maanantaina, tammikuuta 26, 2009

Koulujen turvallisuus ja empatia

- päivitetty ii -
Texasilaisen Baylor College of Medicine -korkeakoulun professori yrittää auttaa suomalaisia ymmärtämään omia kouluampumisiaan opetusministeriön ja Helsingin Sanomien seminaarissa. Aiheena on koulujen turvallisuus.

"Mikään ei ole tuhoisampaa ihmisen mielelle kuin tulla nöyryytetyksi ja pilkatuksi vertaisryhmänsä edessä. Mikään toinen hyökkäys verrattuna nöyryytykseen tai pilkkaan ei aiheuta samanlaista itsemurhaan tai henkirikokseen johtavaa raivoa."
Koulun on otettava härkää sarvista, tunnustettava ongelmansa ja puututtava nollatoleranssilla kiusaaja–uhri–sivustaseuraaja-asetelmiin ennen kuin niistä tulee tragedioita.
Kutsuseminaarissa puhuu myös FBI:n asiantuntija Mary Elle O'Toole, jonka tutkimus

The School Shooter on osoitteessa:
www.fbi.gov/publications/school/school2.pdf.
Perjantaina asiantuntijat esiintyvät opetusministeriön, HS:n ja Pelastakaa lapset -järjestön seminaarissa Marina Congress Centerissä Helsingissä.
- HS.fi

(* klo 13.15: Why school anti-bullying programs often don’t work
- Miksi koulujen kiusaamisen vastaiset ohjelmat eivät useinkaan toimi)

Suomalaisen "Kiva Koulu-projekti"-projektin suurin ongelma on se, että tuloksia ei ole kontrolloimassa mikään riippumaton taho, vaan projektista PR-pisteet keräävät tahot itse valvovat ja kommentoivat oman projektinsa "tuloksia".


Kysymys nuorten aggression noususta on vain väkivaltaisen kulttuurin paljastumisesta.

Ennen suomalaista yhteiskuntaa ja varsinkin nuoria ohjasi ja hillitsi hyvin vahva rankaisu- ja häpäisykultuuri.

Lapsia peloteltiin hiljaiseksi fyysisellä väkivallalla. Nyt kun nuorten suora väkivalta on noussut esiin pienestä kulttuurin julkisen käytännön liikkumisesta kohti eurooppalaista tasa-arvoisen sivistyksen ihannetta ja nuorten koskemattomuuden periaatetta, suomalaisen aggression ja ristiriidan paine ikäänkuin pääsee nuorilla esille raaempana.

Siksi myös se paine, mikä on ajanut nuoria ihmisiä itsemurhaan, ajaa heidät nyt (taas) yhä ulospäinsuuntautuvimpiin, aggressivisempiin tekoihin.

Tosiasiassa 50-luvulla Suomi oli hillittömän väkivaltainen. Jatkuvasti kuulen tarinoita sodanjälkeisestä Suomesta, jossa väkivaltaa ei todellakaan tilastoitu rehellisesti. Poliisi saattoi hakata vaikka nuoren kadulla ihan vain huvikseen ja avoimesti, eikä nuoren valituksia kirjattu minnekkään vaan hänet hakattiin uudestaan statusvammaisten poliisien toimesta.

Henkinen väkivalta ja suomalainen luokittelu/kyttäysvimma ei ole lainkaan vähentynyt.

Menestyvien nuorten naisten kasvavat itsemurhamäärät ovat STAKESin tutkijoille täysin odottamaton arvoitus, koska aggressiivista ja tunneköyhää kulttuuriamme on yritetty virallisesti vain kieltää ja naamioida tautiluokituksiin. Uskonnon vaikutuksen väheneminen on osasyy, enää ei ole helvetinpelko ja sokea vastuuajattelu ohjaamassa ihmisiä ahdistuksen ohittamiseen.

Euroopan ennätyksiä alkoholikuolemissakaan ei katsota aggressiiviseksi käyttäytymiseksi vaikka sitä itsetuho aina on.

Nuorten asenne toisiinsa on koventunut, koska kokoomuksen kirkkaimmin puffaama jenkkiläinen ja materialistinen kilpailuasenne on voittanut yhteiskunnassamme.

Sosiaalidemokraatit nöyrtyivät täydellisesti oikeistolaiseen kilpailuhysteriaan 1989, luovutti ideologisen vallan kokoomukselle ja tämä poliittinen muutos on ollut selkein indikaattori yhteiskunnan idean alasajosta. Vain menestymistä kunnioitetaan ja luusereita saa halveksia, kuten lama-aikana pankkien tuhoamia ja valtion hylkäämiä yksilöitä.


Opetusministeriö ja poliitikot ovat valinneet sen linjan, ettei se budjetoi rahaa opettajien juridiseen puolustamiseen eikä käytä poliittista valtaansa selkeän suojelevan kurinpidollisen lainsäädännön järjestämiseen.

Jos joku oppilas on selvä fyysinen uhka toiselle oppilaalle, esim lyö päähän, niin opettajan täytyisi täysin ilman juridista pelkoa voida fyysisesti viedä oppilas muiden opettajien avustuksella johonkin lukittavaan huoneeseen, jonne tilattaisiin psykologi juttelemaan oppilaan kanssa esim tunnin parin sisällä ja mahdollisesti selvittää luokkayhteisön "näkymättömiä" ongelmia.

Oppilaan fyysinen poistaminen luokasta on jo lainsäädännöllisesti mahdollista mutta hyvinkin oikeistolainen oikeuslaitoksemme voi milloin tahansa pyörtää lain kirjaimen. Tällä rehtorit uhkailevat ympäri maatamme alaisiaan, olen kuullut suoraan opettajilta tästä asetelmasta. Useimmat opettajat eivät käytä lain sallimaa keinoa fyysiseen poistamiseen rehtorin ja vanhempien vihan aiheuttaman pelon takia. Useimmat rehtorit ajattelevat vain koulun "mainetta", eivät opettajien tukemista.

