi oikeiston omistamissa lähes kaikissa lehdissä ja kustantamoissa.
Käytännössä julkisuudessa eliitin fasismi vaijettiin kuoliaaksi aktiivisella sensuurilla ja pelottelulla "Et saa enää työtä jos puhut suuta suuremmalla".

Eliitin ikuinen romanttinen fasismi ja vallanhimo aidon analyysin ulkopuolella.
  
HS Arvio: kirjat Sari Näre & Jenni Kirves (toim.): Luvattu maa Johnny Kniga. 407 s.

Emotionaalista informaatiosotaa historiaa väärentämällä.

 Jatkosotaa markkinoidaan yhä "itsenäisyydellä" ja urhoollisuudella

- Kesällä 1940 ulkoministeri Rolf Witting esitti Saksan Helsingin-suurlähettiläälle Wipert von Blücherille, että Ryti tekisi neuvottelumatkan Berliiniin Hitlerin luo aiheenaan Suomen muuttaminen Suur-Saksaan liitettäväksi protektoraatiksi...Historian väärentäminen on taas oikeiston sama keino luoda sotamielialaa ja eliitin rajoittamatonta valtaa mm. Kiovan natsipuolueiden rahoittamiseksi ja kouluttamiseksi ja nyt varsinkin Ukrainalaisten siviilien pommittamiseksi. Amerikan sodat esitetään mediassa välttämättöminä - aivan samoilla argumenteilla kuten HItler korosti ikuista rauhaa sotaisan Saksan suurimpana päämääränä.
"Ennakoivat sodat" ensimmäisenä doktriinina olivat natsien keksimä käsite ja jo Caesarin motiivina hieman eri sanoin Rooman sotataloudelle.

Karthago tuhottiin, koska se oli taloudellisen kasvun ja käsityöläisteknologian veturi vaurastuville eurooppalaisille. Euroopan kulttuuri tuhottiin kuten USA haluaa Euroopan lukemattomiin sotiin.

                                                      (*kts lopusta noottini Euroopan historiasta)


Nato teki 15000 terrori-iskut  
II maailmansodan jälkeen tappaen satoja eurooppalaisia siviilejä ja vain pari prosenttia suomalaisista tietää tämän oikeistoeliitin Gladio-terrorin - "kommunistien" lavastamiseksi terroristeiksi.  Englanti aloitti vasemmistolaisten tappamisen välittömästi kun kansainvälinen sotarauha Euroopassa oli julistettu. Gladio jatkoi tästä oikeiston terroria.

 YLE:n terrorismin historia-sarjassa ei puhuta lainkaan Gladiosta sen laajuudessa.Mm. Aldo Moron murha oli yksi Naton lavastettu tappo-operaatioista jotta keinotekoinen viha kommunismia vastaan luotaisiin mediassa.

Irakin uusin uutisointikin Saudien rahoittamista ISIS-terroristeista pyrkii tekemään Amerikasta maailman pelastajaa "uusilla toiveilla" kun Amerikka on maailman tuhoaja ja ja sotatalouden syöpä.  Amerikka siis tukee Saudeja, jotka tuottavat terroristeja ja Amerikka esiintyy pelastajana itse tuottamassaan terrorioopperassa.  WTC-tornien räjäytyksessäkin 95% lehdistön esittelemistä "lentokoneterroristeista" oli saudeja tai saudeissa asuneita. Ja sillä perusteltiin Afganistaniin ja Irakiin hyökkäys?

Omasta Historiastamme pyritään pyyhkimään suomalaisen oikeiston ja pankkiirien kannustamat aseelliset hyökkäykset Neuvostoliittoon mm. 1919-23 ja Mannerheimin hyökkäyssopimukset Neuvostoliiton tuhoamiseksi 1919 euroeliitin rahoituslupauksilla. "Heimosota"-nimeke on fasistien itsensä antama nimike fasistien sissisodalle - oikea olisi "Oikeiston rotusodat Neuvostoliiton alueilla pankkiirien rahoittamina eliitin tavoittelemien kaivoksien takia".

Kouluissa rotuoppia opetettiin avoimesti sisällissodan jälkeen

ja Suomella oli  suhteessa kansantuotteeseen suurimmat hyökkäysvoimat pommikoneilla ja tykistöllä ennen talvisotaa.

Armeija oli varusteltu hyökkäyssotaan Mannerheiminkin unelman mukaan, Pietarin valloittamiseen.


Jatkosota oli puhtaasti osa natsien ja Suomen oikeistoeliitin rotuopillista lebensraumsotaa ja euroaatelisten vuosisatojen fantasia Venäjän valloittamisesta - mutta iltapäivälehtemme myyvät sitä tunteikkaana sankarisotana. Selviämisenä. Se oli selviämistä oikeiston ideologisesta sotahulluudesta ja eliitin hellimistä viholliskuvista. Stalinin hyvää suhdetta Suomeen ei haluttu nähdä.   Nyt selkeä enemmistö englantilaisista tutkijoista näkee talvisodankin aivan turhana eliitin idoelogisena sotana.

 Suomen poliitinen eliitti kieltäytyi liittoutuneiden sopimuksista, selvästä järjestä oman edun ajattelusta - ja valitsi natsit uskoen 30-luvun Saksan ihailuun ja rotufantasioihin Saksan maailmanvallasta ja yli-ihmisten voiman kulttuurista ali-ihmisten yli.  Arvo Ylppökin kuului natsilääkäreiden seuraan ja kävi Saksassa - luultavasti myös keskitysleireillä "laboratorioissa" - ja halusi Suomeen rotupuhtausopin mm. urheiluseuroihin.

Talvisodankin historia Helsingin sanomien omistajan Erkon junailemana eliitin  sotana on täysin väärennetty itsesäälisodaksi jotta ihmiset unohtaisivat eliittimme salaiset sopimukset natsien kanssa ja rotuopetukset kouluissa suursuomiuholla.

