tiistaina, elokuuta 31, 2010

Paavi Eero Huovinen lähtee

* päivitetty jäähyväispuheen jälkeen

 
Vihdoinkin

Helsingin entinen piispa
Eero Huovinen pitää lähtösaarnan


Tämä kirkon propagandaministeri on ahkerasti vienyt luterilaista kirkkoa katolisen kirkon ahtaaseen ja epähumaaniin oppiin kuin pässiä teuraalle. Opillisena ja poliittisena vaikuttajana Huovinen oli arkkipiispa Vikströmin jälkeen ev.lut. kirkon oma paavi.

Toimittajat ovat sinisilmäisesti uskoneet hänen isä aurinkoisen imagoonsa ja eivätkä ole kuunnelleet ja selvittäneet, mitä lyijynraskasta fundamentalismia ja autoratiivista hallintotapaa hän opettaa.

Nuorilta ja aikuisilta hän haluaa kieltää esiaviollisen seksin, homoja hän pitää Jumalaa ja luomistyötä vastaan kapinoivina, "eheytettävinä" epäihmisinä ja parannettavina sairaina - ja hän oli lobbaamassa uutta ehtoollisoppia, joka siis kopioitiin katolisesta kirkosta  täysin vastoin luterilaisen protestanttisen humaania käsitystä uskon henkisyyttä ja magian tarpeettomuutta.

"Uusi" ehtoollisoppi ev.lut. kirkossa ajettiin käytäntöön täysin salaa ja ilman keskustelua. Huovisen viimeisin perintö kirkon jäsenille, jotka luulevat olevansa protestanttisessa kirkossa.

Se tarkoittaa nyt sitä, että viini ja leipä muuttuvat roomalais-katolisen opin mukaan "transsubstantaatio-opissa" todella maagisesti Jeesuksen vereksi ja ruumiiksi eli ev.lut. pappien täytyisi uuden piispallisen käskyn mukaan juoda ja syödä kaikki pyhä eines, mitä ehtoolliselta jää. Tämä katolinen taikausko perustuu siihen, että ehtoollisaineiden magia voidaan varastaa mm. mustaan magiaan, jos eineitä ei syödä.

Poliittinen tarkoitusperä tässä kampanjassa on tehdä kirkosta katoliseen kirkkoon sopiva analoginen oppijärjestelmä "ekumeenisesti" (katolilaismyönteisesti), jotta piispa Eero Huovisen puhuma ja masinoima paluu paavin äitikirkkoon mahdollistuisi. For real.

Entinen piispa Huovinen on myös ahkerasti painostanut seurakuntalaisten  kannattamia liberaaleja pappeja soittamalla heille suoraan puhelimella - ja siis esimiehenä yrittänyt heitä jäämään pois mm. kirkkoherranvaaleista! Piispallista demokratiaa piispojen äänivallan pönkittämiseksi.

Myös kirkkoherranvaalien vaalipisteytysten painotusmäärittelyihin eli fundamentalisteille erikseen suotuihin vaalietuisuuksiin piispa Eero Huovinen on osallistunut  enemmän kuin aktiivisesti. Jotain niin despoottimaista ja epädemokraattista.

Kirkko on uskonnollinen laitos ja valitsee usein omat epärationaaliset ja hurmeiset tiensä kuuntelematta jäseniään (paitsi kun media ja valtio painostaa räikeissä ihmisoikeusrikkomuksissa naisia ja homoja vastaan) - mutta miten ihmeessä media eli toimittajat ovat niin sokeita ja alistuvia karismaattisten ihmisten edessä? Toimittajat eivät kerro, mitä oppeja kirkko on pönkittänyt Huovisen vanhateologisella johdolla viimeiset 10 vuotta ja kuinka erilaisia kovan linjan lahkoja, kuten lestadiolaisia, kirollisverolla tuetaan.

Homofobia ja uskonnollinen rasismi sekä klaaniajattelu on sentään noussut eurooppalaisen ja Amerikkalaisen kohun myötä täälläkin aiheeksi ja ihmettelyn aiheeksi.

Kaiken taustalla on politiikka, uskontopolitiikka, vallan kainalossa uinuva valtiokirkkopolitiikka, ja vanha kirkollinen/kirkkoisien puhtausajattelu, ihmisten jaottelu kirkon tuomiovallalla, pahasti vääristyneellä historiatietämyksellä ja perverssillä Tuomas Akvinolaisen epähumanistisella ja mielivaltaisella universalistisella luonnonoikeus-järjestyksellä, fiksatulla ja muuttumattomalla "Jumalan luonnonjärjestys"-filosofialla (jonka Luther dumppasi).