Myöskin verbaalisen uhkailun ja häpäisyn suorittavia oppilaita tulisi tarkkailla tiukasti - ja heidän molemmat vanhempansa olisi kutsuttavissa rehtorin tai psykologin puhutteluun ihan lain ja poliisin avustuksella, aivan kuin on nyt oppivelvollisuuslaki poliisin avustuksella voimassa.

Laki on hyvä ja kuri on hyvä, jos se on selkeästi ongelmia avaava. En ole idealisti siinä mielessä, etteikö lainvoimaista kuria tulisi olla ja selvät rajat. Fasismi on epäoikeudenmukaisuudessa, ei (arvo)järjestyksessä.

Moni opettaja toimii vain yhteisöllisen statusvaistonsa varassa ja tuntee sympatiaa varakkaiden perheiden järjestelmällisiä ja lahjakkaita oppilaita kohtaan, riippumatta siitä, ovatko he psyykkisiä terroristeja luokassa.

Fyysistä väkivaltaa pidetään nyt jostain syystä vakavampana ongelmana kuin verbaalisesti valmiiden pikku pirujen psyykkistä terroria.

Todelliset ongelmat ovat aina näkymättömiä. Väkivaltaisesti toimiva nuori voi olla joskus hyvinkin "oikeassa" reagoidessaan puolustautuvasti, fyysisesti oppilaan tai opettajan terroriin, kun ei muuten osaa reagoida tai käsitellä asiaa.

Kysymys aggressiosta on aina monitahoinen.

Rehtorit vain mielellään haluavat sokeasti kieltää ja "neutralisoida" nopeasti aggressioiden olemassaolon kouluissa, jotta eivät joutuisi paljastamaan ammattitaidottomuuttaan johtajina. Hyvän koulun kulissi on ainoa, mitä näköalaton, pelokas ja laiska rehtori haluaa.



.

perjantaina, tammikuuta 23, 2009

SSPX Fasistipiispa takaisin katolisen kirkon toimintaan


Ruotsin ev.lut kirkko tukee äärikonservatiivista katolilaisuutta ja fasististen järjsetöjen jäseniä, joiden pyrkimyksenä on muuttaa Ruotsin kirkko takaisin katoliseksi. (Pod.fi)

-katso haastattelu SVT play-sivulta
Ruotsin uusnatsismia on Helsingin Sanomissa uutisoitu todella vähän. Viime Ruotsin kunnallisvaaleissa uusnatsit järjestivät 80 organisoitua hyökkäystä vaalikojuja vastaan, mitä ei Suomessa uutisoitu.

Religion in Nazi Germany




KEYWORDS:: kirkko evankelis-luterilainen fundamentalismi paavi piispa kirkkopolitiikka ekumenia ääri-ilmiöt radikaali fasismi historia historianopetus lähihistoria ruotsi skinit ska ääriryhmä ääriryhmät vatikaani mafia politiikka ihmiskauppa keskityleirit juutalaiset rotuoppi inkvisitio eurooppa poliittinen liikehdintä radikalisoituminen salaiset järjestöt opus dei poliittiset.

tiistaina, tammikuuta 20, 2009

Über Obama, Our Barack Saviour



Obaman kannatusluvut ovat hysteerisen korkealla, 85%, verrattuna jenkkien poliittiseen todellisuuteen, konservatiiviseen valtaväestöön. Obaman valitsivat aasialaiset bisnessuuntautunet kauppiassuvut, jotka pelästyivät pörssitalouden onttoutta. Ihmiset ovat uupuneet pettymykseen ja toivo on huumaavan kiva. Yhtenäistä poliittista tietoisuutta ei ole eikä varsinkaan johtopäätöksiä, vain pelastajan idea. Annetaan homma tyypille, joka jaksaa toivoa ja puhua toivosta.

Itse ennustin Obaman häviötä, kyllä, mutta sitten tuli aivan viimehetkellä muutoksen siunaus, talouskriisi, vieraita tappavaa sotaa todellisempi kriisi. Josta McCain onnistui puhumaan julkisesti käsittämättömän typeriä asioita luullessaan voivansa tukeutua periamerikkalaiseen torjuntaan näin mielettömässä kriisitilanteessa.

Jenkeille politiikka ei ole tärkeää, johtajakultti sen sijaan aina on.

Lupaukset, visiot, mahdollisuudet - unohdukset. Muutos ajatuksen ja juhlahengen voimalla ilman henkilökohtaista poliittisten ajatusten muutosta. Ilman hyvinvoinnin jakamista.

Itse tunnen pientä inhoa tällaista johtajakulttia kohtaan - vaikka miten miellyttävä ja tumma Obama onkaan. Joukkosuggestio toivon nimeen, muutoksen ulkoisten merkkien kliseiden nimeen. Meillä on toivoa kun Me toivomme ja voimme unohtaa entiset päätöksemme ideoloigaamme muuttamatta.

Minusta kulttipalvonta on oman yksilöllisen ja poliittisen asennevastuun pakenemista. Ryhmä ei ikäänkuin etsi yhteisiä kysymyksiä ja vastauksia vaan jättää vastuun ja vallan muille. Päättäjille. Vastuuta kenenkään ei tarvitse ottaa. Kuvitellaan muutos, jotta epämääräiseen muutokseen ja ongelmiin ei tarvitsisi käyttää ongelmanratkaisun energiaa ja avoimia ryhmäristiriitoja. Obama, pelastaja, yhteyttäjä toivon auringon alla.


Ihailua antavat kannattajat kokevat hohtajahahmon antavan heille uuden elämän ja uuden arvon. Silloin toisten ihmisten keskinäinen kohtaaminen ei ole tärkeää kun polttopisteessä ja avaimena on Hohtaja. Toisten ihmisten arvo arvioidaan tällöin heidän suhteestaan hohtajaan. Sellaista olen joutunut joskus seuraamaan sivusta ja olemaan myös hetkiä kohdekin, jolloin jotkut jostain syystä aluksi idealisoivat minua ja ovat sitten kauhean pettyneitä kun en toiminutkaan toiveiden lunastajana ja ihanteiden uutena ruumiillistumana, heidän puolestaan voimallisena.