Kekkonenkin oli natsien palkkalistoilla ennen talvisotaa ja lähellä tulla valituksi Saksan natsiurheiluseuran johtajaksi Saksassa natsieliitin osaksi - mm. ideologisessa sodassa ruotsalaisten värväämiseksi rotuoppiin natsiurheiluseuran sääntökunnan ja rotuopin levittämisessä.

 • Eliitin keinoja: luodaan velvoittavia "ihanteita", jotka ottavat eliitin vallalta ja terrorilta vastuun pois ja luovat syyllisyyttä kansalaisille mahdottomien ja brutaalien "ihanteden" kautta (kuten valitonkirkon uskontomekanismissa):

 " Jyväskylän yliopistossa tarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan suomalainen papisto maalasi jatkosodan aikaan retorisilla keinoilla kuvan pyhästä sodasta, joka lopulta hävittiin yksilön moraalin rappion vuoksi.


Kun Kekkonen nousi pääministeriksi, hän oli vastustanut rauhaa Neuvostoliiton kanssa uskoen Saksan ihmeaseisiin ja syylisti voimakkaasit Erkon avustuksella Helsingin sanomissa sotaveteraaneja, jotta kansa uskoisi sodan syyllisiski traumoista vapisevat veteraanit eivätkä fasistien ystäviä, eliittiä.
Kekkonen onnistui.

VI    Linkit
Carl Sebastian Lindberg  Helsingin kaupunginosat ennen ja nyt.

 • Kiinnostavia kuvia Ateneumista vuoden 1942 suomalais-saksalaisesta sotakuvaajien propagandanäyttelystä. Huomaa teksti : "Jäämereltä mustalle merelle", Suur-Suomi-aate eli vahvana ja taide valjastettiin palvelemaan sitä. Kuvat Finnasta.


Vahvasti näyttää siltä että CIA ja Nato on vakuuttanut suomalaiset kenraalit siitä että sota tulee varmasti - KUTEN 1935 - ja konfliktipolitiikka on "Amerikan" eli dollaripörssin, sotatalouden ainoa keino pelastautua ja estää velkavuoren sekä keinottelutalouden romahdus olemalla rajoittamaton pelote ja dollarista kieltäytyjien tuhoaja - kuten Irak, Jugoslavia, Libya ja Syyria tuhottiin YK;n siunauksella.


Tuomas Nevanlinna aivopesun esimerkkinä: viheroikeisto

* päivitetty    


Nevanlinna on täydellinen viheroikeistolainen aivopesun esimerkki uudessa kirjoituksessaa, henkilö, joka ei ymmärrä CIA:n, NSA:n ja FBI:n terrorin lajuutta vasemmistolaisia vastaan USA:ssa ja Euroopassa, Kreikan tilannekin on täysin CIA:n ohjelmoima. Nevanlinna ei voi puhua siitä kuinka CIA kaappasi SDP:n ja SAK:n 100% sekä loi Rockefellerin tarkan taktisen korruptiofeminismin kanssa vasemmistoliitonkin, täytti sen oikeistosukujen venäjävihaajilla tärkeimmän geopoliittisen keinonsa takia.

Nato-kenraali loi vihreän puolueen Saksassa ja Suomessakin vihreät ovat innokkaita natomaiden "epävirallisten" hyökkäyssotien ja terrorin puolustajia pankkiirien kapitalismin isona osatekijänä.

Jos suomalainen viherälymystö ei kykene kertomaan että USA:n ohjaama Nato perustettiin terroriorganisaatioksi natsien ja CIA:n avustamana ja järjesti 15000 terrori-iskua Euroopassa 50-80 - luvuilla "operaatio Gladio" sekä käynnisti Jugoslavian tahallisen hajoittamisen aseistamalla muslimiterroristien ja Naton kuolemanpartioita,  ei viherälymytö ole humanisteja vaan Amerikan terrorin puolustajia. Massamedia esittää yhä Naton salaisten armeijoiden iskut kommunistien tai IRA:n iskuina. Nyt näyttää olevan käynnissä Operatio Gladio B mossadin ja vakoiluorganisaatioiden järjestämänä, "terrori-iskuina".

Vihreiden ainoa tarkoitus on toimia oikeiston mainostoimistona, kapitalismin kauniiden ajatusten kulissina samalla kun kapitalistinen sotatalous sytyttää jatkuvasti uusia sotia ja käy salaista sotaa Afrikassa USA:n ja Saksan Africomin kautta. Kapitalismi on 100% kolonisaatiokapitalismia, on aina ollut.

 • Yksioikoisella ja harhaisella Trumpin demonisoinnilla viheroikeiston operaattorit pyrkivät suostuttelemaan akkateemisia älykköjä unohtamaan täysin USA:n valtava terrori- ja sotakoneisto, joka jauhaa maailmaan Wall streetin ja Lontoon pankkiirien kukkaroihin. 

Retorisesti viheroikeisto ja Rockefeller-feminismi haluaa luoda narratiivia, jossa "passiivinen" vasemmisto on itse syypää tuhokapitalismin ja kapitalistisen USA:n hyökkäysotia juhlivan massamedian voittoon - Se ei ole totta.
Suuri osa Demareista noudattaa nyt viheroikeiston demagogiaa ja haaveilua hyvistä asioista ja "länsimaisista arvoista" retorikkaana, jotta naton ja CIA:n hyökkäyssodat pidetään hiljaisesti hyväksyttynä.
SUPO jatkaa yhä Valpon profilointia ja terroria mm. turvallisuustarkistuksina firmoille vasemmistolaisia ja humanisteja vastaan.  