Huovisen mukaan tiede mm. sosiologia tai psykologia ei voi ohittaa katolisen kirkon perinne-teologiaa - Lutherin mukaan uskonto ei saa puuttua tieteen toimintaan.

Onneksi olkoon, ihminen Irja Askola. Toivottavasti ymmärrät myös palauttaa opillisesti protestanttista linjaa inhimillisten lausuntojen lisäksi ja jatkaa Lutherin protestia magiauskomuksia vastaan.

II

E Huovisen jäähyväispuheessa oli järkyttävän narsistinen ja synkkä itsesäälipaatos: sanoma oli simppelisti se, että minun jälkeeni ette tule pärjäämään ja pimeys laskeutuu maan päälle.Vertasi itseään poistuvana "johtajana" vain Paavaliin ja Jeesukseen, joiden seuraajat olivat eksyksissä ilman suurta johtajaansa. Uskonnollista itsekorostusta pahimmillaan.

Tärkeimmäksi yhteyden merkiksi Huovinen korotti "yksimielisyyden", ei rakkautta: hän tuomitsi selvin sanoin suvaitsevaisuuden "totuuden" vakavana vihollisena. Eikä mitään viestiä, ei pienintäkään vihjettä, kannustusta tai merkkiä seuraajalle - eikä varsinkaan viestinviejän elettä teologeille tärkeästä ns Successio apostolicasta - aivan kylmän poliittisen harkittuna mielenilmauksena. Lapsellisen itseskekeinen pönöttäjä. Poliitikko.

Huovinen Porvoon tuomikirkon palopaikan pihalla MTV3 TV-kameralle:

"Se on aika surullista kun Jumalan koti palaa tulessa..." 





Tämä nettipapin ja kirkon luterilainen opetus vuodelta 2005 on siis nyt kumottu kirkossa:
Kysymystäsi voisi lähestyä tarkastelemalla erilaisia käsityksiä ehtoollisesta. Katolilaisten transsubstaatio-opin mukaan leipä ja viini todella muuttuvat ruumiiksi ja vereksi. Luterilaisen kirkon mukaan leivän ja viinin fyysinen olemus, toisin siis kuin katolilaisilla, ei muutu vaan Kristus on läsnä leivässä ja viinissä salatulla tavalla. Ehtoollisaineiden olemus siis muuntuu järjelle käsittämättömällä tavalla Kristuksen vereksi ja ruumiiksi, mutta ne säilyttävät alkuperäisen ulkomuotonsa ja ominaisuutensa. Eli jos olisit katolilainen, olisi sinulla edessäsi todellinen ongelma, mutta jos kuulut luterilaisiin voit nauttia ehtoollista kevyin mielin. Ehtoollista nauttimalla et syö lihaa etkä verta, siis fyysisessä mielessä.

Ehtoollisaineita ei voi korvata, eli "virallisiksi" aineiksi hyväksytään vain joko alkoholillinen tai alkoholiton viini, sekä leipä. Leipänä voidaan käyttää myös jotain muutakin leipää kuin perinteistä öylättiä.


Kiitos erittäin hyvästä kysymyksestä! Terveisin, Nettipappi






*Tuomiokirkko saarna jäähyväissaarna.

maanantaina, elokuuta 30, 2010

Kirkko avaa latua fundamentalisteille - Seurakuntavaalit pimein valoin loistavalla imagolla




On kaksi Suomea.

On Helsinki eurooppalaisine vaikutteineen ja sitten on läänit, perusarvojen Suomi, ikuisten arvojen Suomi, joka ei välitä uudesta suomalaisesta historiantutkimuksestakaan. Ja jonka Jumala siunaten salli jalomielisesti esi-siemme luontokeskeisen uskontokulttuurin tuhoamisen miekalla, lakisäädöksillä ja vankiloilla Israelin Mooseksen tyyliin.

Helsingissä hieman eurooppalaistuneet eivät oikein välillä tajua, mitä poliitikot puhuvat ja miksi poliitikkojen suusta sinkoutuu kotikutoisia, uskontopragmaattisia ja nostalgisia arvolauselmia muodossa lääneihin ilman asiapuhetta.

Kirkko salllii siis nyt huiman edistyksellisesti 16 -vuotiaille äänestämisen seurakuntavaaleille.