Obama on paikallisen Kauppalehden entisenä päätoimittajana "realisti" ja piirien suosiossa, mutta poliitikkona osaa tunnustaa tosiasiat ilman johtopäätöksiä. "This is a great country".
"Nyt kun meillä on elokuvien ja kirjojen lailla tumma presidentti, niin nyt meistä on sitten pidettävä paljon tai..."


Obama haluaa myös olla sotapresidentti ja jatkaa riemuiten Euroopan vietnamia eli Afganistanin siirtomaasotaa.

Joka on tuhoon tuomittu operaatio. Terroristien tuottamisautomaatio. Vietnamista ei ole opittu mitään. En ole julkisuudessa huomannut suomalaista asiantuntijaa, joka kertoisi sodan olevan aivan toivoton mutta BBC:llä on useampaan kertaan päästetty kokeneita asiantuntijoita ilmaisemaan mielipiteensä mahdottoman sodan typerästä toiveikkuudesta. Lisää nuoria lihamyllyyn kansakunnan marttyyreiksi. Lisää lentäviä robotteja tiputtelemaan laserohjattuja pommeja epäilyttävien koulujen päälle.

Vaikka Suomen monokulttuurimedia Hesarin johdolla puhuu Naton rauhanturvaamistoimista eli sotatoimista Afganistanissa, niin hyökkäyssodan aloittaja USA määrää täysin, mitä Afganistanissa tapahtuu. Suomalaiset "rauhanturvaajat" voivat piilotella "turvallisilla" alueilla, kunnes huomaavat, että koko maa on turvaton ja kansalaiset vihollisia.

Kill them all.

Suuren johtajan titteliä jahtaavat ihmiset haluavat olla aina sotajohtajia, sillä sota pitää varpaillaan ja mielikuvat vihollisista rajojen ulkopuolella. Jenkkien todelliset viholliset ovat kuitenkin Wall Streetin ahneuden, hintojen nostamisen, keinottelun sirkuksessa ja kulutuksen velkavortexissa. Kun dollari tippuu puoleen Euron arvosta, maailman poliittinen kenttä jaetaan uusiksi ja Jenkeissä voi tapahtua mitä vain, pelkästään armeijan voimalla. Öljy sidotaan euroon ja dollari jää huojumaan yhä pahemmin.

Obama ei uskalla vastustaa valtion sotilaallista eliittiäkään, joka on saanut jopa perustuslain kumottua Bushin avulla. Jos Obama uskaltaisi Kennedyn viimeisen ratkaisun tapaan, hän ei olisi elävien kirjoissa montaa viikkoa.

Suurin kupla ei ole enää Wall Streetin alla vaan fysisesti Yellowstonessa.

Yellowstonen superlaavakaasukupla, kaldera, kun räjähtää, niin miljoonia amerikkalaisia kuolee välittömästi ja maan teollisuus ja maatalous hidastuu murto-osaan moneksi vuodeksi. Koko maailman viljatuotanto voi pudota kahdeksasosaan äkillisen viilentymisen takia. Ja tämä tapahtuu 10% todennäköisyydellä Obaman aikana - (tilastollisesti sen olisi pitänyt jo räjähtää). Kansainvaelluksia ja kaaosta.



KEYWORDS:: vaalipuhe tulevaisuus neuvonantajat lähipiiri vaalilupaukset ulkopolitiikka politiikka lopettaa lakkauttaa leirit guantamo guantanamo guantanamon bay bayn kidutus kidutuksen vastainen sopimus demokraatit amerikan maine diplomatia vaalit presidentin valtaoikeudet armeijan ylin päällikkö talouskriisi päätökset tuet autoteollisuudelle pankkituet pankkituki pankit wall street pörssi finanssikriisi 2009 2010 afrikanamerikkalainen afrikan amerikkalainen.

sunnuntaina, tammikuuta 18, 2009

Richard Dawkins YLE Areenalla - Televisio, evoluutio-dokumentti

" Evoluutiobiologi Richard Dawkins kertoo kolmiosaisessa sarjassa Charles Darwinin elämästä ja hänen vallankumouksellisesta teoksestaan "Lajien synty". Kuinka Darwinin teoria yhä puhuttaa tiedemiehiä? " Kuinka evoluutio on osa arkipäivää ja ihmisen vaistomasita käyttäytymistä? Mikä on pseudotieteellinen, väärä tapa hahmottaa evoluutiota?
Richard Dawkins YLE Areenalla

osat I & II


- YLE:n microsoft-videot toimivat myös (ehkä) useimmilla
maceillä, joille asennettu hyvä ilmainen flip4mac-lisäohjelma



However, even though Dawkins does assert that religious ideas are false, he doesn’t dismiss the study of religion.

Dawkins' Take on
Why
We Have Religion



Hitchens Debates Rabbi
Wolpe on God - NY Times video



Richard Dawkins

THE GOD DELUSION

Book review by Anthony Campbell

 

lauantaina, tammikuuta 17, 2009

Uskonnollisen ihmiskuvan ongelmallinen seksuaalikäsitys - radio, haastattelu, nettilataus


23.11.2008 klo 11:00 | Kesto 00:58:46
Ihmisen sukupuolisuus ja seksuaalisuus näyttävät olevan kirkolle vaikeita asioita. Professori Elina Vuolan mukaan hankaluus johtuu osin historiasta ja ristiriitaisesta suhteesta ruumiillisuuteen. Lähetyksessä puhutaan myös häpeästä ja pahuudesta. Vieraana muun muassa oikeushammaslääkäri Helena Ranta.
| » Lataa mp3 |
YLE Radio 1

Poistuu lauantaina sivuilta:

