lauantaina, kesäkuuta 28, 2008

Kymmenen syytä myydä osakkeet nyt



Kymmenen syytä myydä osakkeet nyt

Investointipankki Merrill Lynch on kerännyt kymmenen syyn listan,
miksi osakkeiden alamäki jatkuu Wall Streetillä

- Kauppalehti



Vielä viime vuoden lopussa monet pörssianalyytikot ennustelivat tälle
vuodelle varovaista viiden prosentin nousua. Tähän mennessä, kun vuodesta
on puolet takana, laskua on kertynyt kuitenkin jo yli 26 prosenttia.

- KL




Kukaan ei tiedä, miten syvälle mennään, mutta omaan talouteen kannattaa asiantuntijoiden mukaan kiinnittää huomiota. Tutkija Hannu Kaseva Etlasta sanoo, että jokaisen pitäisi tajuta, että suhdanteet eivät ole samanlaisia, vaan nousun jälkeen tulee aina jäähtymis- ja alaspäinmenovaihe. Vaikka Suomen talous on kevään ajan ollut kohtuullisen hyvässä jamassa, näkymät ovat Kasevan mukaan heikot ja vaikuttaa siltä, että syksyllä tilanne ei enää ole niin hyvä kuin keväällä oli.

taloussanomat.fi




Current tools for gauging the human cost of war seriously
underestimate fatalities, say researchers who have developed a new method.





.

2 kommenttia:

KirsiMy kirjoitti...

Rahamiesten huolet eivät ole itselleni kovin henkilökohtaisia, mutta sen verran osakkeenomaistajien maailmankuvaa olen katsellut, että lyhyiden voittojen tavoittelijat ovat luku sinänsä ja toinen luku ovat ne, jotka sijoittavat pitemmällä tähtäimellä. Heidän arviointinsa kiinnostaa itseäni enemmän. Eräällä sijoittajataholla oli 90-luvun alussa käsissään lähinnä pankkiosakkeita. Kun niiden arvo laski siinä määrin, että käyrää täytyi maalata seinän puolelle lähelle lattialistaa, talousjohdolta vaadittiin kylmäpäisyyttä. Pää kesti. Lama ei jatkunut iäisyyttä ja osakkeet kipusivat jälleen arvoon, joka kuitenkin oli suurempi kuin sillä hetkellä, kun ne oli hankittu, joten lama oli hirveä, mutta järjenkäyttö ei raha-asioissakaan ole kiellettyä.

No, tämä nyt on erittäin epäkapitalistisen maallikon vaatimaton reunakommentti.

Arhi Kuittinen Finnsanity kirjoitti...

Aivan.

Silloin se oli järkevää suomalaisten pankkien mielettömän lainahulluuden ja Neuvostoliittoon sairaalloisesti kytkeytyneen eliittimme jäljiltä - mutta oma kriittinen suhtautuminen pörssimailmaan johtuu nyt globaalista kriisiytymisestä.

Tämä tilanne on hieman erilainen.

Pakkoglobalisaatio on sahaamassa omaa oksaansa. Keinottelijat ovat saaneet hinnat ylös ja keinottelusysteemi on vaarassa romahtaa täyelliseti.

Dollari on romahtamassa ja pörssimaailman logistiikka tyhjän päällä ikuisen kasvun ideologiaan takertuneena.