Tätä on mainostettu demokratian riemuvoittona ja merkkinä kirkon avaruudesta - mutta tosiasiassa parempaa asetta tällä hetkellä ei fundamentalisteille voisi tarjota kirkkopolitiikan vaikuttamiseen.

Sillä juuri fundamaentalistit, viidesläiset ja lestadioilaiset osaavat täsmällisesti organisoida valikoituneita nuoriaan äänestämään juuri oikeana päivänä oikeita ehdokkaita outoonkin vaalipaikkaan. Ja suurin osa kirkkoherroista kieltäytyy strategisesti asettamasta äänestyspaikkaa kouluihin ja ostoskeskuksiin.

Kirkkoherroilla on hyvin selkeä valta vaalien hallitsemisen kautta. Vaaleista ja ehdokkaista ei tiedoteta ajoissa, ei selkeästi,  eikä laajasti eikä äänestyspaikoille sallita kansiota, joissa ehdokkaista olisi CV ja perustiedot edeltävästä toiminnasta, poliittisista ja taloudellisista sitoumuksista, päätöksistä aijemmissa seurakuntaneuvostoissa ja oma selostus poliittisesta ja uskonnollisesta suuntauksesta.


Helsingissäkin olen taas kuullut ihmettelyä, miksi ei täällä tietoa liiku seurakunnissa vaalien suhteen -  ja järjestelyt jätetään oudosti viime tippaan. Kas kummaa.

Tietoa ei liiku, koska tieto on valtaa.

Sisäpiiri osaa 900 -vuoden ammattitaidolla pitää piirin pienenä.

Vaalit pimein valoin loistavalla imagolla.

Fundamentalistit osaavat mitä parhaimpia harhautusliikkeitä ja uskonnollisten mielipiteittensä peittelyä. Ja toimittajat "kunnioittavat" uskonnollista peliä pelokkaina vakaumuksellisuutta itseisarvona kunnoittaen.

Ah nuo kilttejä lapsia kasvattavat uskonnolliset ihmiset.


Aaltoyliopiston hallituksessa on pelottava hahmo:
Helsingin eläkkeelle jäävä piispa Eero Huovinen. Kuin eläisimme 30-luvulla, jolloin kirkko oli tiukasti määrittämässä valtion propagandalinjauksia. 




Ykkösdokumentti Areena

 

Skientologian salat

Skientologiaa pidetään uskontona, mutta se on puhdasta liiketoimintaa ja maailmanlaajuinen hyväksikäyttöjärjestelmä, väittävät järjestön jättäneet pioneerit.


.

torstaina, elokuuta 26, 2010

Jean-Luc Godard gets metaphysical

Jean-Luc Godard is always playing metaphysical hide and seek (like characters in Godot-play) - Now with the Oscars ...

Organizers can't find honorary 

Oscar recipient Godard


.

perjantaina, elokuuta 20, 2010

Stubb Oidipus

 Itse katson kokoomusta aina historiallisen syvyyspsykologisesti suojeluskunta-ideologiaidentiteetin, sen hybristä ruokkivan uho-idealismin ja suomalaisia traumoja torjuvan/vääristävän historianhallinnan kautta.

Katainen ja jopa hymy-Stubb ällistyksekseni aina vain vahvistavat teorioitani.

Arno Gruen
War and Fear in Family
http://bit.ly/arnogruen


Alexander Stubb Finland Foreign Minister 2010
Video



KESKUSTELU :: Kokoomus - Venäjä ei ole suurvalta
Kokoomuksen ulkopoliittinen kärkikolmikko lyttää 
Venäjän pyristelyt nousta jälleen todelliseksi suurvallaksi. 





"Paras viholliseni"


Espoo Cinessä :: My Good Enemy




Koulusurmat, traumavelka
ja kognitiivinen harhauttaminen










torstaina, elokuuta 19, 2010

Espoo Cine 2010



 Kts 2011 Espoo Cine poimintoja:  

Espoo Cine 2011 tärppejä by Arhi



Espoo Cinén Méliès d’Argent -kilpailun voittanut Amer 
on Hélène Cattetin ja Bruno Forzanin - haastattelu 2010:










Monta todellisuutta valottavaa elokuvaa tarjolla Espoo Cine -elokuvafestivaalilla.  Liput myydään moneen näytökseen loppuun joten nettikaupassa kannattaa vierailla. Bussikuljetus Kiasman edestä on festaripäivinä ilmainen. Todellista elokuvakulttuuria tarjolla.