Vihreitä voi kutsua valevasemmistoksi, sillä se on varastanut vasemmiston lupaukset työläisten elintason korottamisesta mutta EI tee yhtään mitään asian edistämiseksi RKP:n ja CIA-EVA:n ohjauksessa. Kun todellisuus vääristetään narratiivilla, uhriutuvalla eliitillä, vihreällä tekopyhyydellä, USA:n terroria suojelevalla porvari-identiteetillä, todellisuudentajun tuhonneella ja elitismin taktisesti naamioineella Rockefeller-feminismillä:


Filosofi Tuomas Nevanlinna kertoo esseessään, miksi Donald Trumpista tuli Yhdysvaltain presidentti. Trump lumoaa, koska hän osoittaa esimerkillään, että kuka…
YLE.FI

.


 
Pirkko Marjatta Turpeinen-Saari46 min
 • Helsingin Sanomat estetisoi sotarikoksia tämän päiväisessä kuvauksessaan George W.Bushin maalauksista.  
Pari vuotta sitten Bernie Sanders totesi RT:n haastattelussa Obaman tehneen suurimman virheen siinä, että hän ei vetänyt Bushia ja hänen rinnallaan muita USA:n sotarikollisia vastuuseen teoistaan. Tämä tekemättä jättäminen demoralisoi Obaman täysin.
Hesari ilmeiseti ajattelee, että aika kultaa muistot ja nyt on aika unohtaa miljoonat Clintonien, Bushien ja Obaman sotien siviiliuhrit. 
Samaan aikaan kun USA/NATOn hyökkäyksessä maataan laillisesti puolustaneet serbi-kenraalit viruvat vuosikymmeniä USA:n ja NATO:n todistusten perusteella vankiloissa, todelliset sotarikolliset paistattelevat länsimediassa sankareina. 
Tämä asenne antaa suomen valtamedialle voimaa estetisoida omia sotarikollisiamme mm marsalkka Mannerheimia. Sisällissodan kansanmurhaa peitellään.Rasististen keskitysleirien perustaminen Itä-Karjalan naisille lapsille ja vanhuksille painetaan unholaan valtamedian ihastellessa Mannerheimin charmikasta olemusta, hyviä ruokatapoja ja ratsastustaitoa.
 • Viheroikeiston tuhokapitalismi Helsingissä 

" 40% tonteista jaetaan pilkkahintaan suoraan sijoittajille ja 60% vuokrataan pilkkahintaan VVO:n kaltaisille "säännellyille" sijoittajille. Ensimmäistäkään kerrotalotonttia ei luovuteta asukkaille.

Helsingin kaupunki varaa ja luovuttaa vuosittain suuren määrän asuntotontteja erilaisia asuntohankkeita varten.
HEL.FI

 • Länsimetron 2000 miljoonan euron tuhlauksessa noudatetaan perinteistä rkp-kokoomus -korruptiosta, luodaan turhia projekteja jotta verorahat saadaan suomalaisen eliitin voitelumyllyyn. Espoolaiset eivät halunneet metroa vaan uusia kaasubusseja! 

Oikeistolaiset lobbaajat KELA:ssa - kuinka valtiota ajetaan alas ja verot ohjataan suoraan ylikansallislle yrityksille demokratian sekä valtion tuhoamisprojektissa

 • EK-järjestö Kelassa - ohjaamassa valtion sosialaipolitiikkaa ja verovaroja
"Kelan hallituksen puheenjohtaja on Terttu Savolainen (mm. Kelan edellisen pääjohtajan Liisa Hyssälän entinen poliittinen valtiosihteeri, keskustalainen). Hallituksen varapuheenjohtaja on Riikka Slunga-Poutsalo (Perussuomalaiset rp:n puoluesihteeri, rakennuspiirtäjä)."
eli KELAa johtavat keskusta ja perussuomalaiset.
"Muista jäsenistä mainittakoon Taru Tujunen (Kokoomuksen entinen puoluesihteeri, toimitusjohtaja), Mauno Vanhala (perusterveydenhuollon yksikön ylilääkäri, perussuomalainen poliitikko), Vesa Rantahalvari (Elinkeinoelämän Keskusliitto EK)."
mukana kokoomus, tietenkin, mutta mitä vittua EK KELAn johdossa tekee?
"Hallituksessa istuvat myös Raimo Ikonen (ylijohtaja, sosiaali-ja terveysministeriö), Saana Siekkinen (Työelämäasioiden johtaja, SAK), Timo Sipilä (johtaja, MTK), Pentti Itkonen (toimitusjohtaja) ja Riitta Särkelä (toimitusjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry)."
mitä nämä siellä tekevät? ovatko kansaneläke tai sosiaalitukien asiantuntijoita? sosiaalipolitiikan, sairausvakuutuskysymysten asiantuntijoita?
mukana kokoomus, tietenkin, mutta mitä vittua EK KELAn johdossa tekee?"Hallituksessa istuvat myös Raimo Ikonen (ylijohtaja, sosiaali-ja terveysministeriö), Saana Siekkinen (Työelämäasioiden johtaja, SAK), Timo Sipilä (johtaja, MTK), Pentti Itkonen (toimitusjohtaja) ja Riitta Särkelä (toimitusjohtaja, Ensi- ja turvakotien liitto ry)."mitä nämä siellä tekevät? ovatko kansaneläke tai sosiaalitukien asiantuntijoita? sosiaalipolitiikan, sairausvakuutuskysymysten asiantuntijoita?Pälvi Uusitalo
 "  Mikä perhana siinä on, että vaikka kuinka yrität nostattaa ihmisiä puolustamaan yhteiskuntamme vähäosaisimpia ja köyhimpiä, vastakaikua ei löydy? Ei kansanedustajien ja muiden poliitikkojen keskuudesta ja mikä pahinta: tavallinen tallaaja ei eväänsä räväytä, kun vaaditaan toimia vähäosaisimpien auttamiseksi.No nyt joku sanoo, että tuhannet ihmiset tekevät vapaaehtoistyötä vähäosaisimpien hyväksi. Ei se riitä!!! Ei riitä, että käydään jakamassa ylijäämäruokaa leipäjonojen asiakkaille, ei riitä että autetaan yksinäisiä vanhuksia. Ei tämä maa mikään hyväntekeväisyysyhteiskunta ole - ei ainakaan pitäisi olla - vaan pohjoismainen hyvinvointivaltio. 
Missä helvetissä se hyvinvointi on, kun 10 % maamme kotitalouksista elää toimeentulotuen varassa ja leipäjonot vaan venyvät? Kun vanhukset ja vammaiset lojuvat paskoissaan, kun hyvinvointivaltiolta ei riitä mielenkiintoa pitää heistä huolta?
Yrittäkää nyt hyvät ihmiset nousta. Tulkaa pois siitä kilpikonna-asenteestanne ja ymmärtäkää, että nämä köyhät ja vähäosaiset ovat niitä ihmisiä, jotka saattoivat olla teidän työtovereitanne, naapureitanne, lastenne ystävien vanhempia vielä muutama vuosi sitten. Ymmärtäkää, että te itse voitte olla samassa tilanteessa muutaman vuoden kuluttua. Ymmärtäkää, että nämä vähäosaiset eivät ole mikään harmaa, pahanhajuinen massa vaan oikeita ihmisiä.
Lupaan, että ensimmäinen joka tulee selittämään minulle jotain siitä kuinka taloudellinen tilanne on huono ja kuinka kaikki tekevät parhaansa, saa nenänsä kipeäksi hyvin nopeasti.
Missä helvetissä se hyvinvointi on, kun 10 % maamme kotitalouksista elää toimeentulotuen varassa ja leipäjonot vaan venyvät? Kun vanhukset ja vammaiset lojuvat paskoissaan, kun hyvinvointivaltiolta ei riitä mielenkiintoa pitää heistä huolta?Yrittäkää nyt hyvät ihmiset nousta. Tulkaa pois siitä kilpikonna-asenteestanne ja ymmärtäkää, että nämä köyhät ja vähäosaiset ovat niitä ihmisiä, jotka saattoivat olla teidän työtovereitanne, naapureitanne, lastenne ystävien vanhempia vielä muutama vuosi sitten. Ymmärtäkää, että te itse voitte olla samassa tilanteessa muutaman vuoden kuluttua. Ymmärtäkää, että nämä vähäosaiset eivät ole mikään harmaa, pahanhajuinen massa vaan oikeita ihmisiä. Lupaan, että ensimmäinen joka tulee selittämään minulle jotain siitä kuinka taloudellinen tilanne on huono ja kuinka kaikki tekevät parhaansa, saa nenänsä kipeäksi hyvin nopeasti. "