Seksuaalisesta hyväksikäytöstä vaietaan edelleen

11.1.2009 klo 11:00 | Kesto 00:56:56
Lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustoja ei useissa uskonnollisissa liikkeissä selvitetä. Kunnallisella puolella laki velvoittaa toimittamaan rikosrekisteriotteen yli kolmen kuukauden työsuhteissa. Mikä jumalakuvassa sallii henkisen väivallan? Haastateltavana mm. Matti Myllykoski.
| » Lataa mp3 |


Ihmisoikeusliitto selvittää lestadiolaisten ehkäisykieltoa
Ihmisoikeusliiton toimisto selvittää vanhoillislestadiolaisuuden käsityksiä ehkäisystä. Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kristiina Kouroksen mukaan tarkoitus on selvittää, onko "ehkäisykielto" ongelmallinen ihmis- ja perusoikeuksien kannalta. - Kotimaa.fi


Helluntailaisten Talvipäivillä puidaan seksuaalista hyväksikäyttöä
Helluntaiseurakuntien vastuunkantajat kokoontuvat Talvipäivilleen (15.-17.1.2009) Tampereelle. Yksi käsiteltävistä aiheista on liikkeen oman lehden Ristin Voiton avoimesti aloittama keskustelu helluntailiikkeen parissa ilmenneistä seksuaalisen hyväksikäytön tapauksista. Talvipäiviltä on luvassa teemaan liittyvä julkilausuma. - Kotimaa

KEYWORDS:: uskonto uskontoevoluutio prosessiteologia filosofia haastattelu keskustelu ihmiskuva maailmankuva evoluutio tieteen päivät 2009 pedofiili pedofilia persoonallisuushäiriö dogma uskontunnustus helluntaiherätyksen talvipäivät saarnaaja vanhin vanhimmat seurakunnan alistaminen aggressio sadismi masokismi pelko fobia neuroosi torjunta torjuttu muisto ulkomaailma sisäpiiri lausunto lehdistötiedote info fi net eu ihmisoikeudet ihmisoikeusjulistus yk lastensuojelu uskontokeskustelu kirkon tutkimuskeskus tutkimus eksegetiikka maailmankuva ihmiskuva

tiistaina, tammikuuta 13, 2009

Blogi Gazasta - Moments of Gaza Blog



In more than 30 settlements, buildings including schools, synagogues and police stations, had been built on private Palestinian land. 


Holokaustin varjossa eläminen on tehnyt juutalaisista ikuisia uhreja - HS.fi

" Avraham Burg:in mukaan israelilaiset ovat holokaustin varjossa kasvaneita traumatisoituja ihmisiä, jotka ovat menettäneet kyvyn uskoa itseensä, naapureihinsa ja ulkopuoliseen maailmaan. Tämä on puolestaan johtanut kasvavaan kansallistunteeseen ja väkivaltaan, joka on osa israelilaisen yhteiskunnan arkea. "


Israelilainen ihmisoikeusjärjestö syyttää armeijan rabbia sotilaiden yllyttämisestä raakoihin otteisiin Gazassa. Jesh Din -järjestön mukaan johtava rabbi jakoi lehtisiä, joissa kehotettiin taistelemaan ilman armoa. - IS



Blogi Gazasta
:

  Moments of Gaza

- uncovering the untold - From Gaza to the world



Israel käyttää parhaillaan Saddamin tyyliin kokeellisia painepommeja ja kemiallisia palopommeja Gazassa, siviilien keskellä, Geneven sopimuksien vastaisesti.

Israel on vuosikymmeniä valloittanut palestiinalaisten maa-alueita, estänyt kaupankäyntiä, rahoittanut palestiinalaisten poliitiikkaan vaikuttavia ryhmiä, sallinut pakolaisleirien joukkomurhia mutta vetoaa nyt itse kansainväliseen oikeuskäsitykseen rajojensa kunnioittamisesta.

Israelilaiset poliitikot jatkavat vanhempiensa II maailmansodan sotatraumaa ja "purkavat" sen aiheuttamia perheongelmia sotatilan jatkamiseksi. Kuolema ja sotilaiden ihailu on israelilaisille pakkomielle, thanatosvietti ja sotatila tutuimmat
psyyken mielentilat marttyyrikulttuurille. Vanhempiensa ja isovanhempiensa kokemaa tuhotumisen uhkaa ja tuhottujen sukulaisten fantasiatasoista ihailua ei ole psyykkisesti purettu: kuolleet olivat elävimpiä tuhoamisleireiltä selviytyneille, lapsille annettiin väkivaltaisesti kuolleiden nimiä kantaakseen heidän kunniaansa. Israelilaisille on psyyken tasapainon sijaan mieluisinta kokea olevansa uhattuna nyt uhman kautta, jotta voisivat samaistua sukunsa ihailtuihin kokemuksiin.

Sodan tärkein elementti aggressioprojektiona on vapaus osoittaa aggressioita ilman rajoitteita, joita oma yhteisö kieltää ja joita ei saa osoittaa omaa yhteisöä kohtaan. Reaktiot yhteisön ongelmista on paras osoittaa yhteisöstä poispäin löytämällä hyvä vihollinen, jota on lupa vihata.

Rauhaa ajava israelilainen poliitikko koetaan suoraan kansakunnan uhkana. Rauha uhkana, sota ihailtuna, lähes raamatullisena koetuksena. Voimakas poliitikko on sodan asiamies tässä kulttuurissa, avuttomuuden näyttävä voittaja, natsiupseereille pärjäävä kuningas Daavid.

Sosiologisissa kartoituksissa useimmat keskitysleireillä kovettuneet uhrit eivät näe itse painajaisia - mutta heidän lapsensa näkevät kylmän, "kovaan elämään" valmistavan ja emotinaalisesti köyhän kasvatuksen jälkeen. Kasvatuksessakin kaiken mittapuuna on olut tuhomisleirin kokemukset. Lasten on ollut turha ilmaista emotionaalisia kokemuksiaan ja valittaa mistään kärsimysten mestarien varjossa.