Suomalaisista elokuvista ehdottomasti mielenkiintoisin on Taulukauppiaat. Omakustannefilmi, joka voitti Cannesissa opiskelijasarjan - tuotantona ilman julkista tukea.

Tärppini - mielestäni parhaat elokuvat;

Vinterberg onnistui vihdoinkin vuosien jälkeen tekemään jälleen huikean elokuvan:

Thomas Vinterberg

Submarino

Kun pelko on elämä.

Veljellisen kaipauksen addiktio ja traumaatisen lapsuuden konflikti, kaipaus ja itsetuhon pakoretki. 
Tanska, Ruotsi 2010 Ohjaaja: Thomas Vinterberg


maanantaina, elokuuta 16, 2010

Flow festivaali valokuvia - Arhi Kuittinen Photography 2010 Kuvia


 
- push  SLIDESHOW button -

- and before that choose
View/FULL screen - from your browser 

Kuviani myös Helsingin Sanomien Flow-galleriassa 










Arhi Kuittinen valokuvaaja



Kaikki tekijänoikeudet varattu 1990-2012-and futureimages

 Juhlatilaisuuksien, promokuvat
ja keikkojen kuvaustilaukset

0415 244 082 Arhi

** Kuvat Kuvakansio Portfolio Photographer photography Valokuvaus Tilanne Street Photography, Ihmiset People Images Pics Finland Studio Studiokuvaaja Henkilökuvaus Hääkuvaukset Hääkuvat


https://plus.google.com/photos/100569688293113899798/albums/5506589753752836609?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/100569688293113899798/albums/5506589753752836609




.

sunnuntaina, elokuuta 15, 2010

Miksi hyvä U2-kokemus on syypää siihen, ettei enää U2-konsertti kiinnosta

Valitettavasti minulla on U2 kokemus, jota ei voi ylittää - ja niin ollen käytännössä se estää enää koskaan osallistumasta U2 showhun:

Globenissa vuonna 1992 ABBAn jätkät hyppäsivät Uukkareiden kanssa lavalle ja niin tukholmalaisten aivokurkiaiset ja kirkumiselimet räjähtelivät Globenin svea-orgastisessa desibelimyrskyssä.

Pop-ecstasy 100%

:: Helsinki Europe Nordic 2010 video Youtube



* Hotelli Kämp kuvat kuvia nimmareita

lauantaina, elokuuta 14, 2010

torstaina, elokuuta 12, 2010

Musliminainen kristillistä patriarkalismia kaipaamassa

 
 Niin kaunista, oikeistolaista fantasiaa muslimiksi kääntyneeltä suomalaiselta naiselta:

 "Länsimaat tarvitsevat patriarkaattinsa takaisin."


Tämä kirjoituksen taustalla on jokin ajatusmalli uskonnollisesti puhtaasta yhtenäiskulttuuri-ajatusmallista - kuinka "kristillisesti" perinteinen patriarkaalinen malli pelastaisi islamilaisenkin ideaalin.

Ja kuinka seksuaalinen itsekontolli on uskonnollista puhtautta täydellisen olennon ajatuksen/Jumalan edessä.
  " Väitän, että länsimaat ovat hukanneet oman patriarkaattinsa ajat sitten. Länsimaiset naiset ovat vapaita ryhtymään seksuaalisiin ylilyönteihin. "

Aivan kuin kaikenikäiset naiset eivät olisi ostaneet huomiota, makkaraa, viinaa, sukkahousuja ja autokyytejä (esim. patriarkalismin kultaisella 30- tai 50-luvulla) seksillä?

Vuoteen 1972 saakka voimassa laki, että Suomessa nainen ei saanut mennä yksin ravintolaan - piispojen pyynnöstä patriarkaalinen lakikulttuuri, sitä oikeaa epäfeminististä naisellisuuden kulttuuria?

Mitä prostutituutio on?
Mitä avioliitto on?

Aivan kuin aikuiset naiset eivät puhuisi avoimesti nykyäänkin miehen varallisuudesta kun puhuvat naiselle kannattavasta avioliitosta ja "arvollisesta" deittailusta? Mutta kuinka naiset suhtautuvatkaan mieheen, joka puhuu naisen varallisuudesta arvioidessaan naista?

Aina kun seksi ja raha yhdistetään, prostituution raja ja patriarkaalinen "uskollisuus" lompakolle on vaikeasti erotettavissa.