Washington Miksi julkinen terveydenhoito on amerikkalaisille niin vaikea pala? Missä muussa tahansa länsimaassa julistettaisiin kansallinen hätätila, jos elinaj
HS.FIJa ketkäs ne tässä kuvassa pokottavat? No tietenkin ystävykset "Uudesta Maailmanjärjestyksestä" eli Zbigniew Brzezinski ja Osama Bin Laden.


Assange just released 500K cables and detailed how the CIA was essentially responsible for creating the Islamic State (ISIS) terror group.
THEFREETHOUGHTPROJECT.COM


By Douglas Valentine Global Research, November 08, 2014 Counter Punch Gary Webb was a good investigator. He linked a drug dealer in Los…
COUNTERINFORMATION.WORDPRESS.COM
By Robert Parry  PSYOPS

Special Report: The mainstream U.S. media obsesses over Russian “propaganda” yet the U.S. government created a “psyops” bureaucracy three decades ago to flood the world with dubious information, reports Robert Parry.
Newly declassified documents from the Reagan presidential library help explain how the U.S. government developed its sophisticated psychological operations capabilities that – over the past three decades – have created an alternative reality both for people in targeted countries and for American citizens, a structure that expanded U.S. influence abroad and quieted dissent at home.
Walter Raymond Jr., a CIA propaganda and disinformation specialist who oversaw President Reagan’s “perception management” and psyops projects at the National Security Council. Raymond is partially obscured by President Reagan and is sitting next to National Security Adviser John Poindexter.. (Photo credit: Reagan presidential library)
The documents reveal the formation of a psyops bureaucracy under the direction of Walter Raymond Jr., a senior CIA covert operations specialist who was assigned to President Reagan’s National Security Council staff to enhance the importance of propaganda and psyops in undermining U.S. adversaries around the world and ensuring sufficient public support for foreign policies inside the United States.
Raymond, who has been compared to a character from a John LeCarré novel slipping easily into the woodwork, spent his years inside Reagan’s White House as a shadowy puppet master who tried his best to avoid public attention or – it seems – even having his picture taken. From the tens of thousands of photographs from meetings at Reagan’s White House, I found only a couple showing Raymond – and he is seated in groups, partially concealed by other officials.
But Raymond appears to have grasped his true importance. In his NSC files, I found a doodle of an organizational chart that had Raymond at the top holding what looks like the crossed handles used by puppeteers to control the puppets below them. Although it’s impossible to know exactly what the doodler had in mind, the drawing fits the reality of Raymond as the behind-the-curtains operative who was controlling the various inter-agency task forces that were responsible for implementing various propaganda and psyops strategies.
Until the 1980s, psyops were normally regarded as a military technique for undermining the will of an enemy force by spreading lies, confusion and terror. A classic case was Gen. Edward Lansdale — considered the father of modern psyops — draining the blood from a dead Filipino rebel in such a way so the dead rebel’s superstitious comrades would think that a vampire-like creature was on the prowl. In Vietnam, Lansdale’s psyops team supplied fake and dire astrological predictions for the fate of North Vietnamese and Vietcong leaders.
Essentially, the psyops idea was to play on the cultural weaknesses of a target population so they could be more easily manipulated and controlled. But the challenges facing the Reagan administration in the 1980s led to its determination that peacetime psyops were also needed and that the target populations had to include the American public.
The Reagan administration was obsessed with the problems left behind by the 1970s’ disclosures of government lying about the Vietnam War and revelations about CIA abuses both in overthrowing democratically elected governments and spying on American dissidents. This so-called “Vietnam Syndrome” produced profound skepticism from regular American citizens as well as journalists and politicians when President Reagan tried to sell his plans for intervention in the civil wars then underway in Central America, Africa and elsewhere.
While Reagan saw Central America as a “Soviet beachhead,” many Americans saw brutal Central American oligarchs and their bloody security forces slaughtering priests, nuns, labor activists, students, peasants and indigenous populations. Reagan and his advisers realized that they had to turn those perceptions around if they hoped to get sustained funding for the militaries of El Salvador, Guatemala and Honduras as well as for the Nicaraguan Contra rebels, the CIA-organized paramilitary force marauding around leftist-ruled Nicaragua.
So, it became a high priority to reshape public perceptions to gain support for Reagan’s Central American military operations both inside those targeted countries and among Americans.
A ‘Psyops Totality’
As Col. Alfred R. Paddock Jr. wrote in an influential November 1983 paper, entitled “Military Psychological Operations and US Strategy,” “the planned use of communications to influence attitudes or behavior should, if properly used, precede, accompany, and follow all applications of force. Put another way, psychological operations is the one weapons system which has an important role to play in peacetime, throughout the spectrum of conflict, and during the aftermath of conflict.”
President Ronald Reagan leading a meeting on terrorism on Jan. 26, 1981, with National Security Advisor Richard Allen, Secretary of State Alexander Haig, Defense Secretary Caspar Weinberger and White House counselor Edwin Meese. (photo credit: Reagan library)
Paddock continued, “Military psychological operations are an important part of the ‘PSYOP Totality,’ both in peace and war. … We need a program of psychological operations as an integral part of our national security policies and programs. … The continuity of a standing interagency board or committee to provide the necessary coordinating mechanism for development of a coherent, worldwide psychological operations strategy is badly needed.”