Aivan samalla tavalla syntyi natsi-Saksan sotahullu ikäluokka lunastamaan päämäärätietoisesti ensimmäisessä maailmansodasssa katkeroituneen ja vammautuneen ikäluokan voiton odotuksia, vihaa ja voimattomuutta superinflaation jälkeen. Avuttomuuden ja häpeän sokea vastavoima on uhma ja omnipotentti aggressio vahvuuden kuvana. Koulukiusaaja aina koettaa sadismin kautta kumota omaa häpeäänsä ja torjuttua turvattomuuttaan.


Gazan tragedian olisi voinut välttää

- Alexander "Alex" "90%" Stubb





Graafinen ja brutaali blogi Gazan uhreista
- lapset, tämä ei ole alle 18-v. kamaa, vain aikuisille

Sabbah Blog











Psykohistoria traumaterapia shokki kuolemanvietti kaupunkisota city war civilian casulties politiikka itseviha valtion terrori terrorismi terroristit armeija sotilaat pommitukset apache helikopteri ohjukset ohjusiskut ohjus. siviiliuhrit siviilit psykologia samaistuminen transferenssi psykoosi pogrom cristall nacht holocaust holokausti kristalliyö metsästysvietti yli-ihminen rotuoppi psykoottinen ryhmädynamiikka ideologia psykoanalyysi angst yliminä tulkinta tutkimus kognitio tehtävä rooli dramaturginen itsejäsennys yhteisön identiteetti, ihailu sionistit sionismi siionismi siionistit fasismi natsismi psykopatia koston kierre sisällissota 1918 punaiset valkoiset uusnatsit työttömyys finanssikriisi inflaatio arvomaailma maailmankuva ihmiskuva painajaiset painajaisunet reportteri sotareportteri lääkäri cnn bbc uutiset lähi-itä.

Religulous-elokuva ilmaiseksi netissä - Youtube, nettivideot

Bill Maherin mahtavan hauska ja ironinen

nyt nähtävissä netissä alkuperäisen kokopitkänä versiona. Elokuvan voi katsoa kokonäyttötilassa, ruudun alalaidassa ruudun ja nuolen symboli.

Kuinka koomista uskonnollinen viihde ja maailmankuvan ymmärrystä rajaava fundamentalismi voikaan olla. Ristiriitaista ja keinotekoista kuin Disneyland. Watch full length Religulous-film online.

Tarjoana Atheist Nation. Flash-katselusivu joka selaimelle. En tiedä, kuinka kauan elokuva on tarjolla katsottavaksi. Vaihtoehtoinen perjantai-illan viihdeläiskäys.

Kuten hypnoosi ja suggestio, niin monet mm. uskonnollisten instituutioiden rituaalit ja ekstaattiset showt (kaatamiset, kielilläpuhumiset, mind reading, puhdistaminen) käyttävät mielen ohjailuun arkijärjen ja talonpoikaisjärjen ohittavaa vieraannuttamiskokemusta.

Luodaan stressaava ja kiihottava ristiriitatilanne esim suurilla ja mahdottomilla odotuksilla.

Esimerkiksi vaikuttamistilanteessa puhutaan niin oudosta ilmiöstä ja niin tosissaan järjen ylittävästä käsitteestä, että ihmisen arkijärki menee yksinkertaisesti oikosulkuun ja ihmisen yksi ratkaisu on suggestiivisesti suostuvainen ryhmäemootio.

Ihmisen sosiaalisuus on aina jonkin verran suggestiivista, mukautuvaa, matkivaa, samankaltaisuuteen harmonisoivaa. Suggestion tavallisin seuraamus on usein kiihottuva ekstaasi tai stressitöntä, kritiikitöntä ja huoletonta olotilaa korostava enstaasi.

Ihmisen sosiaalisuus on usein myös suomettumista, rajautunutta suggestiivisuutta alistumisena, esim. ryhmän äänekkäimmän ja päällekäyvimmän ilmaisuun sopeutumista ja sen matkimista. Koulukiusaaja tekee omasta ahdistuneisuudestaan hauskan shown, joka piristää ja hauskuuttaa - niitä, jotka ovat kiusaajan puolella.

Jos olette huomanneet television hypnoositaiturien ohjelmista niin hypnologit lähes aina koskettelevat ja siirtelevät jatkuvasti ilman lupaa suggestoitavaa ihmistä. Näin he osoittavat yksilölle hallitsevansa ehdottomana auktoriteettina tämän yksilön rajoja ja sijaintia itsestäänselvytenä - tai jopa hallitsevansa yksilön alitajuntaa, käsitteiden tulkintaa, yksilön tilannekohtaista sosiaalista tehtävää.

Hypnologin nopea puhe on myös tilanteen kaappaamista ja omituiset lauseenjärjestykset ovat myös tätä samaa suggestiivista tietoisuuden kaappaamista. Subjektista pyritään tekemään objekti ja jos subjekti lähtee hypnoottiseen leikkiin mukaan, hän luopuu stressaavasta tilanteen tulkinnasta ja saa varmuuden ja rauhan totellessaan suggestiokäskyjä antavaa auktoriteettia.

Siksi lasta on opetettava epäilemään, arvioimaan ja sanomaan kovaan ääneen aina oma mielipiteensä, jotta hän ei uskoisi esim. kiusaajan, pedofiilin tai uskonnollisen häirikön olevan päällekäyvänä auktoriteettina aina automaattisesti oikeassa niin kuin tavanomaisen varmat, jumalallisen ylimieliset aikuiset aikuisen roolissaan.

KEYWORDS:: Uskontotiede uskonnolliset liikkeet lahkot lahko lahkojohtaja johtaja transsi enstaasi fundamentalismi nokiamissio nokialiike nauruherätys sana karisma helluntai helluntailaiset helluntailiike karassana kansan raamattuseura kansanlähetys kräsä krs kl manaaminen kirous siunaus rukous profetia profetiat uskonnonopetus et opetus opetussuunnitelma uskonnonopettaja opettaja saarnaaja pappi ennustus itseään toteuttava tarot kortit tarotkortit tähtikartta horroskooppi horroskooppimerkit astrologia ennustajat helsingissä puhelinpalvelu puhelinennustajat henkilökohtainen tulevaisuus aura astraali nousevan auringon talo karma auran uhdistaminen.
.