Anu kuuluu fundamentalisteihin, jotka eivät kykene näkemään uskontoinstituutioita poliittisina  ideologioina, jotka muuttuvat koko ajan ja aina aivan eri perustein.

Ja että naisen epävarmuus on tulkittavana epätäydellisyytenä ja miehen vallan puutteena.

1800-luvulla Suomessa oli kirkon siunaama hyperpatriarkalismi voimassa ja naisten ylivoimaisesti yleisin ammatti oli perheäityden jälkeen ilotyttö Helsingissä. Avoimesti.

Miesten ei tarvinnut pelätä helvetin tulta irtosuhteista tai huorissa käymisestä mutta naiset saivat pelätä karkoittamista, pakkoprostituutiota ja nälkäkuolemaa.

Fundamentalistinen ideologia on myös vanhojen naisten keino kahmia arvovaltaa ja syyllistää nuoret naiset seksuaalisuudesta ja asettaa vanhat kuihtuneet naiset kukkeiden naisten irvokkaiksi esikuviksi. 


Feminismi oli asiallinen liike 1960-1970-luvulla mutta sitten siitä tuli karsea sovinismin kopio, etuoikeutettujen naisten ylemmyysliike valittamaan aivan mitättömistä asioista, ylistämään naisen ylivoimaisuutta elämän ainoana "Tulkitsijana" ja epätasa-arvoliikkeenä unohtamaan miesten kauhea psykofyysinen tila (kuolleisuus, itsemurhat, viina, väkivalta) Suomessa. ¨

Feminismi toimii vain (kuten fundamentalismi), jos unohdetaan rehellinen sosiologia ja (evoluutio)psykologia - toimii siis täysin epätieteellisenä aatekonstruktiona uljaan, epätodellisen idean voimin.

Sinänsä feminismiä on naurettava syyttää naisten yliseksualisoitumisesta. Todella tietämätöntä ja kulttuurihistoriaa tutkimatonta fanatismia.


Normalisoituminen tasa-arvoon (pois valtakonstruktion sukupuolikäsityksestä)  edeltää kulttuurissa aina ylilyöntejä (kuten feminismi) ja kun äidin lannistamat kiltit tytöt, isin lahjomat tai  raiskaamat tytöt etsivät aikuisena identiteettiään ja voimanosoituksia niin prosessia täytyy tarkastella ennen kaikkea psykoanalyysin keinoin eikä uskonnollisen eheyden fantasian kautta alistuvan "puhtaasta" naisesta.

Puhtaan naisen fantasma on kultainen, painava kahle. Jos nainen tavoittelee lapsuuden (ideaalista) asetelmaa lapsi-isä-suhteesta, hän ei kykene luomaan erillistä identiteettiä miehestä ja kokemaan vapauden voimaa persoonallisuuden ja individuaation jatkuvassa prosessissa.

Seksuaalisuus on yksilön asia. Jos uskonto kaappaa seksuaalsuuden määrittelyn, se on aina valtataistelua. Yhteisön valtakoneiston vahvistamista yksilön uhkastatusta korostamalla. 

Seksuaalisuudeltaan tukahdutettu, häväisty ja syyllistetty yksilö ei ymmärrä olevansa tukahdutettu vaan yrittää kompensoida ahdistutaan yhä tiukemmalla "puhtaiden" "ihanteiden" toteuttamisella eli kelpaamisella. Täydellinen hirttosilmukka, joka johtaa loogisesti vihaan, pelkotiloihin, tunneköyhyyteen ja väkivaltaan omien lasten seksuaalisuutta kohtaan.

 Nuorten turta seksibisnes Kampin kauppakeskuksessa nousee vain surkeasta aikuisten välinpitämättömyydestä kotoa. Lapsia ei kuunnella, hellyyttä ei osoiteta,   raiskauksista lähipiirissä ei välitetä ja lapsille vain sanellaan tai lahjotaan asioita.

Uskonnollinen patriarkalismi asettaa miehelle aina seksuaalista vapautta ja naiselle seksuaalista häpeää, jumalallista velvollisuutta kirkastaa äitihahmon roolia.

Veljeskunnat osaavat tehdä mainioita "uskonnollisen" vaativia systeemejä omistaakseen ja kehittääksen naisensa simäteränä,  häpeäkulttuurin kautta.