Some of Raymond’s recently available handwritten notes show a focus on El Salvador with the implementation of “Nation wide multi-media psyops” spread through rallies and electronic media. “Radio + TV also carried Psyops messages,” Raymond wrote. (Emphasis in original.) Though Raymond’s crimped handwriting is often hard to decipher, the notes make clear that psyops programs also were directed at Honduras, Guatemala and Peru.
One declassified “top secret” document in Raymond’s file – dated Feb. 4, 1985, from Secretary of Defense Caspar Weinberger – urged the fuller implementation of President Reagan’s National Security Decision Directive 130, which was signed on March 6, 1984, and which authorized peacetime psyops by expanding psyops beyond its traditional boundaries of active military operations into peacetime situations in which the U.S. government could claim some threat to national interests.
“This approval can provide the impetus to the rebuilding of a necessary strategic capability, focus attention on psychological operations as a national – not solely military – instrument, and ensure that psychological operations are fully coordinated with public diplomacy and other international information activities,” Weinberger’s document said.
This broader commitment to psyops led to the creation of a Psychological Operations Committee (POC) that was to be chaired by a representative of Reagan’s National Security Council with a vice chairman from the Pentagon and with representatives from the Central Intelligence Agency, the State Department and the U.S. Information Agency.
“This group will be responsible for planning, coordinating and implementing psychological operations activities in support of United States policies and interests relative to national security,” according to a “secret” addendum to a memo, dated March 25, 1986, from Col. Paddock, the psyops advocate who had become the U.S. Army’s Director for Psychological Operations.
“The committee will provide the focal point for interagency coordination of detailed contingency planning for the management of national information assets during war, and for the transition from peace to war,” the addendum added. “The POC shall seek to ensure that in wartime or during crises (which may be defined as periods of acute tension involving a threat to the lives of American citizens or the imminence of war between the U.S. and other nations), U.S. international information elements are ready to initiate special procedures to ensure policy consistency, timely response and rapid feedback from the intended audience.”
Taking Shape
The Psychological Operations Committee took formal shape with a “secret” memo from Reagan’s National Security Advisor John Poindexter on July 31, 1986. Its first meeting was called on Sept. 2, 1986, with an agenda that focused on Central America and “How can other POC agencies support and complement DOD programs in El Salvador, Guatemala, Honduras, Costa Rica and Panama.” The POC was also tasked with “Developing National PSYOPS Guidelines” for “formulating and implementing a national PSYOPS program.” (Underlining in original)
Then-Vice President George H.W. Bush with CIA Director William Casey at the White House on Feb. 11, 1981. (Photo credit: Reagan Library)
Raymond was named a co-chair of the POC along with CIA officer Vincent Cannistraro, who was then Deputy Director for Intelligence Programs on the NSC staff, according to a “secret” memo from Deputy Under Secretary of Defense Craig Alderman Jr. The memo also noted that future POC meetings would be briefed on psyops projects for the Philippines and Nicaragua, with the latter project codenamed “Niagara Falls.” The memo also references a “Project Touchstone,” but it is unclear where that psyops program was targeted.
Another “secret” memo dated Oct. 1, 1986, co-authored by Raymond, reported on the POC’s first meeting on Sept. 10, 1986, and noted that “The POC will, at each meeting, focus on an area of operations (e.g., Central America, Afghanistan, Philippines).”
The POC’s second meeting on Oct. 24, 1986, concentrated on the Philippines, according to a Nov. 4, 1986 memo also co-authored by Raymond. “The next step will be a tightly drafted outline for a PSYOPS Plan which we will send to that Embassy for its comment,” the memo said. The plan “largely focused on a range of civic actions supportive of the overall effort to overcome the insurgency,” an addendum noted. “There is considerable concern about the sensitivities of any type of a PSYOPS program given the political situation in the Philippines today.”
Earlier in 1986, the Philippines had undergone the so-called “People Power Revolution,” which drove longtime dictator Ferdinand Marcos into exile, and the Reagan administration, which belatedly pulled its support from Marcos, was trying to stabilize the political situation to prevent more populist elements from gaining the upper hand.
But the Reagan administration’s primary attention continued to go back to Central America, including “Project Niagara Falls,” the psyops program aimed at Nicaragua. A “secret” Pentagon memo from Deputy Under Secretary Alderman on Nov. 20, 1986, outlined the work of the 4th Psychological Operations Group on this psyops plan “to help bring about democratization of Nicaragua,” by which the Reagan administration meant a “regime change.” The precise details of “Project Niagara Falls” were not disclosed in the declassified documents but the choice of codename suggested a cascade of psyops.
Other documents from Raymond’s NSC file shed light on who other key operatives in the psyops and propaganda programs were. For instance, in undated notes on efforts to influence the Socialist International, including securing support for U.S. foreign policies from Socialist and Social Democratic parties in Europe, Raymond cited the efforts of “Ledeen, Gershman,” a reference to neoconservative operative Michael Ledeen and Carl Gershman, another neocon who has served as president of the U.S.-government-funded National Endowment for Democracy (NED), from 1983 to the present. (Underlining in original.)
Although NED is technically independent of the U.S. government, it receives the bulk of its funding (now about $100 million a year) from Congress. Documents from the Reagan archives also make clear that NED was organized as a way to replace some of the CIA’s political and propaganda covert operations, which had fallen into disrepute in the 1970s. Earlier released documents from Raymond’s file show CIA Director William Casey pushing for NED’s creation and Raymond, Casey’s handpicked man on the NSC, giving frequent advice and direction to Gershman. [SeeConsortiumnews.com’s “CIA’s Hidden Hand in ‘Democracy’ Groups.”]