Graafista rentoutumista bomomo.com


Graafista rentoutumista bomomo.com
Graafista leikittelyä selaimen kautta. Ainakaan minun macissäni ei onnistunut high quality tallennus, vain näyttötilan resoluutiolla eli sama kuin sivun tavallisella tallennuksella. Oheinen kuva ohjelman kokeiluni Kandinsky:n hengessä.


KEYWORDS:: freeware ilmaisohjelmat ilmaiset ohjelmat kuvankäsittely wallpapers taustakuvat photoshop cs cs4 plugin illustrator vector flash pelit flashpelit pelisivusto pelisivustot luovuus stressi stressin helpottajat alentaja visuaalinen ajattelu visual thinking ajanviete ajanvietepelit

.

sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Pedofiili nuorisotyössä

päivitetty ii
YLE Radio 1:
Seksuaalisesta hyväksikäytöstä vaietaan edelleen
11.1.2009 klo 11:00 | Kesto 00:56:56
Lasten ja nuorten kanssa työskentelevien rikostaustoja ei useissa uskonnollisissa liikkeissä selvitetä. Kunnallisella puolella laki velvoittaa toimittamaan rikosrekisteriotteen yli kolmen kuukauden työsuhteissa. » Kuuntele | » Lataa mp3


Ev.lut.kirkon rahoittamalla terveen kriittisellä Pod.fi-audioartikkelisivustollakin käsitellään suomalaisia uskontokulttuurin ilmiöitä ilahduttavan vapaasti ja laajasti.

Nyt siellä on nostettu luuranko pihalle, tosin vain toisen uskontokunnan kuvioista. Helluntaiseurakuntien "Neuvoa-antavat veljet"-lautakunnan tuella nuorisotyöntekijänä pohjoisessa toimii pedofiili, jota ei ole voitu haastaa tai tuomita suomalaisen syyteoikeuden rikoksen vanhenemissäädöksen takia. Eli tutkimatonkin rikos vanhenee käsittämättömän periaatteen takia lastensuojelulakeja vastaan. Paikalliset kunnan sosiaalityöntekijätkin ovat heittäytyneet kuuroiksi. Armoa riittää aikuisille.


Helluntaiseurakunnissa on muutenkin ollut viime vuonna kiehuntaa, kun "perhevuodeksi" julistetun vuoden vieraileva saarnaaja tuomittiin alaikäiseen sekaantumisesta.

Uskonnolliset selitykset arvostetun pedofiilihenkilön suojelemiseksi ovat käteviä. Yksi selitys on Saatanan toiminta nuorten kautta houkuttelijana eikä siitä voi siis silloin syyttää ketään, joka pyytää anteeksi Jumalan edustajilta, seurakunnan johtajilta. Pedofiilin ei tarvitse siis uskonnollisissa yhteisöissä pyytää edes anteeksi rikoksen kohteiltaan vaan johtotasolta, joka jakaa armoa organisaation arvovallan säilyttämiseksi. Uskonnolliseen ihmiskuvaan tukeutuvat eivät usko lääketieteen lausuntoa pedofiliasta parantumattomana sairautena, koska Jumalan armo parantaa aivan kaiken ja hetkessä.

Ev.lut. kirkkokin sponsoroi jatkuvasti henkistä väkivaltaa antamalla lestadiolaisten käyttää seurakuntatiloja ympäri Suomen, joissa hyvinkin nuoria lapsia uhkaillaan ja pelotellaan hyvin yksioikoisesti helvetillä, jos he rikkovat lestadiolasten rajuja moraalikoodeja mm. "esiaviollisen" seksin, kondomien tai viinan kautta.

Itse olin aikoinaan nuorena todistamassa erästä tapausta luterilaisen seurakunnan leirillä, jossa miespappi piiritti yhtä alaikäistä isostyttöä. Pappi oli halailemassa ja hipelöimässä tyttöä aina tilaisuuden tullen. Kysyin nuoriso-ohjaajalta, voisiko hän puuttua asiaan ja mitä asiaan välittömästi sanoisi lomaansa viettävä kirkkoherra. Nuoriso-ohjaaja (nainen) vain kohautti harteitaan ja sanoi, että kirkkoherra varmaankin pitäisi asiaa harmillisena mutta ei puuttuisi asiaan, koska ei itse ole ollut paikalla. Kirkollinen työntekijöiden kunniansuojelukulttuuri.

Tämä papin lääpintä oli myös esimerkillinen tapaus pedofiilien estottomasta ja päämäärätietoisesta aivopesutaktiikasta, toisen rajojen rikkomisesta ja minäkuvan huojuttamisesta.

Ensin tyttö vihastui ja sitten hämmentyi papin lähentelyistä. Itse neuvoin häntä lyömään pappia päin näköä. Kun muut aikuiset leirillä eivät häntä puolustaneet, hänen vihansa ja häpeänsä vaihtui julkeudeksi eli pappi onnistui rikkomaan hänen intimiteettisuojansa ja itsetuntonsa. Tytölle helpoimmaksi kasvojensa pelastamiseksi tuntui sitten papin kanssa leikkiin ryhtyminen leirilemmikkinä. Hän otti papin tarjoaman seksuaalisesti "rohkean" roolin ja oli loppuleirin sitten papin oma halinukke, julkisesti papin sievä narttu. Pappi säteili onnesta.