Koulutuksen periytyvyys uhkaa tasa-arvoa - SYL


Martin Riesebrodt

 Uskontotieteiliä Riesebrodtesittää, että fundamentalismi on oikeastaan vain uskonnolliseksi ideologiaksi organisoitunutta ja jäsennettyä patriarkalismia, systeemiuskollisuutta ja systeemin ainutlaatuisuuden mielikuvien funktionalisointia, varmaa identiteettiä tuottavan systeemin puolustusreaktio.

" the general application of religion as an analytical concept and defines religions not as theologically constructed “traditions” but as actual systems of practices related to superhuman powers." WIKIPEDIA


Politiikka ja uskonto







* Uskontotiede kulttuurintutkimus, kulttuuritutkimus feminismi naisten oikeudet tasa-arvo. fobiat fundamentalismi islam kristinusko kirkko sukupuolineutraali avioliitto psykologia persoonallisuuden kehittyminen eriytyminen kasvatus alistaminen suppressio oppressio torjuttu viha isäkuva äitikuva häpeä symbioosi. Feministic and patriotic culture in Finland. A.K. Helsinki

keskiviikkona, elokuuta 11, 2010

:: The Stranger Song ::









Leonard Cohen Hartwall Areena 2010 1967  

ilmaisohjelmat Maceille

  
Hauska Polaroid-efekti kuville
Mac-tietokoneilla - ilmainen



Kaikkien Macistien
on päivitettävä
mahd pian Adoben
flash-laajennus itse manuaalisesti

http://www.adobe.com/software/flash/about/
(helppoa, lataa, sulje kaikki ohjelmat ja avaa tiedosto)

-HD Videoiden toisto flashvideoissa mm Youtubessa on vauhdikkampaa ja varmempaa
tämän jälkeen uudemmilla Maceillä, joilla on Geforce-näytönohjain GeForce 9400:lla tai GeForce 320- ja 330.



PS II
Pixelpipe 

- videot maailmalle iPhonesta ja Touchista - uploader as never seen



ILMAISIA OHJELMIA
MACILLE


A Must - ilmainen sivuntaitto-ohjelma Macille:

Scribus

taitto- ja julkaisuohjelma selkeällä ulkoasulla ja helpolla touchilla.  Ohjelman asennus saattaa olla työläs, lue ohjeet tarkkaan.


ilmainen testiversio kuvankäsittelyohjelmasta,
jolla voi hallita  kerralla ja muokata massoittain kuvia:

Lightroom 3.2

on Release Candidate -vaiheessa - Ennen lopullista julkaisua RC-version saa käyttöön maksutta Adoben nettisivuilta 

-tämä ohjelma tekee digikuviin mm. analogisen filmirakeen uskottava fiiliksen vuoksi
-jos kuvaat kuvan RAW-formaattiin kamerassa, sävyskaala on hurjan paljon laajempi ja muokattavampi
-mustavalkokuvan tuottamisvaiheet joustavalla kontrastin painotusdynamiikalla, very good
-sävyskaalan dynaaminen hallinta, kuvan luonne on vaikutelmassa ja sävyjen dramaattinen hallinta ja shiftaaminen voi ratkaisevasti muuttaa kuvan tehoa ja emotionaalista viritystä

KompoZer

Toimiva ohjelma verkkosivujen tekoon. NVU:n seuraaja, joka korjaa edeltäjänsä fibat.

OpenOffice.org Impress

monipuolinen esitysgrafiikkaohjelma kelvollisella Microsoft PowerPoint yhteensopivuudella. Flash-esitysten duunailu onnistuu myös.
* Applelta saa 110 e hintaan vielä huikeamman ohjelman iWork Keynoten, jolla videot ja kuvat yhdistyvät upeilla ja asiallisilla slide-vaihtoefekteillä.


Transmission

Torrent-tiedostojen kevyt ja älykäs lataus



Sumopaint

kuvankäsittely- ja piirustusohjelma avautuu selaimessa suoraan. Layer-tasojen tallennus tiedostoon myöhempää käsittelyä varten maksaa jäsenyysmaksun, muuten ilmainen. Mukavia efektejä. Toimii mm. Bamboo-piirustuslevyn kanssa.

GIMP-kuvankäsittely

Paranee vain ja laajenee! Layerit ja efektit.