Another figure in Raymond’s constellation of propaganda assets was media mogul Rupert Murdoch, who was viewed as both a key political ally of President Reagan and a valuable source of funding for private groups that were coordinating with White House propaganda operations. [SeeConsortiumnews.com’s “Rupert Murdoch: Propaganda Recruit.”]
In a Nov. 1, 1985 letter to Raymond, Charles R. Tanguy of the “Committees for a Community of Democracies – USA” asked Raymond to intervene in efforts to secure Murdoch’s funding for the group. “We would be grateful … if you could find the time to telephone Mr. Murdoch and encourage him to give us a positive response,” the letter said.
Another document, entitled “Project Truth Enhancement,” described how $24 million would be spent on upgrading the telecommunications infrastructure to arm “Project Truth, with the technical capability to provide the most efficient and productive media support for major USG policy initiatives like Political Democracy.” Project Truth was the overarching name of the Reagan administration’s propaganda operation. For the outside world, the program was billed as “public diplomacy,” but administration insiders privately called it “perception management.” [SeeConsortiumnews.com’s “The Victory of Perception Management.”]
The Early Years
The original priority of “Project Truth” was to clean up the images of the Guatemalan and Salvadoran security forces and the Nicaraguan Contras, who were led by ousted dictator Anastasio Somoza’s ex-National Guard officers. To ensure steady military funding for these notorious forces, Reagan’s team knew it had to defuse the negative publicity and somehow rally the American people’s support.
President Ronald Reagan meeting with Guatemalan dictator Efrain Rios Montt, who was later charged with genocide against indigenous populations in Guatemala’s highlands.
At first, the effort focused on weeding out American reporters who uncovered facts that undercut the desired public images. As part of that effort, the administration denounced New York Times correspondent Raymond Bonner for disclosing the Salvadoran regime’s massacre of about 800 men, women and children in the village of El Mozote in northeast El Salvador in December 1981. Accuracy in Media and conservative news organizations, such as The Wall Street Journal’s editorial page, joined in pummeling Bonner, who was soon ousted from his job. But such efforts were largely ad hoc and disorganized.
CIA Director Casey, from his years crisscrossing the interlocking worlds of business and intelligence, had important contacts for creating a more systematic propaganda network. He recognized the value of using established groups known for advocating “human rights,” such as Freedom House.
One document from the Reagan library showed senior Freedom House official Leo Cherne running a draft manuscript on political conditions in El Salvador past Casey and promising that Freedom House would make requested editorial “corrections and changes” – and even send over the editor for consultation with whomever Casey assigned to review the paper.
In a “Dear Bill” letter dated June 24, 1981, Cherne, who was chairman of the Freedom House’s executive committee, wrote: “I am enclosing a copy of the draft manuscript by Bruce McColm, Freedom House’s resident specialist on Central America and the Caribbean. This manuscript on El Salvador was the one I had urged be prepared and in the haste to do so as rapidly as possible, it is quite rough. You had mentioned that the facts could be checked for meticulous accuracy within the government and this would be very helpful. …
“If there are any questions about the McColm manuscript, I suggest that whomever is working on it contact Richard Salzmann at the Research Institute [an organization where Cherne was executive director]. He is Editor-in-Chief at the Institute and the Chairman of the Freedom House’s Salvador Committee. He will make sure that the corrections and changes get to Rita Freedman who will also be working with him. If there is any benefit to be gained from Salzmann’s coming down at any point to talk to that person, he is available to do so.”
By 1982, Casey also was lining up some powerful right-wing ideologues to help fund the “perception management” project both with money and their own media outlets. Richard Mellon Scaife was the scion of the Mellon banking, oil and aluminum fortune who financed a variety of right-wing family foundations – such as Sarah Scaife and Carthage – that were financial benefactors to right-wing journalists and think tanks. Scaife also published the Tribune Review in Pittsburgh, Pennsylvania.
A more comprehensive “public diplomacy” operation began to take shape in 1982 when Raymond, a 30-year veteran of CIA clandestine services, was transferred to the NSC. Raymond became the sparkplug for this high-powered propaganda network, according to an unpublished draft chapter of the congressional Iran-Contra investigation that was suppressed as part of the deal to get three moderate Republican senators to sign on to the final report and give the inquiry a patina of bipartisanship.
Though the draft chapter didn’t use Raymond’s name in its opening pages, apparently because some of the information came from classified depositions, Raymond’s name was used later in the chapter and the earlier citations matched Raymond’s known role. According to the draft report, the CIA officer who was recruited for the NSC job had served as Director of the Covert Action Staff at the CIA from 1978 to 1982 and was a “specialist in propaganda and disinformation.”
“The CIA official [Raymond] discussed the transfer with [CIA Director] Casey and NSC Advisor William Clark that he be assigned to the NSC as [Donald] Gregg’s successor [as coordinator of intelligence operations in June 1982] and received approval for his involvement in setting up the public diplomacy program along with his intelligence responsibilities,” the chapter said. Gregg was another senior CIA official who was assigned to the NSC before becoming Vice President George H.W. Bush’s national security adviser.