Haastattelu Pod.fi:ssä, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen:
Hyväksikäytön riski kasvaa suljetuissa yhteisöissä



Tytöistä yli kymmenen prosenttia ja pojista viisi prosenttia
kertoi olleensa vastentahtoisesti yhdynnässä.
- MTV3



Kristillistä tiedehuuhaata:

Skepsis ry. myönsi tämänvuotisen Huuhaa-palkinnon Kustannus Oy Uudelle Tielle sen kustantamien Tapio Puolimatkan kirjojen Usko, tiede ja Raamattu sekä Usko, tiede ja evoluutio vuoksi. Avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja arvioi, että professori Tapio Puolimatkan tiede- ja evoluutiokriittiset kirjat ja Helsingin Sanomissa 15.11. julkaistu Vieraskynä-kolumni ovat "jenkkien kiilastrategiaa puhtaimmillaan" ja "ala-arvoista ihmisten harhauttamista professorin arvovallalla".

- Kaikkein paheksuttavinta on se, että Puolimatka koettaa ujuttaa kreationismin tieteen tilalle kouluihin. Hän puhuu kriittisen suhtautumisen opettamisesta koululaisille mainitsematta koskaan, että kyse on aivan pelkästään Jumalasta ja uskonnosta. - Jos kukaan kirkon puolelta ei mitenkään reagoi ja protestoi, jää helposti sellainen käsitys, että kaikki kirkon väki on "litteä maa, 6000 vuotta sitten luotu" -porukkaa, jonka kanssa kukaan järkevä ihminen ei tietystikään halua olla missään tekemisissä. - Kotimaa.fi artikkeli & keskustelu


KEYWORDS:: henkinen väkivalta lainsäädäntö lastensuojelu lastenpsykiatria psykologia psykiatria sosiologia perheväkivalta valtapeli koskemattomuus ihmisoikeudet lahko moraali suggestio suggestiivisuus aivopesu evankelikaaliset evankelikaalinen raamattutulkinta evankelikaalinen manipulointi helluntaiseurakunta luterilainen katolinen ortodoksinen calvin kalvinismi yhteiskristillinen rukouspiiri jumalan sana viha maailman loppu johanneksen ilmestys maailmanloppu kinkerit Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistys rauhanyhdistys persona non grata valtapeli valtuusto eliitti näkökulma uskontunnustus dogma perinne instituutio julmuus henkinen väkivalta vanhoillislestadiolaisuus häpeäkulttuuri pahoinvointikulttuuri pahoinvointi lasten ongelmat psykiatriset väkivaltatilasto psykiatrinen osasto dissosiaatio muistihäiriöt kognitiivinen psykologia terapia psykodynaaminen terapia itsemurhaajatukset psykopatia psykopaatit psykoosi mikropsykoosi narsistinen persoonallisushiriö narsistit narsut kulttuuri kulttuuritutkimus väkivaltaiset aikuiset vanhemmat kurittaminen rankaisu pedofilia namusedät hyvä lapsuus hyväksikättö legaalinen terminologia sanasto tutkimus rankaisukulttuuri itsemurha itsetuhoisuus depressio posttraumaattinen stressi .

Kieslowski Valkoinen


Valkoinen


Ehkä Kieslowskin paras. Raflaava. Mielestäni kaikkien aiempien tuotantojen perusidean kiteytymä, yhteenveto Kieslowskin ihmiskuvasta ja vajaan maailman tarinankerronnan ydinteemoista.

Paratiisitarina nykyajassa: miehen taakkaa kuvaava syntiinlankeemustarina. Rakkaus vihassa, kaipaus naisen vaatimuksissa.

Ei kaikkien makuun, ei onneksi samaa siirappia kuin kaupallisesti menestynyt Sininen, huomattavasti realistisempi. Voi sanoa että etupäässä miehille tehty elokuva. Sinisessä sama tematiikka tavallaan viritetty naisille fantasmagorisen esteettisen kehyksen kautta. Sininen on elokuvana OK, mutta aivan eri viritykseen sävelletty.

Värien uusimmassa DVD-julkaisussa (ainakin brittiläisessä) on ekstrana Kieslowskin masterclass-osio mestarin omin selityksin.







.

perjantaina, tammikuuta 09, 2009

Muinaissuomalainen mielenmaisema



Wiki:

Suomalainen muinaisusko




Pyhän keskellä ja sen rajalla
- muinaissuomalainen mielenmaisema


Teologian tohtori Risto Pulkkinen luennoi
Bulevardin seurakuntasali Bulevardi 16 B, 2. krs,
Vapaa pääsy ma 19.1. klo 18:00


Keywords:: uskontotiede uskonto haltijat feminiiniset olennot historia muinaisuskonto shamanismi luento yleisöluento matriarkaatti matriarkka loitsu karhun peijaiset karhu ohto simasuu mesikämmen palvonta lehto pyhä henki pyhät paikat hengettäret sielu sielut kuolema kuolemankulttuuri kuolemakulttuuri uhri uhrilahja hedelmällisyskultti pakanat pakana muinainen esi-isien rukous .

Evoluutiopsykologia-väittely Tieteen päivät



Tieteen päivät: Evoluutiopsykologia-väittelyn videotallenne.

(Keskustelussa tosi tutun outo alku, kun toinen väittelijä ilmoittaa suomalaisen perinteen mukaisesti, ettei oikein haluaisi väitellä.)


Tieteen päivät käyntiin mielenosoituksella - Demari






KEYWORDS:: psykologia kognitiivinen kognitiotieteet havaitseminen aivokuori aivojen evoluutio itseymmärrys suggestio alitajunta subtajunta aivojen kehittyminen kehitysprosessi fobiat neuroosit emootio responssi tusneresponssi sosiaalisuus sosiaalinen minäkuva aivokuvanne aivokuvaus kerroskuvaus eeg magneettikuvaus liskoaivot aivokuori filtterointi tajunnan rajaaminen esitietoinen valikoiva mieli mielen teoria uskontotiede darwin darwinismi prosessi analyysi keskustelu haastattelu luonnonvalinta tietoisuus

keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009

Rankaise itseäsi ja lihota Sarasvuota

Mitä et pysty myymään, sillä et pysty syyllistämään.

" "Fight Club "-kurssin ehtoihin kuuluu, että mikäli osanottaja ei saavuta asettamiaan (treenaus)tavoitteita, hän joutuu maksamaan 1 890 euron osallistumismaksun kaksinkertaisesti Trainers' Houselle.