ArtRage

Erittäin innovatiivinen maalaus- ja piirustusohjelma, joka tavoittaa  oikean maalaamisen ja piirtämisen tunteen. (ohj lataus sivulta joskus todella hidasta, jätä yöksi latautumaan)

+ piirustuslaudaksi Bamboo-piirtolevy:  tunnistaa myös sormella piirtämisen


Ripit

Rippaa dvd-elokuvat helposti Maciin 

 

Helppoa videonpakkausta Macille

 


Truecrypt

Pätevä salausohjelma, jolla voi luoda salattuja osoita kiintolevylle tai vaikkapa USB-muistitikulle.

Stellarium

 virtuaalinen tähtitaivas tuottaa   tähtitaivasta ja sen tutkimista koneella.



+ MACIN MUKANA TULEE AINA HYVÄ
HD VIDEO-EDITOINTIOHJELMA IMOVIE

Panasonicin ja Sonyn HD-kamerat toimivat Maccien kanssa,
Canon ei useinkaan toimi



Nokia tsemppaa vihdoinkin multimedian alueella
Nokia Video Cuts




iTOUCH
iPod Touchin kohdalla kannattaa muistaa etä se pyörittää lähes kaikkia samoja ohjelmia kuin iPhone  joten se on mainio peli nettiselaimeksi ja mp3-soittimeksi (myös ilmainen Spotify ja Skype) makoillessa tms wifin kautta + HD videoeditointi + instrumentteja musisointiin




.

tiistaina, elokuuta 10, 2010

Fassbinder-sadomaso-sosiologiaa Torstaina Teema Martha

Kino : Martha

YLE Teema 21.50 
19.08.2010

"(Saksa 1974) Rainer Werner Fassbinderin ohjaama, Hollywood-melodraaman maustein höystetty tarina rakkaudesta ja arkipäivän fasismista, joka lymyää kunniallisimmankin avioliiton pimeissä nurkissa. N: Margit Carstensen."

Musiikkia internetistä nauhoittava ohjelma

Radio, jolla voi nauhoittaa 12000 kanavan biisejä biisit eri tiedostoina?

Nyt se on totta. 

 Löydä tuntematon funk, täräyttävä proge ja arvaamaton indie. 


(Ohjelma vain Wintoosa-versiona saatavilla).



.

maanantaina, elokuuta 09, 2010

Peter Nyman - suomalaisen iltahartauskulttuurin aikajatkumohorisontissa kliseellisyyden kliimaksi

Tänä iltana tapahtuu suomalaisen iltahartauskulttuurin aikajatkumohorisontissa kliseellisyyden kliimaksi.

Ja surullisesti uuden harhauttamisasteen ylittäminen mediahorroksessamme.

Väkivaltapelit eivät ole lainkaan yhtä vaarallisia tämän ilmiön rinnalla, kun valtakunnallinen koleerisuuden klovni asetetaan lieventämään kansalaisten  maailmanangstin uutisointia.

Ihmiset eivät enenevässä määrin ymmärrä/välitä tärkeimmistä syy-seuraussuhteita ja asioiden vahvasti poliittista arvojärjestystä, kun show-logiikan kannalta visuaalisesti ja "dramaturgisesti" nopeatehoisia, lyhytkestoisia ja "itsestäänselviä" "uutisia" esitetään ihmisille mitättömällä tiedostamis- ja seuraamuskatteella.

Tämä on osa pitkäaikaista todellisuuden virtuaalitodellistamista ja viihteellistämisen prosessia, jossa uutiset ja mitättömät katastrofit asetetaan noudattamaan katastrofielokuvien ja väkivaltaviihteen katharttista tylsistymisen ja omahyväisen mässäilyn viihdekulttuuria. Tuhokapitalismi saa jauhaa rauhassa maapalloa ja ihmisiä pölyksi.

"Voi kauheeta, Trombi, miten meidän käy"
"Ai mutavyöry, mitäs mutiaiset rakentavat talonsa hiekalle"




PS

Huikea myrskypilvi vyöryy Helsingin yli
VIDEO HS

sunnuntaina, elokuuta 08, 2010

Air Flow Festival perjantaina


Perjantaina meditatiivisen pop-alternativen 
prinssit AIR Flow-festivaalilla. 
Lippuja vielä myynnissä 

AIR





.

Helsingin juhlaviikot Mannerheim -teatteriesitys

Törkeän älyllistä ja hisoriallisen groteskia teatteria Dario Fon hilpeässä hengessä

"MANNERHEIM"
 
- Teatteri Rujo 29.8. Juhlaviikoilla ehk viimeinen esitys.