“In the early part of 1983, documents obtained by the Select [Iran-Contra] Committees indicate that the Director of the Intelligence Staff of the NSC [Raymond] successfully recommended the establishment of an inter-governmental network to promote and manage a public diplomacy plan designed to create support for Reagan Administration policies at home and abroad.”
War of Ideas
During his Iran-Contra deposition, Raymond explained the need for this propaganda structure, saying: “We were not configured effectively to deal with the war of ideas.”
President Reagan meets with publisher Rupert Murdoch, U.S. Information Agency Director Charles Wick, lawyers Roy Cohn and Thomas Bolan in the Oval Office on Jan. 18, 1983. (Photo credit: Reagan presidential library)
One reason for this shortcoming was that federal law forbade taxpayers’ money from being spent on domestic propaganda or grassroots lobbying to pressure congressional representatives. Of course, every president and his team had vast resources to make their case in public, but by tradition and law, they were restricted to speeches, testimony and one-on-one persuasion of lawmakers. But President Reagan saw the American public’s “Vietnam Syndrome” as an obstacle to his more aggressive policies.
Along with Raymond’s government-based organization, there were outside groups eager to cooperate and cash in. Back at Freedom House, Cherne and his associates were angling for financial support.
In an Aug. 9, 1982 letter to Raymond, Freedom House executive director Leonard R. Sussman wrote that “Leo Cherne has asked me to send these copies of Freedom Appeals. He has probably told you we have had to cut back this project to meet financial realities. … We would, of course, want to expand the project once again when, as and if the funds become available. Offshoots of that project appear in newspapers, magazines, books and on broadcast services here and abroad. It’s a significant, unique channel of communication” – precisely the focus of Raymond’s work.
On Nov. 4, 1982, Raymond, after his transfer from the CIA to the NSC staff but while still a CIA officer, wrote to NSC Advisor Clark about the “Democracy Initiative and Information Programs,” stating that “Bill Casey asked me to pass on the following thought concerning your meeting with [right-wing billionaire] Dick Scaife, Dave Abshire [then a member of the President’s Foreign Intelligence Advisory Board], and Co. Casey had lunch with them today and discussed the need to get moving in the general area of supporting our friends around the world.
“By this definition he is including both ‘building democracy’ … and helping invigorate international media programs. The DCI [Casey] is also concerned about strengthening public information organizations in the United States such as Freedom House. … A critical piece of the puzzle is a serious effort to raise private funds to generate momentum. Casey’s talk with Scaife and Co. suggests they would be very willing to cooperate. … Suggest that you note White House interest in private support for the Democracy initiative.”
The importance of the CIA and White House secretly arranging private funds was that these supposedly independent voices would then reinforce and validate the administration’s foreign policy arguments with a public that would assume the endorsements were based on the merits of the White House positions, not influenced by money changing hands. Like snake-oil salesmen who plant a few cohorts in the crowd to whip up excitement for the cure-all elixir, Reagan administration propagandists salted some well-paid “private” individuals around Washington to echo White House propaganda “themes.”
The role of the CIA in these initiatives was concealed but never far from the surface. A Dec. 2, 1982 note addressed to “Bud,” a reference to senior NSC official Robert “Bud” McFarlane, described a request from Raymond for a brief meeting. “When he [Raymond] returned from Langley [CIA headquarters], he had a proposed draft letter … re $100 M democ[racy] proj[ect],” the note said.
While Casey pulled the strings on this project, the CIA director instructed White House officials to hide the CIA’s hand. “Obviously we here [at CIA] should not get out front in the development of such an organization, nor should we appear to be a sponsor or advocate,” Casey said in one undated letter to then-White House counselor Edwin Meese III as Casey urged creation of a “National Endowment.”
But the formation of the National Endowment for Democracy, with its hundreds of millions of dollars in U.S. government money, was still months down the road. In the meantime, the Reagan administration would have to line up private donors to advance the propaganda cause.
“We will develop a scenario for obtaining private funding,” NSC Advisor Clark wrote to Reagan in a Jan. 13, 1983 memo, adding that U.S. Information Agency Director “Charlie Wick has offered to take the lead. We may have to call on you to meet with a group of potential donors.”
Despite Casey’s and Raymond’s success in bringing onboard wealthy conservatives to provide private funding for the propaganda operations, Raymond worried about whether a scandal could erupt over the CIA’s involvement. Raymond formally resigned from the CIA in April 1983, so, he said, “there would be no question whatsoever of any contamination of this.” But Raymond continued to act toward the U.S. public much like a CIA officer would in directing a propaganda operation in a hostile foreign country.
Raymond fretted, too, about the legality of Casey’s ongoing role. Raymond confided in one memo that it was important “to get [Casey] out of the loop,” but Casey never backed off and Raymond continued to send progress reports to his old boss well into 1986.
It was “the kind of thing which [Casey] had a broad catholic interest in,” Raymond shrugged during his Iran-Contra deposition. He then offered the excuse that Casey undertook this apparently illegal interference in domestic politics “not so much in his CIA hat, but in his adviser to the president hat.”
Peacetime Propaganda
Meanwhile, Reagan began laying out the formal authority for this unprecedented peacetime propaganda bureaucracy. On Jan. 14, 1983, Reagan signed National Security Decision Directive 77, entitled “Management of Public Diplomacy Relative to National Security.” In NSDD-77, Reagan deemed it “necessary to strengthen the organization, planning and coordination of the various aspects of public diplomacy of the United States Government.”