"Ohjelma rankaisee valheellisesta sitoutumisesta ja pelkuruudesta omien tunnedemonien edessä", asia ilmaistaan Jari Sarasvuon Trainers' Housen verkkosivuilla. "

- Iltalehti

Kaikkea, mistä ihmistä pystyy syyllistämään ja mitätöimään, sitä pystyy myymään.

Kauppamiehen premissi. Stressikapitalismi.

Kuka muistaa vielä Sarasvuon empaattisen "Kuka tahansa voi sortua" -sponssausmainosimagon? Vertaa sitä tämän "kurssin" flash-mainosvideon miesvertailuun.

Mainos:
- "Tuollaisia tukkoisia vätyksiä... Sääli on halpaa"



You're not your job.
You're not how much money you

have in the bank.
You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

- A Book: Fight Club

Joukkopako Sarasvuon

Satamasta



Mies ja Sika - Juha Seppälä

KEYWORDS:: Stressi kapitalismi pahoinvointiyhteiskunta yliminä yli-ihminen minäkuvan häiriöt omnipotenssi persoonallisuushäiriöt kilpailu sosiologia psykologiset testit pseudotestit kurssit työvoimakurssit tsemppaaminen huijaaminen pelko pelottelu propaganda hyvinvointiyhteiskunta hyvinvointiyhteiskunnan purkaminen alasajaminen fasismi lama taantuma työpaikkakiusaaminen koulukiusaaminen ilmapiiri työpaikkailmapiiri solidaarisuus vahvimman oikeus evoluution väärin tulkinta evolutionismi ideologiana.

sunnuntaina, tammikuuta 04, 2009

Vuosi dramaattisina kuvina 2008

Tässä Guardianin vuoden kuvat.
Järkyttäviä, vaikuttavia - ja maailman kokonaiskuvaa rakentavia.



Sekä National geographicin vuoden kuvia wallpaperiksi.

KEYWORDS:: Vuoden kuvat year images picturs valokuvaus photography valokuvaaminen journalismi kuvajournalismi huippuhetket metafora vertauskuva draama todellisuus maailmankuva todellisuudentaju tietoisuus

torstaina, tammikuuta 01, 2009

Kansan parissa Sielun Veljet I & II


Jos joku levy on sinulta jäänyt viime vuodelta kuulematta, se on arkistojen aarre Kansan parissa, Sielun veljet livelevy, Ilokivi-keikalta vuodelta 1989. Siekkarit terävimmillään muutaman vuoden sienihuuruisen kiertue-elämän jälkeen raitistuneina.
PS. Akustisempi Sielun Veljet Kansan parissa 3 (Softwood Music Under Slow Pillars) ilmestyy 21.1., osa 2 (Tuomari Nurmion biisit) on jo ilmestynyt
Rock-kulttuurimme kapean huipun yksi kirkkain huipentuma. Halleluja. Minä olisin voinut nähdä tuon keikan kotiseudullani kun olin jo herännyt Sielun Veljien fiboihin mutta olin vielä eksynyt arka sielu enkä vielä täysin ollut nähnyt valoa keikoille eksyäkseni. Arvaa harmittaako. Viimeisen koomisen keikan sentään näin akuutin kulttuurihistoriallisen tajuntani pelastukseksi.

* Tätä ei ole vielä iTunes:issa jostain kumman syystä.
Levyfirmat yrittävät kai vielä epätoivoisesti pakottaa ihmiset ostamaan CD-levyjä. Kun tämä julkaistaan iTunesissa niin muistakaa, että suurin osa iTunesin musiikista on nyt DRM-vapaata eli vapaasti kopioitavissa kaikille mp3-soittimille.

** Jos nyt haluat muuntaa nykyiset iTunes-kappaleesi mille tahansa soittimelle kelpaavaksi, niin polta ensin valitsemistasi iTuneskappaleista CD tai järkevämmin uudelleen käytettävä CD-RW levy - ja sitten muunna sieltä CD:ltä kappaleet vaikka iTunesilla Mp3-tiedostoiksi (mieluiten vähintään 256 kbs laadulla).

Tämä liveäänitys (osat 1 ja 3) on tehty hyvällä C-kasettidekillä ja mitään ongelmia uudelleen masteroidussa äänessä ei ihme kyllä ole, säröt on manipuloitu hyvin veks. Syvin basso olisi voitu äänikertaharmonioiden simuloinnilla, efektiohjelmien kautta tuottaa takaisin kuultavaksi mutta sitä ei jostain syystä äänitteeseen masteroinnissa ole tehty, kuten ei mitään stereokuvan laajennustakaan. Ehkä jotta äänite kuulostaisi viimeisen päälle aidolta 80-luvun äänitteeltä mutta varsin helposti julkaisusta olisi saanut vaativampaa kuulijakuntaakin vakuuttavan audiofiilisen kokemuksen. Mutta hyvin tämäkin keikkafiilis potkii tajuntaa laajentaen, livehien voi selvästi haistaa raskaan suomirockin profeetoilta.


Tulemmekohan tänä vuonna näkemään yhtään suomalaista rock-aktia? Vai pelkkää popröhkintää ja ontuvaa kulttuuritanttojen hyväksymää verbaalielvistelyä?
Antoisaa uutta vuotta ja rohkeutta. Nyt se alkaa.

Joku tappoi tuulen tieltä metsän havinan
Joku vaihtoi selkärangat kumikopioihin
Kuristi niin ettei ilma päässyt keuhkoihin

Joku keitti elävältä tuulen huminan

Kuka teki huorin? - Sitä paljon kysellään
Kuka teki huorin? - Sitä ihmetellään
Kuka teki huorin? - Kuka katsoi itseään

Sielun Veljet - Kuka teki huorin



Nyt myös saatavilla kakkososa livesikermästä

Sielun Veljet

Kansan parissa 2

- Tuomari Nurmio-biisien liveversiot. Nannaa.