En keksi tarpeeksi adjektiiveja kehuakseni tätä teatteritapausta, ohjaajaa ja sen näyttelijöitä - liput myynnissä netissä (menevät vauhdilla). Suomen 100-v. historia ensimmäisen näytöksen tunnissa läpi. Osta lippu heti

IltaSanomien Kekkonen-spesiaali on myynnissä kioskeissa.

Miksiköhän siellä on herttaisia tarinoita kansan hiihtäjä- ja metsästäjä-Kekkosesta sekä kansakunnan isän voimannäyttönä poikkeuslain leikkivaalista mutta ei tarinoita Kekkosesta, joka mestasi isänisäni kanssa kirveellä työläissotilaita Tampereella? Suomalaisuuden identiteetti ja tarina Suomesta on monien mielenkiintoisten valheiden varassa.




Miksi suomalaiset valitsivat presidentikseen sisällissodan pyövelin ja Supon kiduttajan, Urho Kekkosen? Mitä on suomalaisuus? Mitä on suomettumisen pakkomielle ja pelko? Mitä on pienen maan uho "Venäjä ei ole survalta?"





http://www.helsingin juhlaviikot.fi/



Rujo-teatteri esitys

http://www.lippu.fi/PublishedService?pageID=9&itemcode=event_22765

tiistaina, elokuuta 03, 2010

Doublethink and Wikileaks

* päivitetty II

Asiantuntija: Obama
 
 



Doublethink - "Peace forces" - attack to defend.


 

Have you ever read Orwell 1984 and had a flashing thought that we already live  steadily in that Orwell's mediasociety? 

"Peace forces" are forcing peace - only in poor and politically isolated countries, who have huge reserves of minerals.


washingtonpost.com
" Wikileaks' decision to transfer tens of thousands of raw classified field reports on the Afghan war to the New York Times and two European news organizations reflects the growing strength and sophisti...
 
Nineteen Eighty-Four Doublethink - Wikipedia 



Sota täytyy olla show 

- WikiLeaks viihdeväkivallan lähteillä

 

So please tell me again: 

What’s the war about?


Washington Post-artikkeli
28 July 2010 Afganistanin sodan määrärahoista
Puhemies Obey aikoo äänestää määrärahoja vastaan ja on aiheuttanut paitsi päänsärkyä niin pienimuotoisen skandaalin:
Disillusioned Obey to oppose Afghan funding bill
By Ben Pershing
”Retiring Rep. David Obey (D-Wis.) will vote against a bill to fund military operations in Afghanistan and Iraq Tuesday afternoon, an usual step for an Appropriations Committee chairman and a sign of how disillusioned Obey has become with the Afghan war effort and with the Obama administration’s priorities.
In one of the last acts of his four-decade congressional career, Obey said on the House floor Tuesday: ”I have a double, and conflicting, obligation. As chairman, I have the obligation to bring this supplemental before the House to allow the institution to work its will. But I also have the obligation to my conscience to indicate - by my individual vote - my profound skepticism that this action will accomplish much more than to serve as a recruiting incentive for those who most want to do us ill.”
Obey has become increasingly critical in recent years of U.S. strategy in Afghanistan, arguing against throwing billions more dollars into the venture and in favor of hastening plans for a troop withdrawal, largely because he considers the Afghan government an uncertain and ineffective partner.
”Even if we could have greater confidence in that government’s capacity, it would likely take so long that it will obliterate our ability to make the kinds of long term investments in our own country that are so desperately needed,” Obey said.
Obey has been a strong advocate of adding $10 billion in emergency funds to the war supplemental bill, money that would be sent to states to prevent layoffs of teachers and school administrators. Obey put that money in the original House bill along with a proposed $500 million cut in Obama’s signature Race to the Top education initiative, angering the White House and drawing a veto threat.
The Senate stripped that extra funding from the bill before passage, putting House Democrats in a difficult position. The House could still decide to move the education money in a separate measure this week before it leaves for August recess.
For Obey, the supplemental bill’s journey has been a depressing chapter of his last year in office.
”What’s happened with this bill is a good indication of the tensions and the false choices that we face,” he said.



Google rakentaa
netin käyttäjistä tarkkoja profiileja, kertoo F-Securen päätutkija Mikko Hyppönen. Profiilien avulla ohjataan esimerkiksi mainontaa. 


Kirja
(loppuunmyty mutta täältä saa)

Hannu Yli-Karjanmaa:






Mark Twain’s Autobiography:

A Pre-approval