President Reagan meeting with Charles Wick on March 7, 1986, in the Oval Office. Also present: Stephen Rhinesmith, Don Regan, John Poindexter, George Bush, Jack Matlock and Walter Raymond (seated next to Regan on the left side of the photo). (Photo credit: Reagan library)
Reagan ordered the creation of a special planning group within the National Security Council to direct these “public diplomacy” campaigns. The planning group would be headed by Walter Raymond and one of its principal outposts would be a new Office of Public Diplomacy for Latin America, housed at the State Department but under the control of the NSC. (One of the directors of the Latin American public diplomacy office was neoconservative Robert Kagan, who would later co-found the Project for the New American Century in 1998 and become a chief promoter of President George W. Bush’s 2003 invasion of Iraq.)
On May 20, 1983, Raymond recounted in a memo that $400,000 had been raised from private donors brought to the White House Situation Room by U.S. Information Agency Director Charles Wick. According to that memo, the money was divided among several organizations, including Freedom House and Accuracy in Media, a right-wing media attack organization.
When I wrote about that memo in my 1992 book, Fooling America, Freedom House denied receiving any White House money or collaborating with any CIA/NSC propaganda campaign. In a letter, Freedom House’s Sussman called Raymond “a second-hand source” and insisted that “this organization did not need any special funding to take positions … on any foreign-policy issues.”
But it made little sense that Raymond would have lied to a superior in an internal memo. And clearly, Freedom House remained central to the Reagan administration’s schemes for aiding groups supportive of its Central American policies, particularly the CIA-organized Contra war against the leftist Sandinista regime in Nicaragua. Plus, White House documents released later revealed that Freedom House kept its hand out for funding.
On Sept. 15, 1984, Bruce McColm – writing from Freedom House’s Center for Caribbean and Central American Studies – sent Raymond “a short proposal for the Center’s Nicaragua project 1984-85. The project combines elements of the oral history proposal with the publication of The Nicaraguan Papers,” a book that would disparage Sandinista ideology and practices.
“Maintaining the oral history part of the project adds to the overall costs; but preliminary discussions with film makers have given me the idea that an Improper Conduct-type of documentary could be made based on these materials,” McColm wrote, referring to a 1984 film that offered a scathing critique of Fidel Castro’s Cuba. “Such a film would have to be the work of a respected Latin American filmmaker or a European. American-made films on Central America are simply too abrasive ideologically and artistically poor.”
McColm’s three-page letter reads much like a book or movie pitch, trying to interest Raymond in financing the project: “The Nicaraguan Papers will also be readily accessible to the general reader, the journalist, opinion-maker, the academic and the like. The book would be distributed fairly broadly to these sectors and I am sure will be extremely useful. They already constitute a form of Freedom House samizdat, since I’ve been distributing them to journalists for the past two years as I’ve received them from disaffected Nicaraguans.”
McColm proposed a face-to-face meeting with Raymond in Washington and attached a six-page grant proposal seeking $134,100. According to the grant proposal, the project would include “free distribution to members of Congress and key public officials; distribution of galleys in advance of publication for maximum publicity and timely reviews in newspapers and current affairs magazines; press conferences at Freedom House in New York and at the National Press Club in Washington, D.C.; op-ed circulation to more than 100 newspapers …; distribution of a Spanish-language edition through Hispanic organizations in the United States and in Latin America; arrangement of European distribution through Freedom House contacts.”
The documents that I found at the Reagan library did not indicate what subsequently happened to this specific proposal. McColm did not respond to an email request for comment about the Nicaraguan Papers plan or the earlier letter from Cherne (who died in 1999) to Casey about editing McComb’s manuscript. Freedom House did emerge as a leading critic of Nicaragua’s Sandinista government and also became a major recipient of money from the U.S.-funded National Endowment for Democracy, which was founded in 1983 under the umbrella of the Casey-Raymond project.
The more recently released documents – declassified between 2013 and 2017 – show how these earlier Casey-Raymond efforts merged with the creation of a formal psyop bureaucracy in 1986 also under the control of Raymond’s NSC operation. The combination of the propaganda and psyop programs underscored the powerful capability that the U.S. government developed more than three decades ago for planting slanted, distorted or fake news. (Casey died in 1987; Raymond died in 2003.)
Over those several decades, even as the White House changed hands from Republicans to Democrats to Republicans to Democrats, the momentum created by William Casey and Walter Raymond continued to push these “perception management/psyops” strategies forward. In more recent years, the wording has changed, giving way to more pleasing euphemisms, like “smart power” and “strategic communications.” But the idea is still the same: how you can use propaganda to sell U.S. government policies abroad and at home.
Investigative reporter Robert Parry broke many of the Iran-Contra stories for The Associated Press and Newsweek in the 1980s. You can buy his latest book, America’s Stolen Narrative, either in print here or as an e-book (from Amazon and barnesandnoble.com).


Special Report: The mainstream U.S. media obsesses over Russian “propaganda” yet the U.S. government created a "psyops" bureaucracy three decades ago to flood the world with dubious information, reports Robert Parry. By Robert Parry…
CONSORTIUMNEWS.COM

     Oikeistolaiset vihreät eivät tunne historiaa ja siksi uskovat oikeiston räikeään propagandaan.Kun puhutaan eurooppalaisesta terrorismista laajemmin historiallisena tiedostamisena, niin media jättää täysin NATO:n tekemät äärioikeistolaiset Operation Gladio terrori-iskut siviilejä vastaan 1950-1970-luvuilla Italiassa ja Espanjassa.

  
 .